Christian Bale:

Stjernen med ny sjokkforvandling

Skuespilleren har nok en gang gjort forandringer for en filmrolle.

TOTALFORVANDLING: Skuespiller Christian Bale er normalt å se med mørke lokker og tett helskjegg. Slik ser han imidlertid ikke ut lenger. Foto: Manuel Romano/NurPhoto/Shutterstock/NTB
TOTALFORVANDLING: Skuespiller Christian Bale er normalt å se med mørke lokker og tett helskjegg. Slik ser han imidlertid ikke ut lenger. Foto: Manuel Romano/NurPhoto/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke helt uvanlig at verdens største skuespillere gjennomgår store forandringer for en filmrolle, og det er ofte ikke måte på hva de velger å utsette kroppen sin for.

Det gjelder i aller høyeste grad også «Batman»-skuespilleren Christian Bale (47), som ofte er kjent for å være totalt ugjenkjennelig til enkelte roller. Blant annet har han tidligere gått ned kraftig i vekt for å spille en anorektisk fabrikkarbeider i «The Machinist».

Fra den rollen, der han bare veide 58 kilo, gikk han rett til forberedelsene av «Batman Begins». På seks måneder la han på seg 46 kilo, og veide til slutt hele 104 kilo.

Nå er han imidlertid i gang igjen, ettersom han snart gjør seg klar for å spille inn den nye «Thor»-filmen - der han skal spille skurk.

Vis mer

Blank isse

I den anledning befinner han seg nemlig for tiden i Sydney i Australia, der ivrige paparazzifotografer fikk seg et sjokk da de så 47-åringen.

Skuespilleren, som har kapret rollen som skurken Gorr the God Butcher i «Thor: Love and Thunder», har nemlig latt sine mørke lokker falle, og barbert av seg alt hår og skjegg.

UVANT: Skuespilleren er nok en gang i ferd med å totalforvandles for en filmrolle. Foto: Media-mode / Splashnews.com / NTB
UVANT: Skuespilleren er nok en gang i ferd med å totalforvandles for en filmrolle. Foto: Media-mode / Splashnews.com / NTB Vis mer

Det var under en joggetur i sola på Whale Beach at han viste frem sin blanke isse. Det er imidlertid kanskje ikke så rart at skuespilleren trener seg opp for superheltrollen, siden den er en del av det svært populære Marvel-universet.

Filmen, som er forventet å ha premiere i februar neste år, har også Chris Hemsworth (37) og Natalie Portman (39) i hovedrollene.

MØRKE LOKKER: Slik har vi sett Christian Bale de siste årene. Nå er imidlertid både hår og skjegg borte. Foto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB
MØRKE LOKKER: Slik har vi sett Christian Bale de siste årene. Nå er imidlertid både hår og skjegg borte. Foto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB Vis mer

Ifølge Metro er kona Sibi Blazic (51) og ekteparets barn, Emmaline (16) og Joseph (6), med til Australia. Disse var imidlertid ikke med på joggeturen.

Levde på kaffe og epler

Som nevnt er ikke dette første gang Bale har endret seg for en rolle på det store lerettet. Hollywood-stjernen har både spilt forfengeligheten selv i «American Psycho», og superhelt i tre Batman-filmer.

For å spille Trevor Reznik, den anorektiske fabrikkarbeideren med søvnproblemer, i nevnte «The Machinist» i 2004, pinte han seg i seks måneder og forvandlet seg selv til et 58 kilos skjelett.

SKJELETT: Da Christian Bale spilte i filmen «The Machinist», veide han bare 58 kilo. Foto: Snap Stills / REX / NTB
SKJELETT: Da Christian Bale spilte i filmen «The Machinist», veide han bare 58 kilo. Foto: Snap Stills / REX / NTB Vis mer

Men det dramatiske vekttapet skjedde egentlig etter en skrivefeil, har Bales motspiller Michael Ironside avslørt.

Manusforfatteren hadde nemlig skrevet rollen for en mye mindre person og glemte å oppjustere vekten til å stå i samsvar med Bales høyde på 1,83 cm.

- Manusforfatteren var bare 1,67 høy og skrev inn sin egen vekt i manuset. Men da Chris skulle begynne å filme, sa han: «Nei, ikke forandre på vekten. Jeg vil se om jeg kan klare å gå ned så mye», har han uttalt til Huffington Post.

FORVANDLES: Den kjente skuespilleren Anne Hathaway er nesten ikke til å kjenne igjen i nyinnspillingen av Roald Dahls «Heksene». Vis mer

Bale gikk den gang søvnløs i lengre perioder og dietten hans bestod bare av kaffe og epler.

- Jeg føler det var verdt det, bare jeg ikke får permanente skader av det, sa han etter innspillingen.

LES OGSÅ: Gikk ned 27 kilo etter skrivefeil

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer