Jerry Stiller er død:

Stjernen i sorg etter farens død

Skuespilleren ble 92 år gammel, og minnes varmt av sønnen Ben Stiller.

DØDE: Skuespilleren og komikeren gikk bort av naturlige årsaker, 92 år gammel. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller og komiker Jerry Stiller har gått bort. Det melder Variety. Stiller ble 92 år gammel.

Skuespillerens sønn, Ben Stiller (54), bekrefter dødsfallet på Twitter.

«Jeg er så lei meg for å meddele at faren min, Jerry Stiller, har gått bort av naturlige årsaker. Han var en fantastisk far og bestefar, og den mest dedikerte ektemannen til Anne i 62 år. Han vil bli savnet. Elsker deg, pappa», skriver skuespilleren, ifølge Variety.

DØD: Skuespiller Jerry Stiller (t.v.) er død. Han var blant annet kjent fra «Kongen av Queens», som har vært å se på norsk TV i flere år. Her er han fotografert sammen med Kevin James og Leah Remini. Foto: CBS / Everett Collection, NTB scanpix
DØD: Skuespiller Jerry Stiller (t.v.) er død. Han var blant annet kjent fra «Kongen av Queens», som har vært å se på norsk TV i flere år. Her er han fotografert sammen med Kevin James og Leah Remini. Foto: CBS / Everett Collection, NTB scanpix Vis mer

«Seinfeld»-stjerne

Stillers kone, skuespiller og komiker Anne Meara, gikk bort i 2015 i en alder av 85 år. På 60- og 70-tallet utgjorde ekteparet en komikerduo som gjestet flere tv-program, blant dem «The Ed Sullivan Show».

I etterkant lanserte de sin egen kortvarige situasjonskomedie med navn «The Stiller and Meara Show» i 1986. I 2007 ble Stiller og kona hedret med en felles stjerne på Hollywood Walk of Fame.

BLE HEDRET: Her er Jerry Stiller avbildet med datteren Amy Stiller, sønnen Ben Stiller og kona Anne Meara i 2007, da han og kona ble hedret med en felles stjerne på Hollywood Walk of Fame. Foto: NTB Scanpix
BLE HEDRET: Her er Jerry Stiller avbildet med datteren Amy Stiller, sønnen Ben Stiller og kona Anne Meara i 2007, da han og kona ble hedret med en felles stjerne på Hollywood Walk of Fame. Foto: NTB Scanpix Vis mer

92-åringen har hatt en lang karriere, men er nok kanskje best kjent i rollen som Frank Constanza i tv-serien «Seinfeld», og som Leah Reminis far i tv-serien «Kongen av Queens».

Stiller var å se i hele 26 episoder av «Seinfeld» fra 1993 til 1998, og ble nominert til Emmy for sitt arbeid i tv-serien i 1997. Selv om Stiller var kjent som komiker, var han også en seriøs skuespiller med en lang historie fra Broadway.

92-åringen har vært å se i en rekke spillefilmer, blant dem «Zoolander» og «Secret of the Andes». I 2007 ble Stiller og kona hedret med en felles stjerne på Hollywood Walk of Fame.

FAR OG SØNN: Ben og Jerry Stiller avbildet sammen i forbindelse med innspillingen av «Zoolander». Foto: Moviestore/ REX/ NTB scanpix
FAR OG SØNN: Ben og Jerry Stiller avbildet sammen i forbindelse med innspillingen av «Zoolander». Foto: Moviestore/ REX/ NTB scanpix Vis mer

Lang karriere

92-åringen har hatt en lang karriere, men er nok kanskje best kjent i rollen som Frank Constanza i tv-serien «Seinfeld», og som Arthur Spooner, faren til Leah Reminis karakter i tv-serien «Kongen av Queens».

Stiller var å se i hele 26 episoder av «Seinfeld» fra 1993 til 1998, og ble nominert til en Emmy for sitt arbeid i tv-serien i 1997.

92-åringen har vært å se i en rekke spillefilmer, blant dem «Zoolander» og «Secret of the Andes». I førstnevnte filmkomedie var det Ben som hadde regien. Jerry og Ben har også spilt mot hverandre i komedien «Hot Pursuit» fra 1987.

Selv om Stiller var kjent som komiker, var han også en seriøs skuespiller med en lang historie fra Broadway.

Stiller ble født i Brooklyn og var den eldste av fire søsken. Han tjenestegjorde i den amerikanske hæren under andre verdenskrig. Da han kom tilbake fra krigen begynte han å opptre i teateret, før han møtte sin framtidige kone og tok fatt på en karriere innen komedie.

SKUESPILLERFAMILIE: Jerry Stiller var gift med Anne Meara (ytterst t.v.) - som blant annet er kjent fra «Sex og singelliv». Her er ekteparet avbildet med sønnen Ben Stiller og hans daværende kone, Christine Taylor, i 2008. Foto: NTB scanpix
SKUESPILLERFAMILIE: Jerry Stiller var gift med Anne Meara (ytterst t.v.) - som blant annet er kjent fra «Sex og singelliv». Her er ekteparet avbildet med sønnen Ben Stiller og hans daværende kone, Christine Taylor, i 2008. Foto: NTB scanpix Vis mer

I sorg

Stiller giftet seg med Anne Meara i 1954, og sammen fikk de barna Ben og Amy Stiller (58).

Etter at dødsfallet ble kjent har flere kondolanser blitt delt i sosiale medier, og det er tydelig at Stiller har etterlatt seg dype spor.

«Jeg vokste opp som en stor fan av denne fantastiske skuespilleren og komikeren, og takket være mitt vennskap med Amy Stiller, fikk jeg æren av å møte ham noen få ganger. Virkelig den hyggeligste mannen jeg noensinne har møtt i underholdningsbransjen», skriver skribent og produsent Frank Conniff (63) på Twitter.

«Jeg er knust over å høre om bortgangen til Jerry Stiller. Der gikk en annen legende bort. Takk for at du var med i et av favorittprogrammene mine som jeg elsket å se helt fra første episode», skriver en annen Twitter-bruker.

DØDE: Det har vært stille fra countrystjernen Granger Smith og hans kone Amber etter at deres tre år gamle sønn mistet livet. Nå takker de for støtten de har fått. Vis mer

LES OGSÅ: Dette spørsmålet fornærmer henne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer