Cody Simpson:

Stjernens forandring overrasker

Ungpikeidolet satser på en helt ny karriere - som svømmer.

SVØMMING: Cody Simpson trener for fullt til å kvalifisere seg til OL i Paris i 2024. Foto: Dave Hunt / EPA / NTB
SVØMMING: Cody Simpson trener for fullt til å kvalifisere seg til OL i Paris i 2024. Foto: Dave Hunt / EPA / NTB Vis mer
Publisert

Australske Cody Simpson (24) er nok mest kjent som artist og ungpikeidol - i tillegg til å være ekskjæresten til popstjernen Miley Cyrus (28).

Mindre kjent er det nemlig at han driver med svømming, og nå tror flere at 24-åringen sikter mot OL i Paris i 2024, deriblant den australske svømmelegenden Grant Hackett (41).

Det røper han i den nye dokumentaren «The Head Above Water», ifølge News.com.au.

Hackett - som har flere OL-medaljer - er svært imponert over popstjernens utvikling den siste tiden. Da Simpson returnerte til svømmebassenget i fjor, hadde han ikke svømt på hele ti år.

Nå har 24-åringen altså kastet gitaren for å heller følge drømmen om å en dag delta i verdens største sportsarrangement, OL.

IKKE TIL Å KJENNE IGJEN: «Zach og Cody søte liv til sjøs» herjet på Disney Channel for nesten ti år siden, nå er en av stjernen nesten ikke til å kjenne igjen. Video: Se og Hør Vis mer

- Overveldende

Hackett innrømmer at han er forbløffet over Simpsons fremgang. 41-åringen så Simpson som svømmer for første gang da han var barn, da han utmerket seg i en svømmeklubb i delstaten Queensland i Australia.

Nå er Hackett en av popstjernens fremste mentorer, og skal støtte ham på veien til OL i Paris i 2024.

- Jeg snakket med ham i begynnelsen av prosessen for å finne ut om han virkelig var engasjert, og denne fyren var 100 prosent seriøs, sier Hackett i dokumentaren, og fortsetter:

GODT TRENT: Grant Hackett er imponert over Cody Simpsons utvikling. Foto: Dave Hunt / EPA / NTB
GODT TRENT: Grant Hackett er imponert over Cody Simpsons utvikling. Foto: Dave Hunt / EPA / NTB Vis mer

- Det var overveldende. Jeg har kjent Cody veldig lenge.

Om det blir OL i Paris eller ei, gjenstår å se. Hackett tror i hvert fall at Simpson blir å se i den franske hovedstaden om tre år.

- Jeg tror han vil være der sammen med de beste gutta, for å være ærlig. Hvis han holder det nivået av fokus som han gjør akkurat nå, vil han være der sammen med våre beste atleter, tror 41-åringen.

BLACK MIRROR: Miley Cyrus dukker opp i den nyeste traileren av Black Mirror. Video: Netflix Vis mer

Åpen om bruddet

Selv om australieren nå prøver seg som profesjonell svømmer, er han nok mest kjent for sin musikkarriere - og ikke minst forholdet til Miley Cyrus. De bekreftet i august i fjor at forholdet hadde tatt slutt.

Simpson holdt seg i lang tid taus om bruddet, men nylig snakket han om samlivsbruddet for første gang. Det gjorde han i en episode av australske «60 minutes».

På spørsmål fra reporteren om hvordan det var å date en så berømt person som Miley, svarte han:

- Jeg hadde kjent henne lenge på det tidspunktet. Hun var en slags, ikke en mentor, men hun var alltid en veldig hyperkreativ person. Vi gikk fra å være gode venner, til å ha mange av de samme vennene, til å være sammen en stund, sa han, ifølge People.

Simpson kunne også fortelle at bruddet gikk fredfullt for seg.

- Det hele tok slutt på en ganske vennlig måte, det var en av de fasene, antar jeg. Du går gjennom det, også lærer du mye fra det, sa han i intervjuet.

FORBAUSER: Synkronsvømmeren Silvia Solymosyova har over en million følgere på TikTok hvor hun gjennomfører spektakulære ting i vannet. VIDEO: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

Simpson har også datet andre superstjerner som Kylie Jenner og Gigi Hadid, men avviste at han har forsøkt å gå for berømte kvinner.

Han fokuserer nå på svømmekarrieren, og jobber hardt for å kvalifisere seg til OL i 2024. Han har også gått videre med kjærlighetslivet, og bekreftet i fjor at han hadde funnet tonen med modell Marloes Stevens (28).

LES OGSÅ: - Torturredskap

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer