Halsey:

Stjernens forside setter sinnene i kok

Halsey (24) fikk kritikk for å vise kroppshår. Så slo kjendisene tilbake.

FÅR KRITIKK: Sangeren Halsey (24) fikk tyn av fansen etter å ha stilt opp med ubarberte armhuler på forsiden av magasinet Rolling Stone. Nå får hun imidlertid støtte. Foto: Faksimlie fra Rolling Stone, NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: Sangeren Halsey (24) fikk tyn av fansen etter å ha stilt opp med ubarberte armhuler på forsiden av magasinet Rolling Stone. Nå får hun imidlertid støtte. Foto: Faksimlie fra Rolling Stone, NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stjerneskuddet Halsey (24) har de siste årene, akkompagnert av mange andre A-kjendiser, gått jevnlig ut mot samfunnets skjønnhetsidealer og normer. Dette inkluderer også det «forventede kravet» om hårfjerning på kvinner.

Nå viser hun nok en gang at vi alle bør omfavne det naturlige. I Rolling Stones' årlige utgave av «The Hot Issue», som utgis hver sommer, fronter nemlig sangeren magasinet med ubarerte og uredigerte armhuler.

Det har (dessverre) ikke gått ubemerket hen hos publikum.

For da Halsey selv delte magasinforsiden på sin egen Instagram-konto, lot ikke de negative kommentarene vente på seg. Flere kritiserte nettopp de ubarberte armhulene, og satte spørsmålstegn ved om «hun i det hele tatt hadde hørt om barberhøvel eller voks».

«Trodde du var millionær, kan du ikke koste på deg litt voks», lyder en av de frekke kommentarene, mens en annen følger opp:

«WTF!! Ingen kvinner klarer å se bra ut med dette. Så mye penger, og du har ikke råd til en barberhøvel, engang?»

Støtte fra andre kjendiser

Kritikkstorm til tross, heldigvis er det flere som tar 24-åringens forside i forsvar. Og det er heller ikke hvem som helst:

«Det er så mye som er bra med dette bildet, at jeg vet ikke hvor jeg skal starte!», skriver ingen ringere enn Demi Lovato (26).

Den svenske popkometen Zara Larsson (21) har på sin side delt Rolling Stone-forsiden på Twitter, med følgende kommentar:

«Jeg elsker at armhulene ikke er fikset på, slik de fleste magasiner ville gjort. Kvinner er ikke babyer uten kroppshår. Slående forside!»

Flere fans har senere hengt seg på og lovpriset sangeren for å omfavne kroppshåret sitt.

«Hårete armhuler er ikke noe jeg burde være usikker på, men jeg er det. Takk, Halsey, skriver en twitterbruker.

Det er langt fra første gang et stort kjendisnavn slått et slag for naturlig kroppshår.

Supermodellen Gigi Hadid (24) har selv stilt opp med ubarberte armhuler i Love Magazine, mens Bella Thorne ofte gjort det samme på diverse røde løpere. Både Madonna (57) og Miley Cyrus (23) har tidligere delt bilder på sosiale medier der de har latt håret under armene gro, det samme gjelder Julia Roberts (48), Hilary Swank (41) og Drew Barrymore (41).

Med andre ord: Verden går framover.

FOTOREDIGERING: Wanda Mashadi får kritikk av Mads Hansen for å redigere seg tynnere på et bilde tatt på Elle-festen. Det tar hun med en klype salt. Vis mer

Slitt med sykdom

Halsey skapte for øvrig overskrifter tidligere i vår da hun åpenhjertig delte hvordan det var å leve med endometriose. En tilstand som skal være svært smertefull, og går ut på at vev av samme type som slimhinnen i livmoren, vokser utenfor livmorhulen.

Ifølge Daily Mail ble Halsey diagnostisert med tilstanden i fjor, etter at hun kollapset på turné.

24-åringen fortalte i tv-programmet «The Doctors» at turnémanageren tok henne med til sykehuset, men at legene først ikke klarte å finne ut hva som var galt.

- I mange tilfeller kan de få deg til å tro at det bare er i hodet ditt, sa hun i programmet, ifølge avisen.

SYKDOM: Artisten var tidligere i vår åpen om sin erfaring med endometriose. FOTO: NTB Scanpix
SYKDOM: Artisten var tidligere i vår åpen om sin erfaring med endometriose. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Når legene til slutt konstaterte at artisten hadde endometriose, fikk Halsey det hun selv har beskrevet som en «bittersøt reaksjon».

- Det var en lettelse å endelig få vite at det ikke var noe jeg fant på, at jeg ikke var overfølsom og at det ikke bare var i hodet mitt. Men det var også kjipt å få vite at jeg må leve med dette for alltid, sa hun.

Artisten publiserte senere flere innlegg på Twitter, der hun fortalte om tilstanden og frustrasjonen hun kjenner på rundt at andre alltid skal kommentere at hun er syk.

- Jeg har endometriose. Jeg har hatt tre spontanaborter, fire operasjoner, har vondt hver eneste dag og jeg har donert/samlet inn opp mot 300 000 dollar til research og støtte. Jeg prøver ikke å være uortodoks eller annerledes. Jeg prøver bare å normalisere en altfor lite omtalt tilstand, skrev hun.

Etter at Halsey delte Twitter-innleggene, fikk hun enorm støtte av fansen, som også delte sine historier med kroniske sykdommer.

LES OGSÅ: Fansen går amok over dette bildet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer