Jim Carrey:

Stjernen trodde han skulle dø

- Trodde jeg hadde ti minutter igjen.

NIFS OPPLEVELSE: Skuespiller Jim Carrey fortalte om en skummel opplevelse på Hawaii da han gjestet «The Tonight Show» nylig. Foto: NTB Scanpix
NIFS OPPLEVELSE: Skuespiller Jim Carrey fortalte om en skummel opplevelse på Hawaii da han gjestet «The Tonight Show» nylig. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den verdensberømte skuespilleren Jim Carrey (58) har medvirket i en rekke filmer opp gjennom åra, der «Dum og dummere» fra 1994 muligens kan sies å være den mest kjente.

Den kanadiske stjernen hadde sitt ordentlige store gjennombrudd samme år, med filmen «Ace Ventura» - og siden den gang har han vært en sentral bidragsyter i filmindustrien.

58-åringen har også vært åpen om livets skyggesider, og har tidligere fortalt åpenhjertig om depresjon, skilsmisser og ekskjærestens overdose.

Da skuespilleren gjestet «The Tonight Show» nylig, snakket han nok en gang om en vanskelig opplevelse i livet sitt, nemlig da han trodde han skulle dø under et opphold på Hawaii i 2018, ifølge Sky News.

I intervjuet røper Carrey hva som gikk gjennom hodet hans da han trodde han hadde ti minutter igjen av livet da det gikk ut et feilaktig missilvarsel på øya 13. januar 2018.

- Takknemlig

Det 58-åringen trodde var hans siste minutter, brukte han til å stirre ut i Stillehavet.

- Jeg bestemte meg for å gå gjennom en liste av takknemlighet og ærlighet til gud. Jeg klarte ikke slutte å tenke på de fantastiske tingene som har skjedd med meg, og alle velsignelsene jeg har hatt, sier skuespilleren åpenhjertig, gjengitt av Sky News.

Kreften er ikke det som har skremt Lothepus mest. Han har har hatt to arbeidsulykker der han var sikker på at han var ferdig. I kveldens «Senkveld med Helene og Stian» forteller han om dramatikken. Vis mer

- Det eneste jeg planla å gjøre var å lukke øynene og være takknemlig, for det hadde vært en god reise, fortsetter han.

Carrey innrømmer i intervjuet at han ble ganske sur da han minutter senere fant ut at missilvarselet var feil - men medgir at han opplevde situasjonen som helt reell.

Det feilaktige varselet skyldtes en kommunikasjonsfeil under en øvelse, ifølge Sky News. Alarmen ble sendt ut 13. januar 2018, og ba innbyggerne om å søke ly for et innkommende missil.

Stor sorg

De siste åra har vært preget av stor sorg, frustrasjon og depresjon for Jim Carrey, som for mange også er kjent som «gummiansiktet» grunnet sine merkelige ansiktsbevegelser i ulike filmer.

I september 2015 døde Carreys ekskjæreste Cathriona White, bare 27 år gammel. Carrey var med på å bære kista hennes fra kirka til gravplassen, og framsto tydelig preget av stundens alvor.

Hun tok sitt eget liv, og etterkant ble Carrey saksøkt av familien hennes, som ga ham skylden for selvmordet.

Med Whites eksmann, Mark Burton, i spissen, ble det påstått at Carrey var ansvarlig for at hun hadde tilgang på rusmidlene som førte til hennes død. Burton gikk til søksmål og hevdet at skuespillerens «enorme formue og kjendisstatus» gjorde at han klarte å få tak i narkotikaen White døde av.

Jim Carrey gikk inn i en tung depresjon etter ekskjærestens bortgang, og benektet anklagene. I 2018 fortalte han om tragedien og de tunge åra i et intervju med The Hollywood Reporter.

- Jeg er tilbake, men ikke på samme måte som før. Jeg er ikke den samme. Men jeg føler meg ikke lenger som «han lille Jim» som svever rundt i stratosfæren. Jeg har beina på jorda igjen, sa han da.

I januar 2019 så det ut til at lykken hadde snudd for 58-åringen, da han dukket opp hånd i hånd med skuespillerkollegaen Ginger Gonzega (36) under Golden Globe-utdelingen. Senere samme år kom det imidlertid meldinger om at de hadde gått hver til sitt.

LES OGSÅ: - Jeg er masse alene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer