FUNNET KJÆRLIGHETEN: Knut Anders Sørum forteller åpenhjertig til Dagbladet at han ikke lenger ser etter den rette. Ham har han allerede funnet. Foto: NTB scanpix
FUNNET KJÆRLIGHETEN: Knut Anders Sørum forteller åpenhjertig til Dagbladet at han ikke lenger ser etter den rette. Ham har han allerede funnet. Foto: NTB scanpixVis mer

Knut Anders Sørum:

«Stjernekamp»-Knut Anders har funnet kjærligheten

Han trodde aldri han skulle bli forelsket. Så traff han blink på finalefesten. 

SEOGHØR.NO: Tidligere i høst stakk Knut Anders Sørum (40) av med seieren i NRK-suksessen «Stjernekamp».

- Jeg vet ikke helt hva jeg føler nå. Det er helt sprøtt! Det var ikke det jeg hadde trodd da jeg var livredd for å ryke ut i første episode, sa han til Seoghør.no etter at seieren i den prestisjetunge konkurransen var et faktum.

Musikeren, som i konkurransen fikk applaus for sin tolkning av både opera og hip hop, har ellers vært privat om livet sitt.

Funnet kjærligheten

I dagens utgave av Dagbladet forteller totningen derimot åpent om kjærligheten, og sier at han ikke lenger er på jakt.

Etter å ha rodd seieren i land, skjøt han nemlig gullfuglen på finalefesten.

- Vi har vært sammen i juleselskap, og jeg var ikke nervøs et sekund for hva en tante eller onkel ville si, forteller han til avisen.

40-åringen er åpent homofil, men har lenge slitt med kjærligheten. Sist han hadde kjæreste var han i skapet, og etter det har han vært singel i ti år. Han trodde aldri han skulle bli forelsket igjen.

- For meg har det vært helt ulogisk at jeg skulle bli forelsket. «Det kommer ikke til å skje», har jeg sagt, forteller han åpenhjertig til Dagbladet.

Det hele skulle likevel bli en lykkelig historie for sangeren. Han og kjæresten Andreas Koschinski Kvisgaard kommer begge to fra Toten-traktene, og Knut Anders har ikke noe problem med å fortelle verden at han nå er forelsket.

- Ved å fortelle, slipper jeg å lyve. Jeg har levd lenge nok i skjul. Det orker jeg ikke mer. Og så lenge jeg får tilbakemeldinger om at det betyr noe for folk at jeg snakker åpent om homofilien, så er det viktig for meg, sier han åpent og stolt.

Ble sjokkert

Det stod mellom Nicoline Berg Kaasin (27) og Knut Anders Sørum i finalen av «Stjernekamp», og begge finalistene kjempet til siste slutt.

Knut Anders leverte strålende framføringer av blant annet Coldplays «Fix You» og opera-favoritten han fikk enorme mengder skryt for, «Nessum Dorma» av Puccini. Nicoline kastet seg også inn i runddansen, blant annet med hip hop-låta «Black Widow» av Iggy Azalea og Ella Hendersons «Ghost».

TÅRER: «Stjernekamp»-artistene skal denne uka synge opera, noe Nicoline Berg synes er ekstra skummelt. - Jeg gruer meg helt jævlig, sier hun. Video: NRK Vis mer

Det skulle likevel herrenes aften i finalen, og Knut Anders gikk av med seieren.

- Det her er helt sprøtt, sa den nybakte vinneren til Seoghør.no og fortsetter:

- Det var ikke det jeg hadde trodd skulle skje da jeg var livredd for å ryke ut i første episode, fortalte den lykkelige vinneren.

Han sa det var litt plagsomt med all ventingen, og at han fikk sjokk da han hørte at han egentlig hadde vunnet.

- Det er litt plagsomt den ventinga. Det var helt rart. Hjernen min kobla ut, jeg klarte ikke å forstå det. Jeg bare hæ, sa han mitt navn?, sier artisten.