Cardi B:

Stjernen sjokkerer under moteuken i Paris

Rapperens antrekk blir sett opp mot Frankrikes kontroversielle forbud mot ansiktsdekkende plagg.

SJOKKERER: Rapperstjernen Cardi B fikk mye oppmerksomhet da hun dukket opp med dette heldekkende antrekket under moteuken i Paris lørdag. Foto: NTB Scanpix
SJOKKERER: Rapperstjernen Cardi B fikk mye oppmerksomhet da hun dukket opp med dette heldekkende antrekket under moteuken i Paris lørdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den verdenskjente rapperen Cardi B (26) er ikke fremmed for å skape store overskrifter. I helgen var hun til stede under moteuken i Paris, og lørdag dukket hun opp i et blomstrete, heldekkende antrekk fra topp til tå - bokstavelig talt.

VEKKER OPPSIKT: Rapperstjernens heldekkende antrekk designet av Richard Quinn har blitt fanget opp av flere medier i løpet av helgen. Foto: NTB Scanpix
VEKKER OPPSIKT: Rapperstjernens heldekkende antrekk designet av Richard Quinn har blitt fanget opp av flere medier i løpet av helgen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Antrekket består av et skjørt, en jakke, hansker, høye støvletter, et skaut og en maske trukket over hele ansiktet. Ifølge Vogue er det oppsiktsvekkende antrekket designet av Richard Quinn og er dekket av et blomstermønster i limegrønt, lyseblått og hvitt.

- Det blir nok ikke en trend

26-åringen poserte gladelig for fotografene, men benyttet også anledningen til å dele en video på Instagram-profilen sin, hvor hun viste seg frem i antrekket foran den franske hovedstadens fremste turistattraksjon - Eiffeltårnet.

- Jeg hørte at dere savnet meg under moteuken i New York. Jeg er her for å servere det til dere, og servere det kaldt, hører man stjernen uttale i videoklippet.

Se og Hør og Aller Medias skjønnhetsekspert, Cecilie Krogh, mener at antrekket til stjernen neppe vil bli en trend.

- Første tanken min er at her går sminka unna i en fei. Dette er nok ikke antrekket jeg velger meg på lørdagskvelden, men det er likevel grunn til å hedre Cardi B for å lykkes med det som virker å være målet. Å tiltrekke seg masse oppmerksomhet, sier Krogh, og fortsetter:

- Antrekket er også en kontrast til den figurnære stilen vi er vant til å se Cardi B med, noe som gjør at det muligens fungerer bedre på henne enn andre. Morsomt én gang, men det blir nok ikke en trend.

DRAMATISK: Det gikk heftig for seg da Cardi B skulle vaske rumpa si. Video: @iamcardib / Instagram. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Skaper reaksjoner

Antrekket vekker stor oppsikt, og spesielt på Twitter har flere sammenlignet det noe bisarre klesvalget med alt fra et dusjforheng til noe som karakteren Mrs. Doubtfire fra komedien med samme navn kunne hatt på seg.

MYE MØNSTER: Robin Williams (midten) i et svært blomstrete antrekk i «Mrs. Doubtfire». Her med motspillerne Matthew Lawrence, Lisa Jakub, Mara Wilson og Sally Field. Foto: Phil Bray/ 20th Century Fox/ NTB scanpix
MYE MØNSTER: Robin Williams (midten) i et svært blomstrete antrekk i «Mrs. Doubtfire». Her med motspillerne Matthew Lawrence, Lisa Jakub, Mara Wilson og Sally Field. Foto: Phil Bray/ 20th Century Fox/ NTB scanpix Vis mer

Det er derimot ikke bare humoristiske sammenligninger som florerer på det sosiale mediet. Antrekket har nemlig også fått flere muslimske kvinner til å sperre opp øynene.

Ifølge nettstedet 10 Daily er det flere muslimske kvinner som reagerer sterkt på antrekket til stjernen - med tanke på Frankrikes kontroversielle forbud mot ansiktsdekkende plagg.

Ifølge NRK var Frankrike det første europeiske landet til å forby ansiktsdekkende plagg på offentlige steder. Det skjedde i april 2011, og forbudet gjør at ingen kvinner har lov til å gå fra huset sitt med ansiktet skjult, av eksempelvis en burka eller en niqab, uten risiko for bot.

Cardi B sitt antrekk har derfor fått flere muslimske kvinner til å trekke frem forbudet, og flere påpeker at det er en dobbeltmoral i Frankrike.

- Så Cardi B kan ha på seg dette, men jeg får en bot på 500 euro hver gang jeg går ut i offentligheten. Kult, skriver en muslimsk kvinne ved navn Tuscany Bernier i et Twitter-innlegg.

Reagerer

Ifølge CNN kan kvinner som bryter med forbudet bli nødt til å punge ut med 150 euro i bot, noe som tilsvarer om lag 1500 norske kroner. Man kan også bli bedt om å ta et borgerskapskurs, skriver BBC.

- Så hvis muslimske kvinner gjør dette er vi terrorister, men hvis hun gjør det er det ikonisk?, skriver en annen på Twitter.

- Den ene bæres av Cardi B under moteuken i Paris, og den andre er utestengt i 15 land, inkludert Frankrike. Prøv å gjette hvilken av dem som er forbudt, skriver en tredje.

Rapperstjernen har i skrivende stund ikke uttalt seg om kritikken rundt antrekket, men enkelte fans funderer på om det kan gjemme seg nettopp et politisk budskap i antrekket hennes.

LES OGSÅ: Modellen sjokkerte på den røde løperen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer