Lili Reinhart:

Stjernen kom ut av skapet

«Riverdale»-stjernen Lili Reinhart (23) forteller på Instagram at hun er en stolt biseksuell kvinne.

BISEKSUELL: I en story på Instagram forteller TV-stjernen Lili Reinhart (23) at hun er bifil. Her sammen med Cole Sprouse på Met-gallaen i 2019. Foto: Getty Images for The Met Museum/ AFP/ NTB scanpix
BISEKSUELL: I en story på Instagram forteller TV-stjernen Lili Reinhart (23) at hun er bifil. Her sammen med Cole Sprouse på Met-gallaen i 2019. Foto: Getty Images for The Met Museum/ AFP/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Lili Reinhart, kjent fra Netflix-serien «Riverdale» og filmen «Hustlers», har som mange andre vist sin støtte på sosiale medier til demonstrantene i USA.

Etter videoen av pågripelsen av George Floyd, hvor en politimann sitter med kneet på halsen hans - noe som resulterer i at Floyd dør, har debatten om politivold og rasisme satt USA på hodet. Tirsdag var det mange som delte helsvarte bilder på Instagram med emneknaggen #blackouttuesday, for å vise sin solidaritet.

«Hustlers»-skuespilleren har delt flere meninger og oppfordringer til å bidra i kampen mot politivold og rasisme.

«Jeg skammer meg over rasismen som finnes i dette landet. Vi har blitt lært til å se på politimenn som hjelpsomme og vennlige, da vi lærte om «ledere» på barneskolen. I dag sviktet «lederne våres» oss», skrev hun på Twitter mandag.

Da hun onsdag promoterte et «Black Lives Matter»-arrangement rettet mot LGBTQ-folk på sin Instagram-story, delte hun også noe veldig personlig for første gang.

«Selv om jeg aldri har gått ut med det offentlig før, så er jeg en stolt biseksuell kvinne. Og jeg skal være med og demonstrere i dag. Bli med», skrev 23-åringen.

DELTE ARRANGEMENT: Reinhart delte et arrangement på Instagram samtidig som hun for første gang delte med følgerne sine at hun er bifil. Foto: Skjermdump / Instagram
DELTE ARRANGEMENT: Reinhart delte et arrangement på Instagram samtidig som hun for første gang delte med følgerne sine at hun er bifil. Foto: Skjermdump / Instagram Vis mer

Slutt med kjæresten

I forrige uke ble det kjent at Reinhart og hennes kjæreste og «Riverdale»-kollega Cole Sprouse (27) hadde gått hver til sitt etter nesten tre år sammen. Mange rykter om et mulig brudd begynte å florere allerede i april, og paret skal gjennom coronapandemien ha valgt å sitte i karantene hver for seg, skriver Us Magazine.

Paret, som har vært kjærester både foran kameraet og privat, møttes på innspillingen av Netflix-serien «Riverdale» i 2016, hvor Reinhart spiller Betty Cooper og Sprouse spiller Jughead Jones.

RART: Forholdet mellom Cole Sprouse og Lili Reinhart skal angivelig være slutt - men skuespillerne fra «Riverdale» måm av naturlige årsaker møtes i prosesjonell jobbsammenheng. Vis mer

Paret har vært av og på, og senest i fjor sommer var det flere medier som meldte at de hadde gått vært til sitt. Skuespillerduoen har gjennom sitt forhold vært ganske reserverte, og har ikke delt så mye av sitt privatliv.

I et intervju med Harper's Bazaar i 2018 uttalte Reinhart at hun ikke var komfortabel med å snakke om forholdet sitt.

- Jeg kommer ikke til å fortelle deg kjærlighetshistorien min. Det passer seg bare ikke nå.

Arrestert

Sprouse har også vist et tydelig engasjement i demonstrasjonene mot rasemotivert vold, og ble i helga arrestert da han deltok i en fredelig demonstrasjon i Santa Monica, i California.

«En gruppe fredfulle demonstranter, inkludert meg selv, ble arrestert i går i Santa Monica. Så før den glupske horden av mediene bestemmer seg for på en eller annen måte å snu dette til å handle om meg, er det behov for å snakke om omstendighetene. Svarte liv er verdifulle. Fred, opptøyer og plyndring er en legitim form for protest», skrev han på Instagram etter hendelsen.

GOD TONE: Gunilla Persson blir satt ut av Kristin Gjelsviks utsagn under middagsselskapet. Vis mer

Videre beskrev den 27 år gamle skuespilleren hvordan han ble arrestert, og hvordan han fikk et valg om å forlate demonstrasjonen, eller bli arrestert.

Sprouse hevdet han valgte å trekke seg tilbake, men at da han gikk var han blant dem som ble stoppet av andre politifolk.

«Det må påpekes at som en heterofil, hvit mann, en offentlig person, var ikke konsekvensene jeg fikk noe i forhold til andre i demonstrasjonen», skrev han videre.

LES OGSÅ: TV-stjerne kommer ut av skapet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer