Rikke Gajda:

Stjernenes norske stylist: - Har vært tøft

Norske Rikke Gajda sto plutselig uten jobb da coronakrisen rammet Hollywood.

DRØMMEJOBB: Norske Rikke Gajda har muligens en jobb mange misunner henne for. Hun er nemlig en favoritt blant kjendiser når det kommer til hår-styling. Video: Rød Løper. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg må bare passe på håret jeg har liggende her med farge, så det ikke blir lilla, sier den norske frisøren Rikke Gajda (29), når Se og Hør ringer henne over videoappen FaceTime.

Det er gått sju år siden hun pakket sakene og flyttet over dammen til USA. I dag er hun kjent som en ettertraktet stylist i Hollwood, med flere verdensstjerner på kundelista.

Når vi tar kontakt med Gajda denne måneden, er det løshåret til ingen ringere enn «Keeping Up With The Kardashians»-stjernen Kylie Jenner (23) hun fikler med.

STJERNESTYLIST: Se og Hør har tidligere skrevet om at norske Rikke Gajda jobber for blant andre Kim Kardashian West. Foto: Privat
STJERNESTYLIST: Se og Hør har tidligere skrevet om at norske Rikke Gajda jobber for blant andre Kim Kardashian West. Foto: Privat Vis mer

- Kylie har mange langhårede frisyrer om dagen, forklarer 29-åringen.

Stengte ned

I likhet med resten av verden stoppet hverdagen opp for Gajda da coronapandemien først brøt ut i mars. De påfølgende månedene sto hun nesten uten jobboppdrag, og hadde plutselig masse ledig tid.

Nordmannen benyttet derfor like greit anledningen til å fullføre et gründerprosjekt hun har hatt gående en stund, Gash Hair - sitt eget hestehale-løshårmerke. Nevnte Kylie Jenner har benyttet seg av nordmannens produkter et par år allerede, og neste steg er å gjøre løshåret tilgjengelig for alle.

- Karantenetiden hjalp meg i gang. Jeg er veldig fornøyd med resultatet, forteller hun.

Påvirket av corona

Da Se og Hør snakket med Gajda i mars, kunne hun fortelle at coronasituasjonen hadde påvirket lommeboka. Fem måneder senere er 29-åringen sjeleglad for at hun, i forkant, hadde satt vekk penger.

- Det var ganske tøft de første månedene. Det var virkelig ingen jobber å få, og vi hadde ikke engang lov til å gå ut døren, sier hun, og fortsetter:

- Som frilanser tar det ofte lang tid før man får betalt. Det kan ta opptil to måneder før pengene kommer, så jeg er vant til å sette av. I tillegg kan det være måneder der jeg er «superbusy», og andre der det ikke skjer noe som helst. Derfor prøver jeg alltid å spare, siden inntekten er såpass uforutsigbar.

Selv om hun, som norsk statsborger, ikke har krav på økonomisk støtte, berømmer Gajda myndighetene - og medborgernes - håndtering.

- Om man ikke har kunnet betale husleie, så har man ikke blitt kastet ut, og sånne ting. Så det har gått greit.

Etter hvert som USA har begynt å mykne opp restriksjonene, har Gajdas timeplan igjen vært stappfull. På Instagram, der 29-åringen har nesten 15 000 følgere, viser kjendisstylisten ofte frem verkene sine - gjerne med kjendiser.

- En bra dame

Den siste tiden har blant andre popstjerna Katy Perry (35) figurert flere ganger på nordmannens kanaler i sosiale medier.

Overfor Se og Hør forteller Gajda at artisten er en glede å jobbe med.

OVERRASKER: «Slik har du aldri sett Katy Perry før» blir trolig riktig å si til videoen som hennes forlovede, Orlando Bloom, la ut på Instagram forleden. Video: Rød Løper/@Orlandobloom Vis mer

Duoen begynte å jobbe sammen i forbindelse med «American Idol», hvor Perry er dommer.

- Hun er veldig morsom, akkurat sånn som jeg føler hun fremstår. Litt smågæren, men på en god måte. Hele teamet hennes er kjempesnille, en veldig god energi å være rundt, forteller hun.

Rikke er imponert over ståpåviljen til «Roar»-sangeren, som nylig ønsket sitt første barn velkommen, sammen med forloveden Orlando Bloom.

- Musikkvideoer er slitsomme i seg selv, i hvert fall når man er gravid, men det var aldri noe klaging fra henne. Hun har en veldig god energi, og er en bra dame. Veldig gøy å jobbe med, fortsetter hun.

GRAVID: Superstjerna Katy Perry venter barn med skuespillerkjæresten Orlando Bloom, og er slett ikke redd for å vise fram sin høygravide mage. Video: Rød Løper Vis mer

Lav terskel

Sammen med resten av verdens befolkning går Gajda en litt annerledes høst i møte.

- Alt er jo avlyst, men for meg er det stort sett noe å gjøre uansett. Kjendiser pynter seg jo hele tiden, ingenting egentlig. Om de bare skal på restaurant, så kommer vi for å fikse håret deres, forteller hun, og fortsetter:

- De lever jo sine liv uansett, så sånn sett går jo mitt liv videre, også.

LES OGSÅ: Nytt liv: - Valgt egen skjebne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer