Lori Loughlin:

Stjernen siktet for hvitvasking

Tirsdag erkjente flere foreldre skyld i universitetsskandalen som preger Hollywood. Nå utvides siktelsen mot flere foreldre, deriblant Hollywood-stjernen Lori Loughlin.

UTVIDER SIKTELSEN: Siktelsen mot Lori Loughlin, hennes ektemann og 14 andre foreldre utvides til å også omfatte hvitvasking. Foto: NTB Scanpix
UTVIDER SIKTELSEN: Siktelsen mot Lori Loughlin, hennes ektemann og 14 andre foreldre utvides til å også omfatte hvitvasking. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I over en måned har universitetsskandalen, som involverer superstjerner som «Full House»-skuespilleren Lori Loughlin (54) og «Frustrerte fruer»-skuespilleren Felicity Huffman (56), herjet Hollywood.

Nå melder nyhetsbyrået AP at siktelsen mot Loughlin, hennes ektemann, motedesigneren Mossimo Giannulli, og 14 andre foreldre er utvidet til å også omfatte hvitvasking.

Senest i mars ble Loughlin løslatt mot en kausjon på én million doller (omtrent åtte millioner kroner).

Skandalen

Den opprinnelige saken dreier seg om at 33 velstående foreldre skal ha betalt millioner av kroner i bestikkelser for å sikre barna sine plass på prestisjeuniversiteter som Yale, Stanford, Goeorgetown og The University of Southern California.

Utvidelsen av siktelsen skjer dagen etter at en fotballtrener, Felicity Huffman og tolv andre foreldre erkjente straffskyld.

- Jeg aksepterer min skyld, og med mye skam og anger tar jeg fullt ansvar for mine handlinger og aksepterer konsekvensene som kommer som et resultat av disse handlingene, uttalte Huffman mandag.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Svarer på anklage

Advokater for de 14 foreldrene som nå står overfor en hvitvaskingssiktelse har anklaget aktoratet for å forsøke å få dem til å stille for retten foran en streng dommer.

Statsadvokat Andre Lelling omtaler anklagen som «upassende».

- Det forsvaret ikke sier - men selvfølgelig mener - er at de ønsker en annen dommer fordi de anser dommer Nathaniel Gorton som tilbøyelig til å gi strengere straffer i kriminalsaker, enn andre dommere i distriktet, uttaler Lelling og fortsetter:

- Dersom de hadde blitt tildelt en dommer som kan anses som mer fordelaktig for forsvaret, så ville de ikke ha sendt dette brevet.

Verken Loughlin eller hennes ektemann har uttalt seg om den nye siktelsen.

Konsekvenser

Skandalen har fått store konsekvenser for skuespillerkarrieren til både Loughlin og Huffman.

Senest tirsdag ble det kjent at Netflix har valgt å utsette utgivelsen av Huffmans nye film «Otherhood». Mens det tidligere har blitt kjent at Loughlin har blitt droppet av tv-nettverket Hallmark Channel.

Ifølge Washington Post er Huffman anklaget for å betale 15 000 dollar under dekke av å være en «veldedig donasjon», slik at hennes datter nå er involvert i bedragerisaken. En tredjepart skal til gjengjeld ha jukset med datterens opptaksprøve etter at hun tok den, slik at poengsummen ble høyere enn det som var reelt.

Som en del av etterforskningen, skal FBI ha avhørt en rekke vitner, samt avlyttet telefoner. Ifølge New York Daily News er det administratorer og trenere som skal ha latt seg bestikke ved de gjeldende universitetene i tidsrommet 2011 til 2019.

- Mitt ønske om å hjelpe datteren mi er ingen unnskyldning for å bryte loven eller å være uærlig, uttalte Huffman tirsdag.

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.

LES OGSÅ: - Det handler ikke om penger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer