ALT FOR AFRIKA: Artist Madonna og skuespiller Djimon Honsou er bare noen av stjernene som stiller på Bonos forsider. Foto: Faksimile
ALT FOR AFRIKA: Artist Madonna og skuespiller Djimon Honsou er bare noen av stjernene som stiller på Bonos forsider. Foto: FaksimileVis mer

Stjernefest i Vanity Fair

Madonna, Jay-Z, George Clooney og George W. Bush slår alle et slag for Afrika.

SE BILDENE: Vanity Fair lager historie


SE VIDEO: Stiller opp for Afrika!

SEHER.NO: Det skal ikke stå på samfunnsengasjement når det er snakk om rockeren Bono (47).

I Vanity Fairs juli-nummer er han gjesteredaktør, og han har markert seg ved å gi bladet hele 20 forskjellige - og historiske - forsider.

Ifølge Contactmusic har U2-sangeren dedikert utgaven til Afrika, og fått verdens største, viktigste og rikeste stjerner til å pryde bladet.


- Disse folkene har ingenting felles, bortsett fra at de bryr seg om Afrika. Det var viktig for meg å få fokus på dramaet og mulighetene i Afrika og ikke bare tragediene, sier Bono.

Alle kjendisene er blitt fotografert av Annie Leibovitz (57), som nylig foreviget skuespillertrioen Demi Moore (44), Bruce Willis (52) og Ashton Kutcher (29).

Eks-bokser Muhammad Ali (65), skuespiller Brad Pitt (43), rapper Jay-Z (37), fredsprisvinner Desmond Tutu (76) og programleder Oprah Winfrey (53) er bare noen av forsidemodellene.

Overraskende for mange har også president George W. Bush (60) og hans utenriksminister Condoleeza Rice (52) blitt med på leken.

Her kan du se alle forsidene.


Se video fra photoshooten her!

LES OGSÅ: Bono og stjernene selger t-skjorter for Afrika