Stjernenes spesielle backstage-krav

Listene inneholder alt fra rødt toalettpapir til et eget boblebad.

MYE FORSKJELLIG: Det er tydelig at de ulike stjernene har forskjellige smak når det kommer til hva som skal stå på raideren sin. Foto: NTB Scanpix
MYE FORSKJELLIG: Det er tydelig at de ulike stjernene har forskjellige smak når det kommer til hva som skal stå på raideren sin. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å dra på turné som sanger, komiker eller hvilken som helst form for artist har som regel sine fordeler. De fleste av stjernene har nemlig en såkalt raider, som er en liste over ting man ønsker å ha backstage, som mat, drikke og hva enn det måtte være.

På disse listene kan stjernene be om alt fra øverste hylle om det så er i form av gourmetmat eller luksuriøse møbler.

Tidligere har det kommet frem at den verdensberømte sangeren Mariah Carey (50) insisterer på å ha to luftrensere og at det ikke skal være skarpt lys der hun befinner seg.

Radar Online har samlet noen av de største stjernenes krav backstage, og det er trygt å si at noen av dem er mer kravstore enn andre.

SYKE METODER: Som kjendis kommer du over de utroligste tilbud og forespørsler. Dette svarte et knippe utvalgte kjendiser da vi spurte dem om den drøyeste måten de har tjent penger på. Reporter: Thea Hope. Video: Steffen Pettersen/Rød Løper Vis mer

Krever eplesidereddik

Først ut er artist Katy Perry (35). I et intervju med Herald Sun i 2018, gjengitt av Daily Mail, beskrev hun raideren sin som «kjedelig». 35-åringen fortalte at hun pleier å be om frukt, grønnsaker, hummus og kombucha. Eplesidereddik står også på listen til stjernen.

I 2014 skaffet TMZ seg artistens raider fra nyttårskonserten hennes i Las Vegas, og den var litt mer utfyllende enn den stjernen oppga i intervjuet.

Ifølge TMZ inneholdt listen ferske grønnsaker som spinat, brokkoli, selleri, rødbeter, gulrøtter og grønnkål, for å nevne noen. 35-åringen krevde angivelig også to store kurver med frukt, hvorav en av dem skulle være tropisk frukt.

KRESEN: Artist Katy Perry er visstnok svært kresen når det kommer til valg av blomster backstage, og spesielt nelliker tåler hun ikke synet av. Foto: NTB Scanpix
KRESEN: Artist Katy Perry er visstnok svært kresen når det kommer til valg av blomster backstage, og spesielt nelliker tåler hun ikke synet av. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Radar Online er imidlertid Perry svært kresen på blomstene hun har backstage. Blomstene skal angivelig inneholde hvite og lilla hortensiaer, rosa og hvite roser - samt peoner. Hvis de mot all formodning ikke er tilgjengelige kan hun nøye seg med en blomsteroppsats av sesongens hvite blomster, inkludert orkideer.

Er det en blomst Katy Perry absolutt ikke tåler synet av så er det angivelig nelliker, skriver Radar Online.

Superstjernen Justin Bieber (23) har på sin side en mer ekstravagant raider. Under hans fire dager lange turné i India i 2017 skal han blant annet ha bedt om at en egen boblebad ble flydd inn. Dette i tillegg til en personlig Rolls-Royce, et privatfly og et helikopter som kunne stå klart til enhver tid.

Orlando Bloom og Katy Perry sammen på Adele-konsert Video licensed from NTB Scanpix / Splash Vis mer

Måltid oppkalt etter hitlåter

Den kanadiske sangeren skal også ha bedt om at måltidene hans, som for øvrig skal ha blitt laget av en privat kokk, ble oppkalt etter hitlåtene hans. Det er imidlertid uvisst hva disse rettene inneholdt eller hva de faktisk endte opp med å hete.

Da 23-åringen gjestet Norge i 2016 krevde han tre forskjellige øltyper, 12 flasker av hver type. Tequila var også et av superstjernens krav med to oppkuttede lime og sitroner bak scenen.

Raideren viste også til at han var opptatt av økologisk mat og drikke. Bieber skulle ha økologisk melk, økologisk juice og økologisk kokosvann. Kalde proteindrikker med vaniljesmak sto også på menyen.

KRAVSTOR: Det er ikke småtteri Justin Bieber ber om på sin raider. Superstjernen har angivelig en lang liste med ting på sin raider. Foto: NTB Scanpix
KRAVSTOR: Det er ikke småtteri Justin Bieber ber om på sin raider. Superstjernen har angivelig en lang liste med ting på sin raider. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den amerikanske sangeren Cher (73) er angivelig vant til å få hva enn hun ønsker på listen sin. I fjor meldte The Sun at 73-åringen ønsket seg et eget rom til parykkene og sceneantrekkene sine før opptredener.

- Stedene og serveringsstedene blir bedt om å skaffe hvite og mørke sjokoladefontener, en slush-maskin og et fjell av sukkerfrie Red Bull og bokser med Coca-Cola, fortalte en kilde nær stjernen den gang.

Videre fortalte kilden at sangeren også hadde bedt om avkjølte flasker med champagne fra Moët & Chandon og flere sjokoladebarer.

MED I NORSK REALITY: Den svenske superstjerna Anna Anka er en av de ti deltakerne som skal delta i vårens sesong av «Camp Kulinaris». Video: Rød Løper Vis mer

Ber om rødt toalettpapir

Den verdenskjente sangeren Beyoncé Knowles (38) er visstnok heller ikke beskjeden når det kommer til kravene sine. Ifølge The Sun krever hun blant annet at alle de ansatte i crewet hennes skal ha på seg hundre prosent bomull.

Det er også et krav at stjernens vann skal være avkjølt til 21 grader, og at vannet serveres gjennom sugerør laget av titan.

Håndskårne baller laget av is som skal stå klare etter hver opptreden er også på stjernens liste. Dette for å avkjøle halsen hennes etter konsertene.

Ifølge Radar Online har Beyoncé også tidligere bedt om at et splitter nytt toalettsete skal være ferdig installert på hvert sted hun opptrer.

SPESIELT KRAV: Popstjernen Beyoncé Knowles skal ha et krav om at toalettpapiret skal være rødt fremfor hvitt. Foto: NTB Scanpix
SPESIELT KRAV: Popstjernen Beyoncé Knowles skal ha et krav om at toalettpapiret skal være rødt fremfor hvitt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Toalettpapiret til popdronningen skal imidlertid ikke være hvitt, men rødt.

Artist Justin Timberlake (39) har visstnok ikke all verdens på sin raider, men han er svært opptatt av renslighet. Han skal ha spurt alle ansatte ved Manchester Arena om å desinfisere hvert eneste dørhåndtak i garderoben hans, samt at alle dører som fører til scenen annenhver time. Timberlake liker angivelig også å ha speil over sengen sin på hotellrommet, ifølge Radar Online.

LES OGSÅ: Avslørte Obamas spesielle krav under norgesbesøket

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer