HAR DU LYST HAR DU LOV?: - Hvis noen har lyst til å ta dop...så lenge han eller hun ikke påvirker mindreårige, kjører i påvirket tilstand eller utgjør en fare for andre, burde ikke personen da ha lov til det? Sa Brad Pitt i 2006. Her er han på fes Foto: All Over Press
HAR DU LYST HAR DU LOV?: - Hvis noen har lyst til å ta dop...så lenge han eller hun ikke påvirker mindreårige, kjører i påvirket tilstand eller utgjør en fare for andre, burde ikke personen da ha lov til det? Sa Brad Pitt i 2006. Her er han på fes Foto: All Over PressVis mer

Stjernenes dopavsløringer

Glem Amy Winehouse. Her er kjendisen sykeste narkohistorier.

SEHER.NO: Torsdag kveld ble soulartisten Amy Winehouse (23) og mannen Blake (23) arrestert på Hotell Norge i Bergen etter at gjester meldte om en umiskjennelig urtelukt fra rommet deres. Politiet fant mer enn ricoladrops...


Tilsammen 1000 euro og 7 gram marihuana fattigere kunne de to fortsette festen senere samme kveld etter å ha godtatt politiets forelegg.


Det er ikke første gangen den unge Winehouse har havnet i trøbbel på grunn av narkotika. Tidligere i sommer måtte hun avlyse en konsert på Øya-festivalen etter en overdose.


Venner og familie har instedig bedt henne om å legge seg inn på rehab, men no, no, no. Det er ikke Amys greie. Et par særdeles kortvarige innleggelser har ikke hatt den minste effekt på den radmagre artisten som sjokkerte publikum i Oslo med å faktisk møte opp presis til konsert i helgen.


Men Amy er langt fra den eneste kjendisen som er rusa på mer enn livet.


US Magazine har samlet uttalelser fra noen av de mest profilerte Hollywoodkjendisene, der de åpent forteller om sitt forhold til narkotika. Her er et lite utdrag:


- Jeg har ligget med for mange kvinner, tatt for mye dop, og vært på for mange fester. Da jeg gikk på college elsket jeg syre. Det var en virkelighetsflukt.


- Jeg likte sopp. Sopp var som syre light. Og så likte jeg å sniffe kokain. En linje gjorde meg klar for fest, men hevet aldri selve festen. Jeg tenkte alltid "dette kommer til å bli fantastisk", men så ble jeg bare deppa, sa George Clooney (46) i 1997.

- Jeg hater heroin fordi jeg har latt meg fascinere sånn av det. Jeg er ikke immun mot det, men jeg tar det ikke lenger - i det hele tatt, påsto Angelina Jolie (32) i 1998.


- Det var som om hjernen min var et stort, lysende neonskilt som ustanselig blinket ordene "Få tak i cola (kokain), få tak i cola!" Da gjorde jeg jo det. Det var et supert hjelpemiddel for å gå ned i vekt, for å feste og for å få meg i godt humør når jeg hadde det kjipt. Det sa Drew Barrymore, som hadde vært på rehab to ganger før hun var 13, i 1996.

- Jeg endte opp hos en psykolog som ba meg skrive ned hvor mye jeg tok i løpet av en uke: - 20 ecstacypiller, 4 gram kokain, seks gram speed, 14 gram hasj, tre flasker Jack Daniel's, 12 flasker rødvin og 60 halvlitere, kunne Colin Farrell avsløre i 2003.


- Hvis noen har lyst til å ta dop...så lenge han eller hun ikke påvirker mindreårige, kjører i påvirket tilstand eller utgjør en fare for andre, burde ikke personen da ha lov til det?, sa Brad Pitt i 2006. For å støtte kona Angelina, mon tro?


Også for andre kjendiser flommer narkotikaen:


Owen Wilson (38) proppet seg med kokain og heroin på fest og forsøkte til slutt å ta sitt eget liv ved å kutte håndleddene og ta en overdose. Courtney Love (43) er anklaget for å ha gitt dop til Jack Osbourne (21). Anklagene kommer fra ingen ringere enn Jacks mor Shannon (55).


Supermodellen Kate Moss (33) la seg tidligere i år inn på rehab sammen med sin daværende dop-kjæreste Pete Doherty (28). Til tross for at Moss ble tatt med kokain i nesa, hevdet hun at innleggelsen bare var for å støtte kjæresten. Oppholdet på rehab hjalp lite for Pete Doherty som nylig ga kokain til katten sin.


Lindsay Lohans dopmisbruk er så omfattende at det kunne fylt en hel bok. Hun kan skilte med utallige opphold på rehab, bilkjøring i påvirket tilstand og doparrestasjoner... Tragisk imponerende for en jente som bare er 21 år gammel!


Les også: Norsk kjendis ferdig med narkotika.