Stjernemodell gikk opp 12 kjolestørrelser

- Det er greit å være feit...

LANSERTE BOK: Her er Crystal Renn avbildet i forbindelse med lanseringen av boken Hungry i september. Foto: All Over Press
LANSERTE BOK: Her er Crystal Renn avbildet i forbindelse med lanseringen av boken Hungry i september. Foto: All Over Press Vis mer
SEHER.NO: Crystal Renn (23) startet sin modellkarriere som fjortenåring, etter å ha blitt fortalt at hun måtte miste minst en tredjedel av sin daværende kroppsvekt. Dette vekttapet førte til spiseforstyrrelser og en påfølgende helsekrise.

- Når man har en spiseforstyrrelse er man besatt av tall og prosenter. Som for eksempel hvor mange minutter man har vært på tredemøllen, eller hvor mange kalorier man har spist. Når man blir så besatt av tall kommer man ingen steder. Det handler om å finne en balanse hvor du selv er sunn sier Renn.
 
Nå har modellen lagt på seg 32 kilo, og har gått fra en amerikansk størrelse 0 - til en størrelse 12. Noe som henholdsvis tilsvarer de norske størrelsene 32 og 42.

- Det er ok å være feit, sier Renn, som nå blir markedsført som en "fullfigur" modell, til den amerikanske nyhetsgiganten ABC.

Nå vil den tidligere radmagre modellen ta et oppgjør med dagens kroppsideal.

- Vår kultur er veldig fiksert på kjolestørrelser og vekttall - kanskje på en helsemessig farlig måte, sier Renn til People.


Modellen tar også et oppgjør med moteverdens størrelser. Modellenes klær, som er prøveklær fra designerene, blir kun levert i størrelse 32. Dette mener Renn er diskriminerende.

- Overvektige mennesker blir definitivt diskriminert. Jeg vet dette fordi jeg er modell. Det viktigste burde være å være sunn, uansett hvordan kroppen din ser ut. Om du er en størrelse 0 eller 12 - det spiller ingen rolle!
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - Farlig nær spiseforstyrrelse