LEKKET ADRESSER: Musiker Elton John (i midten) er blant dem som har fått adressen sin lekket. Her er han med Lady Gaga og Donatella Versace. Foto: Matt Crossick/NTB Scanpix
LEKKET ADRESSER: Musiker Elton John (i midten) er blant dem som har fått adressen sin lekket. Her er han med Lady Gaga og Donatella Versace. Foto: Matt Crossick/NTB Scanpix Vis mer

Elton John og Olivia Newton John:

Stjernenes sensitive opplysninger på avveie

Lekket stjernenes adresser ved et uhell.

Publisert

Adressen til artisten Elton John (72), skuespiller Olivia Newton-John (71) og mer enn 1000 fremtredende personer er blitt lekket ved en feil. De er nå tatt vekk, men var synlige på den britiske regjeringens hjemmeside i drøyt en time. Det melder BBC.

Lekkasjen skjedde i forbindelse med Storbritannias New Year's Honours. Hvert år innlemmes drøyt tusen personer i «the honours system» - det offisielle britiske merittsystemet. Det kan innebære å bli slått til ridder, eller å få en annen form for tittel eller utmerkelse.

Listen offentliggjøres på den britiske regjeringens sider - og denne gangen var også mottakernes adresser blitt synlige for alle og enhver.

Noen av årets mottakere inkluderer Roger Taylor, trommeslager i rockebandet Queen, samt filmregissørene Sam Mendes og Steve McQueen. Også flere politifolk, militære, idrettsstjerner og fremtredende politikere er blant dem som er blitt rammet av feilen.

Sterke beskyldninger

Regjeringen beskyldes nå for å ha satt liv i fare ved å avdekke private adresser, melder The Sunday Times.

- Ministrene må stille de involverte noen veldig alvorlige spørsmål om hvordan dette kunne skje, uttalte Iain Duncan Smith til avisen. Smith er tidligere leder av det konservative partiet, og er selv blant mottakerne av den høythengende utmerkelsen.

Den britiske regjeringen har bedt om unnskyldning, og sier de etterforsker saken nærmere.

LES OGSÅ: Se hvem han feirer jul med!

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer