Cynthia Nixon:

Stjernens barn endret kjønn: - Jeg er så stolt

Delte nyheten i sosiale medier.

ÅPENHJERTIG: Jentene fra «Sex og singelliv» har blitt verdensstjerner siden serien hadde premiere. Nå forteller Cynthia Nixon (helt til høyre) at barnet hennes har stått frem som transkjønnet. Foto: NTB Scanpix
ÅPENHJERTIG: Jentene fra «Sex og singelliv» har blitt verdensstjerner siden serien hadde premiere. Nå forteller Cynthia Nixon (helt til høyre) at barnet hennes har stått frem som transkjønnet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Sex og singelliv»-stjernen Cynthia Nixon (52), som spilte Miranda Hobbes i den populære serien, overrasket følgerne sine på Instagram i helgen da hun delte et bilde av seg selv og sitt eldste barn.

Det er imidlertid ikke bildet i seg selv som har skapt reaksjoner, men heller skuespillerens påfølgende tekst.

Den amerikanske stjernen tok nemlig til sin private Instagram-profil for å markere feiringen av Trans Day of Action, en markering mot vold og diskriminering av transpersoner.

Markeringen har ifølge Independent fått en spesiell betydning for 52-åringen. Hennes 21 år gamle sønn, Samuel Joseph Mozes, hvis tidligere navn var Samantha, har nemlig kommet ut som transperson, noe skuespilleren selv også omtaler i Instagram-innlegget.

- Jeg er så stolt av min sønn Samuel Joseph Mozes (kalt Seph) som ble ferdig utdannet denne måneden. Jeg hyller ham og alle andre som markerer Trans Day of Action, skriver hun til bildet.

Lesbisk stjerne

Dette er imidlertid ikke første gang Nixon viser sin støtte overfor LHBT-samfunnet og deres rettigheter. 52-åringen ønsker også å bidra politisk, og tidligere i år avslørte hun at hun stiller som kandidat som guvernør i New York.

I en video på Twitter kunngjorde hun at hun utfordrer New Yorks delstatsguvernør Andrew Cuomo (60) i Demokratenes nominasjonsvalg.

Dersom hun blir valgt, blir hun landets første åpne lesbiske guvernør.

I helgen gikk Nixon også i Pride-paraden i New York, noe hun selv har delt bilder fra.

- Glad, skriver hun blant annet.

Ble skuffet

Til tross for at hun nå vil inn i politikken, er det imidlertid rollen som Miranda Hobbes hun trolig er mest kjent for. Likevel var hun en av dem som ikke støttet tanken om en ny oppfølger til den populære serien og de påfølgende to filmene.

Da det ble kjent at det skulle lages film av seriesuksessen «Sex og singelliv», som herjet på TV-en fra 1998 til 2004, var det flere fans som jublet.

Nixon ble imidlertid skuffet da hun oppdaget hvordan filmen ble - og det var spesielt én scene som fikk henne til å endre synet på hele serien hun i alle disse årene hadde vært en del av.

- For meg ble det et antiklimaks da jeg så scenen om Carrie som fikk sin rike, suksessrike mann til å bygge et klesskap for henne. Jeg tenkte: «Wow, det er virkelig ikke det man elsker ved denne serien, er det?» For det var virkelig ikke det serien handlet om, uttalte hun til «Wendy Williams Show», ifølge Independent.

STILLERTIL VALG: «Sex og singelliv»-stjerna Cynthia Nixon stiller til valg som governør av New York City. Video: Cynthia for New York via CNN Vis mer

Nixon fortalte videre at hun ble ganske skuffet. For henne handlet nemlig serien om styrking av kvinners posisjon, om kvinner som tok sine egne valg og om kvinner som sto opp for seg selv og andre kvinner.

52-åringen har imidlertid ikke vært alene om å føle at filmen ikke ble helt som forventet.

I et tidligere intervju har nemlig produsenten for «Sex og singelliv»-serien, Darren Star (56), uttalt at filmen som bygger på tv-serien ble noe helt annet.

- Jeg tror filmen til slutt forrådte hva serien handlet om - som var at kvinner ikke trenger å finne lykke fra ekteskap, har han sagt, ifølge Independent.

Drama i kulissene

Det var for øvrig ikke bare fryd og gammen bak kamera under innspillingen av den elskede tv-serien.

En skulle kanskje tro at kvartetten, bestående av Kristin Davis (53), Cynthia Nixon, Kim Cattrall (61) og Sarah Jessica Parker (53), som jobbet sammen fra 1998 til 2010, var gode venner, men den gang ei.

Det glamorøse bildet serien har vist av skuespillerne, stemmer ikke overens med de intense intrigene som befant seg bak kameraet.

Totalt to «Sex og singelliv»-filmer ble utgitt. Det var lenge snakk om en tredje, men det skjedde aldri. Ifølge Parker hadde de manuset på plass og hadde et helt team med girede produsenter og skuespillere klare for en siste reise med jentegjengen fra New York, men Cattrall satt ned foten.

Parker var ikke vag da hun beskrev skuffelsen hun følte på, overfor Extra i fjor høst:

- Jeg er skuffet. Vi hadde et vakkert, morsomt, hjerteskjærende og troverdig manus. Jeg er ikke bare skuffet over at jeg ikke får fortalt historien og får oppleve dette, men jeg er skuffet på vegne av publikum.

Saken fortsetter nedenfor.

- Hun kunne vært snillere

I fjor avviste Cattrall bestemt påstanden om at hun i det hele tatt skal ha vært interessert i en ny «Sex og singelliv»-rolle som den seksuelt frigjorte Samantha.

- Det er ganske ekstraordinært å få negativ oppmerksomhet rundt noe jeg har sagt nei til i over et år, slått opp som om jeg er kravstor eller en diva, sa hun på besøk hos Piers Morgan, ifølge Daily Mail, og fortsatte:

- Og det er her jeg ønsker å sette søkelyset mot folkene fra «Sex og singelliv» og spesielt Sarah Jessica Parker. Hun kunne vært snillere. Hun kunne virkelig ha vært snillere. Jeg vet ikke hva problemet hennes er, jeg har aldri skjønt det, sa hun.

Cattrall hevdet hun aldri har vært i nærheten av å si ja til den planlagte oppfølgeren og at hun selv har behandlet forespørslene med respekt.

- Dette handler ikke om penger, det handler ikke om spesielle scener. Det handler om å avslutte et kapittel i livet mitt og starte på et annet.

LES OGSÅ: Fryktet hun skulle miste sønnen etter skandalen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer