Kjendiser med rulleblad:

Stjernenes kriminelle fortid

Også Hollywood-kjendiser har skjeletter i skapet.

RULLEBLAD: Hugh Grant, Khloé Kardashian, Matthew Broderick og Winona Ryder er noen av kjendisene med kriminell fortid. Foto: AFP / Splash News / AFP
RULLEBLAD: Hugh Grant, Khloé Kardashian, Matthew Broderick og Winona Ryder er noen av kjendisene med kriminell fortid. Foto: AFP / Splash News / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det kan være lett å glemme at Hollywood-kjendiser også er vanlige mennesker, og når de kaster glans over røde løpere og premierer, er det ikke så enkelt å se for seg at de kan ha svin på skogen.

Imidlertid havner store stjerner innimellom i politiets, og dermed også i medias, søkelys.

Andre kjendiser har i nyere tid holdt seg på den smale sti, men med en fortid som ikke bare er rosenrød i bagasjen.

Bilulykke som drepte to

Blant kjendisene som har et noe overraskende - og tragisk - rulleblad, finner man skuespiller Matthew Broderick (55). I august 1987, 25 år gammel og på starten av karrieren sin, var han involvert i en bilulykke som fikk et dødelig utfall.

På den tida var «Skulk med stil»-stjerna kjæreste med motspiller Jennifer Grey (57), som var aktuell med sin store gjennombruddsfilm, «Dirty Dancing». De to var på ferie sammen i Nord-Irland da Broderick gjorde en fatal manøver mens de var ute og kjørte, ifølge People.

I TRAGISK BILULYKKE: Broderick unngikk fengselstraff, men ble dømt for uaktsom kjøring etter den fatale bilulykken i 1987. Foto: NTB Scanpix.
I TRAGISK BILULYKKE: Broderick unngikk fengselstraff, men ble dømt for uaktsom kjøring etter den fatale bilulykken i 1987. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Etter å ha kjørt ut fra en bensinstasjon langs landeveien i grevskapet Fermanagh, havnet Broderick og Grey i feil kjørebane. Og etter å ha fortsatt knappe halvannen kilometer på den åpne og rette veien, havnet paret i en frontkollisjon med en Volvo.

Volvoen ble kjørt av 28 år gamle Anna Gallagher, som hadde moren sin, Margaret Doherty (63), som passasjer. Begge to ble erklært døde da de ankom Erne Hospital i byen Enniskillen.

Risikerte fem års fengsel

Broderick ble fraktet til det samme sykehuset med kutt i ansiktet og et stygt beinbrudd i høyre bein. Den unge skuespilleren tilbragte flere uker på sykehuset, ifølge New York Post.

- Vi måtte skjære ut siden av amerikanerens bil for å få gitt ham førstehjelp (...) Han var mest opptatt av personene i den andre bilen. Han gjentok flere ganger: «Skadet jeg dem? Skadet jeg dem?», sa den lokale brannmannen Ken Ramsey den gang, ifølge People.

Grey fikk kun lettere skader, men var dekket av kjærestens blod etter dødsulykken. Broderick ble først siktet for uaktsom kjøring med døden til følge, og risikerte fem år i fengsel. Imidlertid ble han kun dømt for uaktsom kjøring og fikk en bot på 175 dollar, til forargelse for ofrenes etterlatte.

Hollywood-stjerna var ikke beruset da ulykken inntraff, men Broderick har fortalt at han ikke husker noe fra ulykkesdagen - før han våknet opp på sykehuset.

- Det var ekstremt vanskelig å takle det som skjedde, men etterhvert ble den grusomme opplevelsen enklere å forholde seg til. Terapi hjalp, har Broderick sagt til magasinet Best, ifølge New York Post.

Slo mann bevisstløs

Også en annen av 1980- og 1990-tallets unge stjerner, Mark Wahlberg (46), har et kriminelt rulleblad. Da han kun var 16 år gammel, angrep han de to vietnamesisk-amerikanske mennene Thanh Lam og Hoa Trinh.

Wahlberg slo Lam i hodet med en halvannen meter lang kjepp, til Lam var bevisstløs og kjeppen brakk i to, ifølge The Guardian.

HATKRIMINALITET: Skuespilller Mark Wahlberg angrep to vietnamesisk-amerikanske menn da han var 16 år gammel. Senere har han beklaget seg gjentatte ganger og sagt at han er blitt en bedre medborger i voksen alder. Foto: NTB Scanpix
HATKRIMINALITET: Skuespilller Mark Wahlberg angrep to vietnamesisk-amerikanske menn da han var 16 år gammel. Senere har han beklaget seg gjentatte ganger og sagt at han er blitt en bedre medborger i voksen alder. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Overfallet, som fant sted i april 1988, skjedde da Mark Wahlberg prøvde å stjele øl i nærheten av hjemmet sitt i Boston-bydelen Dorchester. Wahlberg konfronterte Lam da sistnevnte kom ut av bilen sin med to ølkasser og skulle krysse gata, og Wahlberg med en rasistisk slengbemerkning før han slo Lam bevisstløs.

The Guardian og NBC News henviser til rettsdokumenter, der det heter at Wahlberg deretter løp bort til Hoa Trinh og spurte ham om hjelp til å gjemme seg. Etter at en politibil kjørte forbi dem, slo Wahlberg til Trinh i øyet. Seinere skal han igjen ha kommet med rasistiske uttalelser om de to mennene.

I FENGSEL: Mark Wahlberg ble dømt til to års fengsel for flere lovbrudd da han var ung.
I FENGSEL: Mark Wahlberg ble dømt til to års fengsel for flere lovbrudd da han var ung. Vis mer

«Marky Mark» ble siktet for mordforsøk, men sa seg skyldig i overfall. Han ble dømt til to års fengsel, men sonet kun 45 dager av dommen. Han ble for øvrig også dømt for besittelse av marihuana, og for å ha brutt et tidligere rettslig påbud.

Kastet stein på afro-amerikanske barn

Som 15-åring var Wahlberg nemlig involvert i to episoder der han og noen andre gutter kastet stein på afro-amerikanske barn.

De skal også ha slengt rasistiske skjellsord etter dem. I etterkant fikk Wahlberg og to andre en rettslig advarsel om at de ville havne i fengsel om de begikk mer hatkriminalitet.

I 2014 søkte «The Fighter»-stjerna om å få slettet dommen fra 1988 fra rullebladet sitt, men høsten 2016 ble Wahlbergs begjæring forkastet.

Dette fordi Wahlberg ikke besvarte et brev om hvorvidt han ønsket å opprettholde begjæringen.

- Jeg beklager på det dypeste de gjerningene jeg begikk kvelden 8. april 1988, samt for all varig skade jeg har påført ofrene. Siden den gang har jeg forpliktet meg til å bli en bedre person og medborger, slik at jeg kan være et forbilde for barna mine og for andre, uttalte filmstjerna i begjæringen, ifølge Los Angeles Times.

Da han gjestet filmfestivalen i Toronto i september i fjor, fortalte for øvrig Wahlberg - som vokste opp i et belastet miljø - at han angret på at han søkte om å bli benådet, ifølge Los Angeles Times.

Tilbrakte tre timer i fengsel

I dag er Kardashian/Jenner-familien en av verdens mest berømte familier, og i år har faktisk reality-serien «Keeping Up With the Kardashians» tiårsjubileum. Men et drøyt halvår før tv-premieren, opplevde Khloé Kardashian (33) noe ganske annet enn røde løpere.

FYLLEKJØRTE: Khloé Kardashian satt i fengsel i tre timer for å ha kjørt i beruset tilstand, men ble sluppet ut fordi det ikke var nok plass i fengselet. Foto: NTB Scanpix
FYLLEKJØRTE: Khloé Kardashian satt i fengsel i tre timer for å ha kjørt i beruset tilstand, men ble sluppet ut fordi det ikke var nok plass i fengselet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Våren 2007 ble Kim Kardashians lillesøster nemlig arrestert for å ha kjørt i beruset tilstand. Ifølge People ble Khloé, som den gang var 22 år gammel, dømt til en betinget dom på tre år etter fyllekjøringen.

Det påfølgende året ble reality-stjerna imidlertid dømt til opptil 30 dagers fengsel, etter at hun brøt vilkårene for prøvetida.

- Khloé er klar og villig til å sone straffen sin, uavhengig av varighet og sted, og få dette løst, sa Kardashians talsperson til People i 2008.

Fengselsstraffen ble imidlertid svært kortvarig for den yngste av Kardashian-søstrene. Det var nemlig ikke plass til henne i fengselet. Kardashian ble registrert i Los Angeles Countys kvinnefengsel klokka 10.36, og ble løslatt klokka 13.29, ifølge People.

I et intervju med Tyra Banks i 2008, snakket Khloé Kardashian om den kvelden hun satte seg bak rattet etter å ha drukket for mye.

- Det jeg kunne ha gjort, er rett og slett utenkelig. Jeg kommer aldri, aldri til å gjøre det igjen, bedyret hun den gang.

Arrestert flere ganger

I 20-årene var Christian Slater (48) et hett navn i Hollywood, med filmer som «Heaters», «Rosens navn» og «True Romance» under beltet. Imidlertid var han også en bråkmaker som havnet i klammeri med loven ved flere anledninger.

FRIVLLIG PÅ REHAB: Christian Slater ble arrestert opptil flere ganger over en periode på 20 år. Til slutt la han seg inn på rehab, men ble igjen arrestert i 2005 for å ha sextrakkasert en kvinne. Foto: NTB Scanpix
FRIVLLIG PÅ REHAB: Christian Slater ble arrestert opptil flere ganger over en periode på 20 år. Til slutt la han seg inn på rehab, men ble igjen arrestert i 2005 for å ha sextrakkasert en kvinne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 1989 ble han arrestert for å ha kjørt i beruset tilstand, ifølge BuzzFeed. Slater, som den gang var 20 år gammel, ble pågrepet etter at han kjørte for fort - med en promille tre ganger over den lovlige grensa i California - og krasjet bilen sin i et tre. Han tilbrakte ti dager i fengsel, ifølge History.com.

Fem år seinere ble han arrestert på nytt, da han prøvde å gå ombord et fly på JFK-flyplassen i New York med en pistol i bagasjen.

Også i 1997 fikk Slater et ublidt møte med lovens lange arm. Da utsatte han sin daværende kjæreste, Michelle Jonas, og en politibetjent for overfall. Skuespilleren var påvirket av alkohol og narkotika under angrepet. «Mr. Robot»-stjerna ble dømt for overfall og endte opp i fengsel i tre måneder. Han la seg dessuten inn til rusavvenning, skriver The Telegraph.

Etter denne fengselsdommen holdt Slater seg på den smale sti en god stund. I mai 2005 ble han imidlertid arrestert på Manhattan i New York, mistenkt for å ha sextrakassert en kvinne på gata. Slater ble siktet for forholdet, men nektet straffskyld, ifølge The Guardian.

I september 2005 ble siktelsen frafalt, under den forutsetning at Slater holdt seg unna bråk i seks måneder, skrev New York Times den gang.

Hadde samleie i bilen

Den britiske skuespilleren Hugh Grant (56) skapte store overskrifter, da han i 1995 ble arrestert i Los Angeles for å ha blitt tatt på fersken sammen med en prostituert, Divine Brow. Det skal ha vært en «livlig» stemning mellom de to, da politiet oppdaget dem, ifølge The Guardian.

Videre skriver nettstedet at stjerna, som var på topp som skuespiller på 90-tallet og ble svært ettertraktet etter sin rolle i «Fire bryllup og en gravferd», ble tatt i akten med kvinnen, i sin egen bil i stjernebyen.

Saken fortsetter under bildet.

FANGET PÅ KAMERA: Hugh Grant ble arrestert etter å ha hatt sex med en prostituert i 1995. Foto: Los Angeles Police Department / Reuters / NTB Scanpix
FANGET PÅ KAMERA: Hugh Grant ble arrestert etter å ha hatt sex med en prostituert i 1995. Foto: Los Angeles Police Department / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Saken fikk enorm oppmerksomhet i media, særlig siden skuespilleren på daværende tidspunkt var kjæreste med modellen Elizabeth Hurley.

Sexkjøpet kostet Grant æren, 6600 kroner i bot og forholdet til Hurley.

- Jeg var veldig uskikkelig. Og veldig full. Og ja, jeg var en angrende synder, fortalte skuespilleren i et intervju med den amerikanske journalisten Tracy Smith i frokostprogrammet «CBS News Sunday Morning».

Grants kveld med den prostituerte kvinnen, Divine Brown, har for øvrig vært innbringende for sistnevnte - som i 2010 hadde tjent mer enn seks millioner kroner på diverse intervjuer og talkshowopptredener.

- Jeg prøvde bare å tjene nok penger til å betale noen regninger den natta, og så kom det overraskende nok en kjendis. Jeg avtalte å bli med ham for 50 dollar, men endte opp med å få ti tusen ganger så mye, fortalte Brown til Daily Mail.

Butikktyveri

I 2001 overrasket den amerikanske skuespilleren Winona Ryder (45) mange da det ble kjent at hun ble arrestert for butikktyveri.

Det var i butikken Saks Fifth Avenue i Beverly Hills hun ble arrestert 12. desember i 2001. I februar ble Winona Ryder siktet for tyveri, innbrudd og vandalisering, ifølge Aftonbladet.

Videoen som etter hendelsen har sett dagens lys, viser Ryder som prøvde en svart hatt. Deretter så hun ut til å glemme den, for hun tok heisen med hatten på hodet. Prislappen på hatten var synlig da hun gikk inn i et prøverom, men vises ikke da hun kom ut igjen 15 minutter etterpå.

BUTIKKTYVERI: Winona Ryder ble tatt med hanskene nede da hun i 2001 ble siktet for tyveri, innbrudd og vandalisering. Foto: Pa Photos
BUTIKKTYVERI: Winona Ryder ble tatt med hanskene nede da hun i 2001 ble siktet for tyveri, innbrudd og vandalisering. Foto: Pa Photos Vis mer

Stjerna prøvde også en leppestift og fikk hjelp av de ansatte, før hun ble stoppet av sikkerhetspersonell på vei ut av butikken.

Siden den gang har det vært stille rundt skuespilleren, men nå for tiden er hun aktuell i den mye omtalte serien «Stranger Things».

Tidligere i år ble hun nominert til en Screen Actors Guild Award og en Golden Globe for rollen i science fiction-serien.

Mistenkt for narkokjøring

Den amerikanske skuespilleren Nick Nolte (76) har slitt i årevis med et alkohol-problem. 76-åringen har tidligere karakterisert seg selv som en «velfungerende alkis». På midten av 90-tallet skal han ha kuttet ut drikkinga og blitt trenings-narkoman i stedet.

Men i 2001 ble han mistenkt av politiet for å ha brukt narkotika.

MISTENKT: Nick Nolte ble mistenkt for narkokjøring i 2001. Foto: NTB Scanpix / AP
MISTENKT: Nick Nolte ble mistenkt for narkokjøring i 2001. Foto: NTB Scanpix / AP Vis mer

- Vi tror ikke han hadde drukket, sa polititalsmann Dan Bower til nyhetsbyrået AP den gang.

En politikilde opplyste at Nolte blåste grønt på alkotesten, og under en pressekonferanse fortalte Bower hva som skjedde da Hollywood-kjendisen ble pågrepet. En trafikk-konstabel sto og skrev ut bot til en annen bilist da Noltes svarte Mercedes kom kjørende over hele veibanen.

- Politimannen stanset Nolte og ga ham en edruskapstest. Han gjorde det så dårlig at testen ble stanset halvveis, sa Bower.

Til å begynne med dro ikke trafikkpolitimannen kjensel på Nolte som siklet og var svært ustelt.

- Det var klart at Nolte var påvirket av narkotika, men vi fant ikke dop i bilen, opplyste polititalsmannen.

Episoden skjedde midt på dagen ved Noltes hjem i Los Angeles. Skuespilleren ble påsatt håndjern og fraktet til sheriff-kontoret. Seinere på dagen ble han siktet for fylle- eller narkokjøring og sluppet fri. Kausjonen ble satt til 19 000 kroner.

- Ingen kommentar på dette tidspunkt, sa Nolte-talsmann Arnold Robinson den gang.

LES OGSÅ: Kim Kardashian avslørte kriminell fortid: - Vi stjal leppestift

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer