Dolly Parton:

Stjernen i sorg

Mistet familiemedlem bare måneder etter brorens død.

I SORG: Countrystjernen er i sorg igjen etter at et familiemedlem døde - bare måneder etter at broren gikk bort. Foto: AFFI / Shutterstock / NTB
I SORG: Countrystjernen er i sorg igjen etter at et familiemedlem døde - bare måneder etter at broren gikk bort. Foto: AFFI / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 75 år gamle countrystjernen Dolly Parton kunne i januar avsløre den triste nyheten om at hun hadde mistet broren sin. Den gang delte hun et følelsesladd innlegg på sin offisielle Facebook-profil.

Countrystjernens bror ble 67 år gammel, og døde som følge av kreftsykdom.

Nå er imidlertid 75-åringen i sorg igjen, etter at onkelen hennes, Bill Owens, har gått bort. Det avslører hun på bloggen sin. Han ble 85 år gammel.

«Jeg har mistet min kjære unkel Bill Owens. Jeg visste at hjertet mitt ville knuse når han døde, og det gjorde det. Jeg begynner denne teksten med å si at jeg ikke ville vært her hvis han ikke hadde vært der. Han var der... i mine unge år for å oppmuntre meg til å fortsette å spille gitaren min, fortsette å skrive sangene mine, å fortsette å øve på å synge» innleder hun innlegget.

SYNGER: Superstjerna Dolly Parton har støttet Moderna-vaksinen med millioner. Nå har hun selv fått vaksinen mens hun sang en av sine største hits. Video: Dolly Parton / Christian Roth Christensen Vis mer

«Skylder onkel Billy mye»

75-åringen skriver videre at det var onkelen som tok henne med på lokale show, skaffet henne sin første jobb og banket på dører hos musikkselskaper.

«Det er veldig vanskelig å si eller vite helt sikkert hva du skylder noen for din suksess. Men jeg kan med sikkerhet fortelle deg at jeg skylder onkel Billy veldig mye».

Ifølge Parton skal Owens ha skrevet over 800 sanger gjennom årene, deriblant låten «Put it off until tomorrow», som Parton vant sin første pris for i 1966. Den ble også utmerket som årets låt under BMI Country Awards.

«Jeg vedder på at mange av våre egne slektninger ikke en gang vet alle de flotte tingene som onkel Bill gjorde bak kulissene gjennom livet. Men det største han noen gang gjorde for meg, var å hjelpe meg med å se drømmene mine gå i oppfyllelse, og for det vil jeg være evig takknemlig. Jeg er sikker på at onkel Bills venner, fans, kona Sandy, barna hans, barnebarna og oldebarna vil bli med meg når jeg sier at vi alltid vil elske deg. Hvil i fred, onkel Bill», avslutter hun.

DYP SORG: Chrissy Teigen og John Legend ventet sitt tredje barn sammen, men i ett innlegg på instagram melder Teigen selv at de har mistet barnet. Vis mer

Flere dødsfall

Som nevnt kommer den triste nyheten bare måneder etter at countrystjernen mistet broren sin.

«Broren min Randy har tapt kampen mot kreft. Jeg er som resten av familien i stor sorg, men vi vet at han er på et bedre sted enn oss akkurat nå. Vi er en troende familie, og vi tror at han er trygg hos gud og blir møtt med åpne armer av andre familiemedlemmer som tidligere har gått bort», var blant det hun skrev på Facebook.

Ifølge Taste of Country var Randy den åttende av 12 barn til foreldrene Robert og Avie Lee. Mens Dolly Parton nok er det mest gjenkjennelige navnet i familien, ville karrieren hennes trolig vært annerledes hvis ikke den yngre broren hennes opptrådte som gitarist i bandet hennes.

MISTET BROREN: Her er Dolly og Randon Parton på scenen i 2015. Han gikk bort i januar. Foto: Curtis Hilbun / Pa Photos / NTB
MISTET BROREN: Her er Dolly og Randon Parton på scenen i 2015. Han gikk bort i januar. Foto: Curtis Hilbun / Pa Photos / NTB Vis mer

De to dødsfallene kommer imidlertid bare noen år etter at Parton mistet sin eldre bror Floyd Estel Parton i 2018. Han ble 61 år gammel.

Under den private minnestunden i Tennessee framførte Parton en låt til ære for sin avdøde bror.

- Dolly og hele familien ønsker å takke alle for vennligheten. I går la vi den søte lillebroren vår til hvile. Vi alle sang den herlige sangen hans «Rockin' Years» i gudstjenesten for å ta farvel med ham. Han levde et kort liv med kjærlighet og vakre sanger, lød en uttalelse fra familien til People den gang.

LES OGSÅ: Åpner opp om mamma-tilværelsen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer