Stjernejakt på Capri

Den italienske jetsetøya Capri er i vinden som aldri før, et romantisk paradis kun et direktefly og en kort fergetur unna.

PÅ UTKIKK: Disse guttene tar en pause fra badingen på Marina Piccola for å se etter kjendiser. Foto: Erik Valebrokk/Se og Hør
PÅ UTKIKK: Disse guttene tar en pause fra badingen på Marina Piccola for å se etter kjendiser. Foto: Erik Valebrokk/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det var på Capri jeg så henne komme, heter det i sangen, som ender trist. Slik er det ikke i virkeligheten. Capri er skreddersydd for kjærestepar i alle aldrer – og for kjendisspotting!DRØM DEG BORT: HER ER FLERE BILDER!Reisemålet er et gammelt jetsetsted. Den lille øya utenfor Napoli har i alle år tiltrukket seg kjendiser og rikfolk, men samtidig er den ytterst tilgjengelig for oss vanlige dødelige. Det skal sies at prisnivået ligger en smule over det meste av det vi ellers finner langs Middelhavet, men det er billigere enn i Norge – stort sett.Sol og badingEn vareopptelling før vi går videre:Sol og varme? Jepp.Badeparadis? Jepp.Vakker natur? Jepp.Nydelig mat? Jepp.Romantisk som bare tusan? Jepp.Capri er en knøttliten øy med dramatisk natur. Rundt størsteparten av kysten går stupbratte klipper rett ned i vannet, mens det enkelte steder er små viker og badestrender. Utenfor øya ligger spektakulære luksusyachter ankret opp.Den beste badestranden – Marina Piccola – ligger i sør. Øya tiltrekker seg mange dagsgjester som kommer med ferge fra fastlandet, og mange av disse kommer for å bade her, eller ved fergeanløpet i Marina Grande. Det er greit nok med en dagstur, men vi anbefaler iallfall to–tre dager.Stolheis til toppenMange kommer også for den fabelaktige shoppingen i Capri by. På handlegaten Via Camerelle er oppsiktsvekkende mange av verdens største designere representert – Gucci, Prada, Louis Vuitton, Missoni, og dessuten et større antall juvelérer. Det er dyrt, men det er moro å kikke – og det er jo gratis.Øya har bare to byer, Capri og Anacapri. Anacapri har shopping som passer normale lommebøker adskillig bedre, og her er det mulig å tilbringe en formiddag uten å ruinere seg. Herfra kan du ta stolheis opp til øyas høyeste punkt – gjett om det er flott utsikt!Utrolig hyggeligEt annet «must» på Capri er Den blå grotten. Hit kommer du enten med buss fra Anacapri eller sjøveien. Vel inne åpenbarer det seg en fantastisk dryppstensgrotte med blått lys.At øya tiltrekker seg kjendiser er én ting. Det vi hadde mest sans for var den utrolige imøtekommenheten – på hotellet, på restaurantene og i butikkene. Selv om vi hverken er rike eller berømte, ble vi tatt imot omtrent som gamle venner. Her er de så hyggelige at det knapt er til å tro.Og en mer romantisk ramme for et lite avbrekk fra hverdagen skal du lete en stund etter. Sett deg på en restaurant med utsikt til Faraglioni-klippene... La bella Capri… god tur!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer