AMERIKANERNE FEIRER: Folk har samlert seg flere steder i USA, blant annet fioran Det hvite hus og, som her, på Times Square i New York. Foto: Reuters
AMERIKANERNE FEIRER: Folk har samlert seg flere steder i USA, blant annet fioran Det hvite hus og, som her, på Times Square i New York. Foto: Reuters Vis mer

Stjernene jubler etter drapet på Osama

- Bin Laden død. Wow... For et øyeblikk for Obama. For et øyeblikk for Amerika...

Publisert
SEHER.NO: Al-Qaida-lederen Osama Bin Laden, som er utpekt som mannen bak terrorangrepet mot USA 11. september 2001, har blitt drept av amerikanske elitesoldater. Det forteller USAs president, Barack Obama, mandag morgen i en tale på amerikansk TV. Presidenten ga ordren om å drepe terroristlederen fredag, mens resten av verden var opptatt av bryllupet mellom prins William og Kate Middleton.

Mens Barack Obama talte på amerikansk TV, samlet grupper av mennesker seg utenfor Det Hvite Hus i Washington for å juble over Bin Ladens død. Der sang de den amerikanske nasjonalsangen, og ropte «USA, USA, USA», skriver danske Ekstrabladet.

Også stjernene er forbløffede og lettede og glade over at verdens mest ettersøkte mann og Amerikas fremste fiende nå er død, skriver Contactmusic.com, som har samlet reaksjoner fra blant annet Twitter.

«Jeg er stolt av våre menn og kvinner i uniform. Hvorenn du er, ta øyeblikk og si takk til en av de modige heltene som tjener vårt land», skriver actionhelt og California-guvernør  Arnold Schwarzenegger.

«Bin Laden død. Wow... For et øyeblikk for Obama. For et øyeblikk for Amerika. Strålende tale av presidenten. Og strålende operasjon. Dette er hans 'finest hour'», melder CNNs Piers Morgan.

«La meg forsøke dette en gang til ... pulsen gikk i hundre da jeg hørte nyheten. Terroren han forårsaket hos oss var episk. Livene tapt, for mange», heter det fra skuespiller Christina Applegate


«Etter ni år, åtte måneder og 20 dager skjedde endelig rettferdigheten fyllest», skriver designer Nicky Hilton.

«Å være i New York og få høre at Bin Laden er død er toppen på kransekaka», skriver rocker Nikki Sixx.

Country-artist LeAnn Rimes er tuilsynelatende nesten i sjokk over nyheten: «Omg (Oh my god), Bin Laden!!! Velsignet være våre soldater og en flik av fred til vårt land og de som mistet sine kjære i 9/11».

«Nå er vi nødt til å ta et øyeblikk til å takke soldatene som risikerte livene sine», skriver britiske Melanie Brown fra Spice Girls - og summerer på den måten opp essensens i reaksjonerne hos amerikanere og mennesker i fra allierte nasjoner.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer