Angst og beven

Stjernenes snåle fobier

Det er en kjent sak at man kan være redd for de underligste ting. Men her ble vi faktisk litt overrasket.

JØSS: Kan man være redd for det? Skuespiller Megan Fox føler sterkt ubehag av en helt hverdagslig ting. Foto: NTB
JØSS: Kan man være redd for det? Skuespiller Megan Fox føler sterkt ubehag av en helt hverdagslig ting. Foto: NTB Vis mer
Publisert

KK opplevde den reneste leserstorm da de skrev om trypofobi, som på norsk kan forklares som en slags hullangst. Ifølge Psykologisk.no er trypofobi en «irrasjonell frykt for visuelle stimuli av sirkulære objekter i asymmetriske mønstre».

Mennesker med trypofobi kan bli redde eller føle et sterkt ubehag ved synet av frøkapsler, hullene i en porøs sjokolade eller rør som er stablet oppå hverandre.

Hullangst-ambassadør

En som lider av trypofobi er Kendall Jenner (25), fra Kardashian-familien. I samtale med talkshowvert James Corden (42), forklarte Jenner hvordan fobien påvirker henne:

- Det er vanskelig for meg i det hele tatt å prate om det. Jeg er redd for små hull og bare tanken på masse små hull samlet gjør meg livredd. Dragefrukt for eksempel. Huff!

Redd for sommerfugler

Men hull er ikke det eneste Hollywood-kjendisene frykter. Noe så uskyldsrent som en sommerfugl kan også vekke ubehag.

Nicole Kidman (54) er en av dem som ikke orker tanken på myke sommerfuglvinger gjennom luften, og hun legger på sprang så fort hun får øye på en.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer