Hilary Duff:

Stjernen beskyldes for barnemishandling

Hollywood-stjernen får massiv kritikk fra fansen etter at hun tok hull i ørene til den åtte måneder gamle datteren.

FANSEN RASER: Hollywood-stjernen Hilary Duff blir beskyldt av fansen for barnemishandling. Foto: NTB scanpix
FANSEN RASER: Hollywood-stjernen Hilary Duff blir beskyldt av fansen for barnemishandling. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

«Younger»-stjernen Hilary Duff (31) kunne i oktober i fjor annonsere at hennes vesle datter Banks Violet Blair hadde kommet til verden.

Datteren var Hilary og forloveden Matthew Koma (31) sitt første barn sammen, fra før av har Hollywood-stjernen sønnen Luca med eksmannen Mike Comrie (38).

31-åringen deler titt og ofte bilder av den åtte måneder gamle datteren med sine over tolv millioner følgere på Instagram.

Tirsdag delte hun et bilde av Banks på Instastory for å vise frem den søte hårsveisen til datteren, og til bildet skrev tobarnsmoren også at paret hadde tatt hull i ørene på henne. Bildet, som i etterkant har forsvunnet fra Instagrams storyfunksjon, fikk flere til å sperre opp øynene.

UTE PÅ TUR: Her er Hilary Duff avbildet sammen med datteren Banks og forloveden Matthew Koma i i Los Angeles i slutten av juni. Foto: NTB scanpix
UTE PÅ TUR: Her er Hilary Duff avbildet sammen med datteren Banks og forloveden Matthew Koma i i Los Angeles i slutten av juni. Foto: NTB scanpix Vis mer

Sinte fans

Selv om bildet har blitt fjernet stopper det ikke fansen fra å rase fra seg under et annet bilde av Hollywood-stjernen og datteren. Det flere har bitt seg merke i er nettopp at Hilary og Matthew har tatt hull i ørene til den åtte måneder gamle datteren, uten samtykke.

View this post on Instagram

Mama and 🍓 📷 @matthewkoma

A post shared by Hilary Duff (@hilaryduff) on

«Jeg bare lurer på hvordan hun har gitt samtykke til at dere kunne ta hull i ørene hennes?», kommenterer en av følgerne med en beskjed om at hun skal slutte å følge stjernen på Instagram.

«Jeg kan bare ikke forstå hvorfor du tror at det er greit å ta hull i ørene til datteren din», skriver en annen.

Flere av kritikerne i kommentarfeltet mener at det er barnemishandling å ta hull i ørene på babyene sine.

«Fortell meg hva du følte da du satt der og så på at datteren din fikk påført unødvendig smerte?», spør en av følgerne til 31-åringen.

«Jeg kan ikke skjønne hvordan noen kan ta hull i ørene på babyen sin. Å påføre så mye unødvendig smerte for noe som ikke er på grunn av medisinsk nødvendighet er som barnemishandling i mine øyne», raste en siste.

Forsvarer stjernens valg

Selv om kommentarfeltet til skuespilleren er fylt med kritikk, er det også noen som velger å ta tobarnsmoren i forsvar, og påpeker at det å ta hull i ørene ikke er så smertefullt som flere skal ha det til.

«Jeg er 51 år gammel og søsteren min og jeg fikk hull i ørene med nål da vi var babyer. Jeg har det helt fint og er ikke traumatisert. Jeg husker det ikke engang fordi jeg var en baby», skriver en støttende fan til stjernen.

«Babyen har det helt fint og å ta hull i ørene er langt fra barnemishandling. Men ja, la oss promotere kritisering av mødre og nettmobbing. Finn dere noe annet å gjøre. Dette har ingen innvirkning på livene deres. Kom dere videre!», skriver en annen.

Hilary Duff har hittil ikke kommentert kritikken fra fansen.

Kan bli infeksjon

Det er imidlertid ikke første gang at kjendismødre har måtte tåle massiv kritikk fra andre etter å ha tatt hull i ørene på barna sine.

For blant annet realitystjernen Kim Kardashian (38) har kritikk fra fansen blitt hverdagskost, og da hun ga dattera North West (6) hull i ørene på ettårsdagen, skapte det overskrifter i en rekke internasjonale medier. Magasinet Redbook og USA Today var blant dem som omtalte kontroversen den gang.

SJARMTROLL: Datteren til Kim Kardashian og Kanye West, North West, tok fullstendig av på en gospelkonsert søndag. Slikt får verden med seg! Vis mer

Også lillesøster Kylie Jenner (21) fikk krass kritikk etter å ha piercet datteren Stormi Webster (1) sine ører. Kritikken haglet etter at realitystjernen delte en video på Snapchat av seg selv og Stormi mens de hadde kosestund. I videoen overøste Kylie datteren med kyss på kinnet, mens en liten sølvøredobb skimtes i øret hos den lille datteren, noe som fikk fansen til å se rødt.

View this post on Instagram

THIS IS SO CUTE 7/11/18

A post shared by Kylie Jenner News (@kyliesnapchat) on

Her i Norge fikk artist Tone Damli Aaberge (31) oppmerksomhet da hun før jul i 2014 viste frem datteren Billie - som da var syv måneder gammel - med hull i ørene. Det gjorde hun i programmet «Tones jul» sammen med samboer Markus Foss, ifølge TV 2.

Daværende leder i Norsk barnelegeforening, Ingebjørg Fagerli fortalte til Dagbladet i 2017 at det er spesielt én risiko knyttet til det å gi små barn hull i ørene.

- Den største medisinske risikoen er at det blir en infeksjon, og de minste barna har dårligst infeksjonsforsvar, uttalte hun den gang.

Fagerli påpekte videre at det å pierce ørene til småbarn er et unødvendig inngrep.

- Dette er ikke et medisinsk inngrep, og i utgangspunktet synes vi ikke noe om at så små barn utsettes for det. Det er jo vondt, litt styr med rensing over flere uker, og kanskje ikke nødvendig å utsette små barn for, sa hun.

Ingen anbefalt aldersgrense

Fagerli understreket at Norsk barnelegeforening ikke har noen offisiell holdning til at små barn får hull i ørene, da det ikke er helsehjelp.

- Vi kan ikke si at dette er noe foreldre ikke skal gjøre. Men vår anbefaling er at de kanskje bør vente til barna kan bestemme litt mer selv, nettopp fordi det er vondt og kanskje litt skummelt å ta hull i ørene.

Fagerli la til at Barnelegeforeningen ikke har noen anbefalt aldersgrense for når barn kan få hull i ørene. Hun oppfordret imidlertid foreldre som ønsker å gi små barn hull i ørene, om å ta gode forholdsregler:

- Men hvis foreldre ønsker å gi barna hull i ørene mens de er små, er det viktig at de passer på hygiene og holder det rent. Det er også viktig at de bruker øredobber i ekte metall, i tilfelle barnet har allergisk disposisjon og kan utvikle nikkelallergi, sa Ingebjørg Fagerli i 2017.

LES OGSÅ: I hardt vær etter nytt bilde med datteren

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer