Ida Maria:

«Stjernekamp»-Ida Maria har fått syngeforbud

Artisten insisterer likevel på å fortsette i konkurransen.

KNUTE PÅ STEMMEBÅNDET: Ida Maria har fått syngeforbud av legen, men skal likevel synge i lørdagens «Stjernekamp». Foto: Tore Skaar, Se og Hør.
KNUTE PÅ STEMMEBÅNDET: Ida Maria har fått syngeforbud av legen, men skal likevel synge i lørdagens «Stjernekamp». Foto: Tore Skaar, Se og Hør. Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Denne uken er det klart for operakonkurranse i «Stjernekamp» på NRK. Det får ikke deltaker Ida Maria Børli Sivertsen (33) øvd til før det smeller lørdag kveld.

Til VG forteller «Bad Karma»-sangeren at operastjernen, Solveig Kringlebotn (54), oppdaget en knute på stemmebåndet hennes under øving mandag.

Det var da Ida Maria skulle vise frem operastemmen at Kringlebotn oppdaget at noe var feil. Senere fikk hun diagnosen av en lege, etterfulgt av et forbud mot å bruke stemmen.

- Den klassiske behandlingen for storkjefta nordlendinger, er å holde kjeft. Legen skal følge meg opp siden, men det medisinske tar jeg når jeg er ferdig med «Stjernekamp». Nå prøver jeg alt jeg kan å være stille, noe som er umulig, sier hun til avisen.

Betent skulder

33-åringen forteller at hun har forberedt seg mentalt de siste månedene før «Stjernekamp», og at hun nå håper at det skal komme henne til gode.

Hun beskriver stykket hun skal fremføre, «Voi Che Sapete» fra «Figaros Bryllup» av Mozart, som «100-meteren» i musikk.

Ida Maria sammenligner Mozart med Sex Pistols-vokalisten Johnny Rotten fordi operaen var punk i musikkverdenen.

- Opera er fremdeles det mest dramatiske, vanskelige, blodige og kjærlige som eksisterer i musikkverdenen. Nå begynner jeg å forstå hvorfor så mange elsker det, sier hun.

Saken fortsetter nedenfor.

FYLLA TOK OVERHÅND: Hos Skavlan fortalte Ida Maria Børli Sivertsen åpent om artistkarrieren som kom i veien for drikkingen. - Det var slitsomt å måtte gå på scenen hver kveld. Måtte avbryte min drikkerutine, sa hun. Foto/Video: NRK Vis mer Vis mer Vis mer

Ikke nok med at stemmebåndet må leges før lørdag, men artisten avslører også til VG at skulderen har blitt betent i løpet av innspillingsperioden. Derfor må hun gå med armen i fatle.

Men sangfuglen insisterer på at det ikke kommer til å hindre henne på noen som helst måte.

Reddet av sønnen

Den tidligere «Skal vi danse»-deltakeren har vært åpen om sitt problematiske forhold til alkohol, og fortalte i september til Se og Hør at hun var redd for å drikke bort en lovende karriere.

PÅ PARKETTEN: Ida Maria svingte seg på parketten i «Skal vi danse» i 2015. Foto: Scanpix
PÅ PARKETTEN: Ida Maria svingte seg på parketten i «Skal vi danse» i 2015. Foto: Scanpix Vis mer

Redningen og motivasjonen ble sønnen Magnus (1).

- Jeg stortrives med mitt nye liv. Jeg holder på med det jeg elsker. Jeg trodde jo jeg var ferdig da jeg var 24 år. Da hadde jeg pensjonert meg, delte hun.

Rockeren holdt seg unna media og intervjuer i fem år fordi hun ikke orket å holde på med noe kreativt og havnet i det hun selv kaller for en dyp depresjon.

- Da lærte jeg det at når du er kunstner, så hviler du når du driver med kunst. Det er ikke noe som heter ferie. Ferie er destruktivt for en kunstnerhjerne. Man er nødt til å holde det i gang. Å få holde på med musikk gir meg frelse, fortalte hun til Se og Hør.

Saken fortsetter nedenfor.

Suksess og turnéliv førte med seg harde stunder for Ida Maria.

Da hun i 2009 brøt sammen under en konsert i Boston og knuste gullplaten sin på scenen, bestemte hun seg for å ta grep. I boken «Rom 13» skrev hun, sammen med andre kjente og ukjente mennesker, åpenhjertig om valg de har tatt i livet.

- Jeg er veldig opptatt av hvordan vi som samfunn tar vare på dem som faller utenfor. Den hjelpen man kan få da er veldig viktig, sa hun til Dagbladet i 2012.

LES OGSÅ: - Kroppen min bar på en tidsinnstilt bombe

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer