GIKK BORT: Den anerkjente politiske journalisten David Frost døde av et hjerteinfarkt på et cruiseskip lørdag kveld. Han ble 74 år gammel. Her er han avbildet på verdenspremieren til spillefilmen «Frost/Nixon» i 2008 - som er basert på hans interv Foto: Reuters
GIKK BORT: Den anerkjente politiske journalisten David Frost døde av et hjerteinfarkt på et cruiseskip lørdag kveld. Han ble 74 år gammel. Her er han avbildet på verdenspremieren til spillefilmen «Frost/Nixon» i 2008 - som er basert på hans interv Foto: ReutersVis mer

Stjernejournalist døde etter tale

Den kjente journalisten David Frost, som på 70-tallet ble verdenskjent for intervjuet med Richard Nixon, er død.

SEOGHØR.NO: Den britiske journalisten David Frost, mest kjent for å ha intervjuet USAs daværende president Richard Nixon på 1970-tallet, er død. Det melder The Guardian.

Frost ble 74 år gammel.

Han døde av et antatt hjerteinfarkt mens han var ombord på et cruiseskip for å holde en tale lørdag kveld, ifølge The Guardian.

Skipet Queen Elizabeth skal ha satt seil fra Southampton og mot Lisboa tidligere samme dag.

Den britiske avisen meldte først at Frost fikk infarktet under selve talen, men dette er nå usikkert - da The Guardians nettutgave har endret ordlyden fra «mens han holdt en tale»:

«- Sir David Frost døde av et hjerteinfarkt i går kveld ombord på Queen Elizabeth der han holdt en tale, lyder en uttalelse fra familien», skriver avisen nå.

BBC på sin side melder at Frost døde etter at han hadde holdt talen sin.

- Familien hans er knust og ber om at privatlivet deres respekteres i denne vanskelige tiden. En familiebegravelse vil bli holdt i nær fremtid og detaljer om en minnegudstjeneste vil bli annonsert til sin tid, heter det i en offisiell uttalelse.

Frost var en anerkjent politisk journalist og programleder, med programmer som «That Was The Week That Was» og «The Frost Report» på CVen. Han drev med alt fra nyskapende satire på 1960-tallet til underholdingsprogrammer med kjendiser i løpet av sin lange karriere - som utspant sge både i Storbritannia og i USA.

Storbritannias statsminister David Cameron hyllet Frost på sin Twitter-side kort tid etter at nyheten ble kjent:

«David Frost var en ekstraordinær mann - med sjarm, vittighet, talent, intelligens og varme. Han hadde enorm innvirkning på TV og politikk».

I 2008 ble det dessuten laget en Hollywood-film, «Frost/Nixon», basert på de legendariske intervjuene hans med Nixon i kjølvannet av Watergate-skandalen i 1977. Dette var første gang den daværende presidenten innrømmet noe skyld i skandalen.

I YouTube-videoen nedenfor kan du se et klipp fra denne intervjuserien.

 


LES OGSÅ: - Hadde fordommer mot sportsfolk