Stjerneforfatteren avslører sin største skrekk

Tom Egeland om filmatiseringen av «Ulvenatten». Se videointervju!

PÅSKEKRIM: Filmatiseringen av Tom Egelands suksessroman «Ulvenatten» er årets påskekrim på TV 2.  Foto: Seher.no
PÅSKEKRIM: Filmatiseringen av Tom Egelands suksessroman «Ulvenatten» er årets påskekrim på TV 2. Foto: Seher.no Vis mer
Se videointervju med forfatter Tom Egeland nederst i saken!
  

SEHER.NO:  Denne uken setter påskehøytiden inn for alvor, og som seg hør og bør i ferien er det også i år duket for påskekrim på tv-kanalene.

For å skape litt ekstra spenning i tv-stua, har TV 2 denne gangen sikret seg rettighetene til filmatiseringen av suksessforfatter Tom Egelands (50) roman «Ulvenatten», som hadde premiere på norske kinoer våren 2008.

Action-thrilleren har blitt gjort om til tv-serie, og første episode vises torsdag på TV 2.

Seher.no var så heldige å få en prat med forfatter Tom Egeland rett før påske. Og 50-åringen innrømmer at han er veldig spent på hvordan tv-serien vil bli mottatt.

- Jeg har jo alltid fulgt påskekrimmen selv med kjempestor interesse. Så det er både stas og litt skummelt også. Påskekrimmen er jo en institusjon, enten den sendes på NRK eller TV 2. Og «Ulvenatten» er jo på mange måter en litt annerledes påskekrim. Det er en actionthriller, mer enn et sånt klassisk britisk herregårdsmysterium. Så det er en del skyting, dramatikk og intens spenning, forteller han.

Ifølge forfatteren har det vært spennende å følge filmatiseringen av boken. Likevel innrømmer han at det fort kunne gått galt.

Ifølge Egeland ville nemlig hans største skrekk blitt realisert dersom regissøren ønsket å gjøre om boken til en kunstfilm, istedet for en action-thriller.

- Det ville jo være hvis regissør og produsent i bunn og grunn ville lage en helt annen film enn det boken representerer. Nå hadde vi snakket gjennom disse tingene veldig grundig før «Ulvenatten» ble filmatisert, og vi var helt enige. Det skulle være en actionthriller - kompromissløs, spennende, og intens. Men det er klart at hvis en kunstfilmregissør får et actionmanuskript i sine hender og vil forvandle det til en kunstfilm, da ville det jo være skjæring, rett og slett fordi at da står ingenting i forhold til hveradnre. Men jeg tror nok de aller fleste snakker gjennom disse tingene i forkant, slik at de skjæringene ikke skjer, sier han. 

Ifølge forfatteren har serieutgaven av boken blitt en blanding av «Die Hard» og «24». 

- Den er litt sånn inspirert av alt fra «Die Hard» til «24», dog med en tiendedel av budsjettet. Men det er uttrykket vi leter etter - intens spenning, overraskelser, og action, smiler han.

 
«Ulvenatten» har premiere på TV 2 torsdag 1. april. Se Seher.nos TV-guide her. 

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:- Kjendiser i Facebook-fella


Se videointervju med forfatter Tom Egeland nedenfor:


[obj:media:8501]