<strong>ÅPNER LOMMEBOKA:</strong> Leonardo DiCaprio, Sandra Bullock og Beyoncé er blant dem som den siste uka har vist medmenneskelighet for ofrene i Texas og Louisiana. Foto: NTB scanpix
ÅPNER LOMMEBOKA: Leonardo DiCaprio, Sandra Bullock og Beyoncé er blant dem som den siste uka har vist medmenneskelighet for ofrene i Texas og Louisiana. Foto: NTB scanpix Vis mer

Orkan Harvey i USA:

Stjernene slår ring rundt orkanofre

Flere av verdens mest kjente skuespillere og artister har åpnet lommeboka.

Publisert

(Seoghør.no): Naturkatastrofer er kjent for å få fram det beste i folk, på tross av at de rammede har alle forutsetninger mot seg. De har fått hjemmene sine ødelagt, kanskje mistet noen og lever i komplett kaos, men klarer likevel å vise et sterkt samhold.

Orkanen Harvey har ført til store ødeleggelser i Texas og Louisiana, og spesielt hardt rammet er førstnevntes storby Houston. CNN skriver at 37 er bekreftet døde som følge av katastrofen, og det er forventet at tallet vil øke.

<strong>UNDER VANN:</strong> Dette bildet ble tatt i byen Beaumont i Texas torsdag og viser ødeleggelsene Harvey har forårsaket. Foto: AP/NTB Scanpix
UNDER VANN: Dette bildet ble tatt i byen Beaumont i Texas torsdag og viser ødeleggelsene Harvey har forårsaket. Foto: AP/NTB Scanpix Vis mer

President Donald Trump og førstedame Melania har allerede besøkt de rammede områdene. De er imidlertid ikke de eneste som har viet tid og energi til saken. Hollywoods største stjerner slår nå ring rundt ofrene, og dykker dypt ned i lommeboka.

Startet kronerulling

Da orkanen Katrina traff New Orleans i august 2005, donerte stjernene millioner til ofrene og de etterlatte. Det samme skjedde da et stort jordskjelv sørget for store ødeleggelser på Haiti i 2010.

Nå har kronerullingen for USAs sørstater begynt. The Washington Post skriver at flere av landets rikeste skuespillere, sangere og mediepersonligheter har gravd dypt i lommene for å finansiere hjelp til de rammede. Over 10 millioner dollar har allerede kommet inn ved hjelp av kjendiser, en sum som tilsvarer 77 millioner norske kroner.

Enkelte donerer penger i stillhet, bare for å hjelpe de trengende. Andre går imidlertid langt i å fortelle omverdenen om sine generøse bidrag. Skuespiller Sandra Bullock (53) er blant dem som faller i sistnevnte kategori.

Hun har sendt inn over sju millioner norske kroner til Røde Kors, og begrunner den store summen overfor People Magazine.

- Det er ingen politikk i 2,5 meter høyt vann. Det er levende mennesker i 2,5 meter høyt vann, forteller stjerna.

<strong>ÅPNER LOMMEBOKA:</strong> Sandra Bullock er blant dem som den siste uka har vist solidaritet med orkanofrene. Selv har hun donert over sju millioner kroner til saken. Foto: NTB scanpix
ÅPNER LOMMEBOKA: Sandra Bullock er blant dem som den siste uka har vist solidaritet med orkanofrene. Selv har hun donert over sju millioner kroner til saken. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den Oscar-vinnende stjerna Leonardo DiCaprio gir samme sum Bullock, via sin stiftelse Leonardo DiCaprio Foundation.

- Vi er utrolig takknemlige for dette generøse bidraget fra Leonardo og hans stiftelse, forteller United Way Harvey Recovery Funds sjef i en uttalelse til E! News.

Den populære komikeren Kevin Hart har også åpnet lommeboka, i engasjerende stil. Han la ut en video på Instagram, der han utfordret andre stjerner til å donere like mye penger som ham. Selv donerte han i underkant av 200 000 kroner til Røde Kors, og ba Beyoncé og Jerry Seinfeld gjøre det samme.

Av stjernene som har svart på Harts utfordring, finner vi Nicki Minaj, DJ Khalid, Wendy Williams og Kris Jenner. Sistnevnte har, sammen med døtrene Kim, Khloe, Kourtney, Kylie og Kendall, gitt bort nesten fire millioner kroner til saken.

- Så mange som mulig

Da det ble kjent hvor stor skade Harvey hadde gjort, spesielt på Houston, valgte popdronninga Beyoncé å bryte stillheten. Hun er fra Texas, og sa i en uttalelse til The Houston Chronicle at ødeleggelsene har truffet henne midt i hjertet.

- Jeg ber hele tida for dem som er påvirket og for redningsmannskapene som har vært såpass modige og ivrige på å hjelpe. Jeg jobber tett med teamet mitt i BeyGood (artistens egen stiftelse, jour. anm.) samt med pastoren min, for å hjelpe så mange som vi klarer, uttalte hun.

<strong>HJEMBYEN:</strong> Popikonet Beyoncé er selv fra Texas, og legger ikke skjul på at naturkatastrofen har truffet henne hardt. Foto: NTB scanpix
HJEMBYEN: Popikonet Beyoncé er selv fra Texas, og legger ikke skjul på at naturkatastrofen har truffet henne hardt. Foto: NTB scanpix Vis mer

Andre musikere som Drake, Chris Brown og T.I har også donert penger. Enkelte har derimot fortalt at de er skeptiske til Røde Kors, og har derfor valgt å gi gjennom andre tjenester. Brown skriver at pengene han donerte, 700 000 kroner, skal «gå til folket» - og ikke til hjelpetjenesten.

Talkshowdronning Ellen DeGeneres har også åpnet lommeboka som følge av katastrofen. Hun er kjent for å være gavmild, og i en snutt publisert på Twitter, som var en del av programmet hennes, avslørte hun at hun gir tre store enkeltbidrag.

Personlig donerer hun 194 000 kroner til Røde Kors, mens samme mengde også doneres på vegne av programmet. DeGeneres har også donert 194 000 kroner til Texas sin SPCA-filial, som fokuserer på å redde dyrene som er rammet.

Jennifer Lopez, Dwayne «The Rock» Johnson og Chris Young er også blant stjernene som har sørget for at beløpet donert til Texas nå er oppe i over 70 millioner kroner.

Orkanen Harvey er fortsatt aktiv, og har så langt etterlatt seg skader for flere milliarder dollar. Den raskeste vinden som er mål i orkanen var på 240 kilometer i timen.

LES OGSÅ: Kreftsyke Marthe donerer bort teddybjørnen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer