Gwyneth Paltrow:

Stjernen frykter coronavirus

- På vei til Paris. Paranoid? Forsvarlig?

BEKYMRET: Gwyneth Paltrow frykter det verste når hun reiser til Paris. Foto: NTB scanpix/ Skjermdump fra Instagram
BEKYMRET: Gwyneth Paltrow frykter det verste når hun reiser til Paris. Foto: NTB scanpix/ Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert

Det mye omtalte coronaviruset har i løpet av de siste par månedene tatt en rekke liv. Sykdommen, som trolig oppsto i Asia, har nå spredt seg til flere europeiske land, og flere kjenner nå på frykten for å bli smittet.

Blant dem som har tatt forbehold og frykter det verste er filmstjernen Gwyneth Paltrow (47), som onsdag har satt kursen mot Europa og Paris.

Paranoid

Onsdag forteller 47-åringen på sin Instagram at hun er på vei til Paris. Dette gjør hun iført et svart munnbind, for å beskytte seg mot et eventuelt virussmitte.

- På vei til Paris. Paranoid? Forsvarlig? Har panikk? Fredfull? Pandemi? Propaganda? Paltrow skal bare fortsette å sove med denne greia på flyet, skriver Paltrow.

Videre oppfordrer hun folk til å være hygeniske, ikke håndhilse og vaske hendene ofte. Samtidig sørger hun også for å spøke med at hun «allerede har vært i denne filmen».

Paltrow sikter da til filmen «Contagion» som hun figurerte i sammen med Matt Damon (49) i 2011. Filmen har nemlig flere paralleller med dagens coronavirus, der Paltrows karakter blir smittet av et dødelig virus, ifølge Daily Mail.

FØRSTE GLIMT: Her er første glimt av Gwyneth Paltrows omstridte Netflix-serie «The Goop Lab». Video: Netflix Vis mer

47-åringen har fått en rekke kommentarer på Instagram-innlegget sitt, hvor flere takker henne for tips.

- Du påvirket meg igjen! Maske kjøpt. Hvem vet, kommenterer en.

En annen forsøker derimot å roe ned den bekymrede stjernen.

- Jeg er italiensk og her vi bor er det hysteri... Men det er ingen grunn til å være så bekymret. Dette viruset er ikke svartedauden, skriver brukeren.

- Håndvask er nøkkelen og ikke berøre ansiktet. Ekspertene hevder at masken ikke er effektiv, skriver en tredje.

Gjør det til mote

Siden viruset brøt løs har det vært moteuke både i New York og i London. Under begge ukene har det vært fokus på forebygging av eventuelt virussmitte, blant annet ved bruk av munnbind, slik Gwyneth Paltrow nå ha benyttet seg av, ifølge Fox News.

Men det var ikke bare normale munnbind som prydet modellenes ansikt. Designere hadde nemlig gjort det hele om til mote - til tross for at det er kjent at munnbind ikke nødvendigvis holder viruset ute.

MOTE: Munnbind ble til mote under moteuken i London. Foto: NTB scanpix
MOTE: Munnbind ble til mote under moteuken i London. Foto: NTB scanpix Vis mer
MUNNBIND: Designerne gjorde munnbind til noe kult. Foto: NTB scanpix
MUNNBIND: Designerne gjorde munnbind til noe kult. Foto: NTB scanpix Vis mer
VIRUSSMITTE: Hele verden frykter det mye omtalte coronaviruset. Foto: NTB scanpix
VIRUSSMITTE: Hele verden frykter det mye omtalte coronaviruset. Foto: NTB scanpix Vis mer

Frykter ikke smitte

Til tross for at flere uttrykker stor bekymring overfor viruset og tar forbehold, tar andre det mer med ro. Flere velger til tross for smittefare å legge ut på sine planlagte reiser - blant dem er norske Lilli Bendriss (74).

I begynnelsen av februar dro den norske tv-personligheten nemlig til Thailand, men hun fryktet ikke for smitte. Det ga hun uttrykk for på sin egen Instagram før avreise.

- På vei til Thailand. Coronavirus? Nei, nei. Det går så fint så. Masker var utsolgt på apoteket i Norge. Hmmm ? Så jeg reiser maskeløs og fryktløs, skrev Bendriss til en selfie fra Oslo lufthavn.

LES OGSÅ: På romantisk ferie etter bruddryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer