Cristiano Ronaldo:

Stjernens selfie får kritikken til å hagle

Mener han ikke tar saken på alvor.

FANSEN RASER MOT FOTBALLSTJERNEN: Kritikken mot Cristiano Ronaldo lar ikke vente på seg, etter fotballstjernens selfie. Foto: Skjermdump fra Instagram /NTB scanpix
FANSEN RASER MOT FOTBALLSTJERNEN: Kritikken mot Cristiano Ronaldo lar ikke vente på seg, etter fotballstjernens selfie. Foto: Skjermdump fra Instagram /NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den verdenskjente fotballstjernen Cristiano Ronaldo (33) har fans verden over, men nå kan det se ut til at fascinasjonen for fotballstjernen har tatt en brå vending.

Ifølge Dagbladet var det en smilende fotballstjerne som ankom rettslokalet i Madrid på tirsdag og erklærte seg skyldig i skattefusk. Ronaldo aksepterte en betinget fengselsstraff samt en bot på svimlende 183 millioner norske kroner.

Selv om man skulle tro at det er skattesvindelen som får all oppmerksomheten, er det derimot bildet han publiserte etter møtet i retten som har fått mest kritikk, ifølge Ekstrabladet.

RIS OG ROS: Mens mange digger Ronaldos siste Instagram-bilde, får det andre til å se rødt. Foto: Skjermdump fra Instagram
RIS OG ROS: Mens mange digger Ronaldos siste Instagram-bilde, får det andre til å se rødt. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

Fansen raser

Ronaldo delte nemlig et bilde på Instagram av seg selv hvor han tar en «selfie» inne i et privatfly - samtidig som nyheten kom om at den argentinske fotballspilleren Emiliano Sala (28) fryktes omkommet etter at et småfly forsvant over Den engelske kanal.

Enkelte reagerer også på at superstjernen flyr nettopp privatfly etter å ha akseptert en svimlende høy bot for å ha unnlatt å betale skatt til fellesskapet.

«Respektløst», «gira på å betale skatten din?» og «dårlig timing» er noen av kommentarene som har strømmet inn under bildet - som i skrivende stund har over 7,4 millioner likerklikk.

- På samme dag hvor en spiller forsvinner i et fly på vei til den nye klubben sin, deler denne idioten et bilde av seg selv i et privatfly etter å ha sluppet fengsel fordi han er rik. Klasse, lyder innlegget til en av Twitter-brukerne som raser mot fotballstjernen.

- Ikke dagen for en slik tweet. Det er det virkelig ikke, skriver fotballkommentatoren Gary Lineker i et Twitter-innlegg.

Vis mer

Fotballstjernens bilde i privatflyet oppfattes av mange som en usmakelig gest sett opp mot Emiliano Salas ulykkelige skjebne. Likevel må det nevnes at det trolig er en tilfeldighet at Ronaldo publiserte bildet på samme tidspunkt.

Torsdag ettermiddag meldte for øvrig Sky News at politiet har erklært søket etter det savnede småflyet for avsluttet, og at sjansen for overlevelse er «ekstremt fjerntliggende».

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Unnskylder seg ikke

En annen ting som får mye oppmerksomhet i kjølvannet av skattesaken mot Ronaldo, er det faktum at det ikke virker som om fotballstjernen tar skattesvindelen på alvor.

- Han står ikke frem og forteller at han har lært noe av det, eller at han vil gjøre ting annerledes fremover. Han beklager heller ikke for at det skjedde, og forklarer seg ikke om at det var en feil, eller unnskylder seg med at de som har tatt seg av økonomien hans har gjort en feil og nå har fått sparken, sier den danske kommunikasjonseksperten Sune Bang til Ekstrabladet.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Voldtektsanklager

Det er imidlertid ikke første gang Cristiano Ronaldo er i hardt vær. I fjor havnet Juventus-spilleren i et mediehysteri etter påstander om voldtekt.

Påstandene kommer fra den amerikanske eksmodellen Kathryn Mayorga (34), og skriver seg tilbake til sommeren 2009.

Det var tirsdag 2. oktober at politiet bekreftet at de har gjenåpnet saken mot Ronaldo, skrev USA Today den gang.

VOLDTEKTSANKLAGE
: Her er et bilde av Kathryn Mayorga og Cristiano Ronaldo på en nattklubb i Las Vegas i 2009. Foto: NTB scanpix
VOLDTEKTSANKLAGE : Her er et bilde av Kathryn Mayorga og Cristiano Ronaldo på en nattklubb i Las Vegas i 2009. Foto: NTB scanpix Vis mer

Dagen etter gikk Cristiano Ronaldo selv ut på sin egen Twitter-konto og benektet anklagene.

- Jeg benekter totalt påstandene som er blitt rettet mot meg. Voldtekt er en avskyelig kriminell handling som går imot alt jeg står for og tror på. Selv om jeg kan ha en trang til å bli renvasket, nekter jeg å delta i mediespetakkelet som er skapt av mennesker som ønsker å promotere seg selv på min bekostning, skrev han og fulgte opp i en ny tweet:

- Min rene samvittighet vil derfor tillate meg å avvente resultatet av all etterforskning med ro og klarhet.

Saken ble tatt opp igjen fordi 33-åringen angivelig kjøpte Kathryn Mayorga til taushet.

Hun skal ha fått 375 000 dollar, i overkant av tre millioner kroner, for ikke å gå videre med saken, eller fortelle om den i offentligheten. Nå forsøker advokatene til eksmodellen å komme seg ut av avtalen.

NEKTER: Cristiano Ronaldo benekter alle påstandene om voldtekt. Foto: NTB scanpix
NEKTER: Cristiano Ronaldo benekter alle påstandene om voldtekt. Foto: NTB scanpix Vis mer

Får ta DNA-prøve

Påtalemyndigheten i Las Vegas holder fortsatt på med voldtektsanklagen mot fotballstjernen. Ifølge Dagbladet fikk saken nylig en ny utvikling etter at retten sa seg enig i forespørselen om en DNA-prøve av Juventus-spilleren.

RETTSDOKUMENT: Her er bilde av et av dokumentene som beskriver voldtektsanklagen mot Cristiano Ronaldo. Foto: NTB scanpix
RETTSDOKUMENT: Her er bilde av et av dokumentene som beskriver voldtektsanklagen mot Cristiano Ronaldo. Foto: NTB scanpix Vis mer

Dermed får påtalemyndigheten mulighet til å teste Ronaldos DNA opp mot en prøve tatt av kvinnen som har anklaget Ronaldo. Det var den amerikanske storavisen Wall Street Journal som meldte om rettskjennelsen 10. januar.

- Påtalemyndigheten har sendt en rettslig kjennelse til rettssystemet i Italia, hvor Mr. Ronaldo spiller, opplyste en talsmann for etterforskningen til WSJ.

Forlovet seg

Ronaldos kjæreste, Georgina Rodriguez (24) har hele tiden stått støtt ved hans side. Og i november i fjor skal fotballstjernen angivelig ha fridd til sin kjære.

Det meldte den portugisiske avisen Correio da Manha, ifølge Daily Mail.

FORLOVELSESRYKTER: Cristiano Ronaldo skal angivelig ha fridd til kjæresten Georgina Rodriguez i november. Foto: NTB scanpix
FORLOVELSESRYKTER: Cristiano Ronaldo skal angivelig ha fridd til kjæresten Georgina Rodriguez i november. Foto: NTB scanpix Vis mer

Avisen hevdet videre at Rodriguez har gitt sitt ja til fotballproffen og at hun allerede har begynt å prøve ulike brudekjoler.

Duoen bor i Italia og har datteren Alana Martina (1) sammen. I tillegg har Ronaldo sønnen Cristiano Ronaldo jr. (8), hvis mor er ukjent, samt tvillingene Mateo og Eva (1 1/2), som han fikk i skjul via surrogat.

LES OGSÅ: Lekte seg i bølgene med kjæresten på Ibiza

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer