<strong>EKSPAR:</strong> Paul McCartney og Heather Mills var gift fra 2002 til 2008. Både før, under og etter ekteskapet har sistnevnte klart å skape overskrifter. Foto: NTB scanpix
EKSPAR: Paul McCartney og Heather Mills var gift fra 2002 til 2008. Både før, under og etter ekteskapet har sistnevnte klart å skape overskrifter. Foto: NTB scanpix Vis mer

Heather Mills:

Stjerne­eksens ville liv

Amputasjon og millionformue. Heather Mills har satt sitt preg på pressen i mange tiår.

Publisert

Heather Mills (51) var nylig i vinden igjen, for første gang på flere år. Den tidligere modellen, forretningskvinnen og Paul McCartney (77) sin ekskone var på starten av 2000-tallet en av verdens mest omtalte kvinner, før hun trakk seg betraktelig tilbake.

Grunnen til at hun nå var i vinden igjen, var at hun og 90 andre fornærmede nylig vant en oppsiktsvekkende rettssak i London.

Sammen hadde de gått til sak mot publikasjonen News of the World, som har innrømmet at de har avlyttet en rekke profilerte briter i en årrekke.

Gigantsum

Fra 1999 til 2010 var dette vanlig praksis i redaksjonen, noe som blant andre rammet Mills og hennes søster, Fiona Mills. I retten tidligere i år ble en beklagelse til søstrene lest høyt, der det kom fram at publikasjonen, som eies av mediemogul Rupert Murdoch, er lei seg for skadene de har påført de fornærmede.

Damene oppdaget at telefonene deres oppførte seg merkelig, og at presse brått dukket opp på uventede steder der de befant seg. Sånn fattet de mistanke, og det skulle vise seg at de hadde rett.

<strong>MODELL:</strong> Heather Mills jobbet som modell da hun ble kjent. Her er hun fotografert i 1993. Foto: Rex / NTB scanpix
MODELL: Heather Mills jobbet som modell da hun ble kjent. Her er hun fotografert i 1993. Foto: Rex / NTB scanpix Vis mer

I tillegg til en offisiell beklagelse, har de fornærmede i tillegg blitt tildelt en rekordhøy erstatningssum. Ingen har uttalt seg om hvor mye penger det er snakk om, men det er det høyeste beløpet som har blitt tildelt i en mediesak noensinne i Storbritannia.

I norske kroner er det trolig snakk om flere hundre millioner. Ifølge BBC har en gruppe som representerer alle de fornærmede i saken uttalt at det totale beløpet kan overstige en milliard pund, over ti milliarder norske kroner.

I tillegg er det ventet at flere av de rammede i telefon-saken muligens vil melde seg på sikt, og derfor også ha krav på en bit av kaken.

PÅ BEATLES-PREMIERE: Se og Hørs reporter spurte kjendisene om deres forhold til Beatles - og fikk dem til å synge «Yellow Submarine» - i forkant av «Vår hyllest til Beatles»-premieren på Chat Noir i Oslo. Vis mer

Skandalestjerne

Mills har i hvert fall sagt seg fornøyd med summen, som når den blir utbetalt vil gjøre henne enda rikere. Den tidligere modellen hadde nemlig ingen økonomiske problemer fra før. Ifølge blant andre Express og TheRichest er hun verdt rundt 262 millioner kroner.

Mye av dette kom fra skilsmisseoppgjøret med Paul McCartney. Forholdet deres ble offentlig kjent i 2000, og to år seinere bestemte de seg for å gifte seg. Året etter kom datteren Beatrice Milly til verden, som The Beatles-sangerens femte barn.

<strong>BRÅK:</strong> Skilsmissen bød på skittent spill, frekke uttalelser og millionutbetalinger. Her er paret fotografert i 2001. Foto: NTB scanpix
BRÅK: Skilsmissen bød på skittent spill, frekke uttalelser og millionutbetalinger. Her er paret fotografert i 2001. Foto: NTB scanpix Vis mer

Idyllen skulle derimot ikke vare, og i 2006 ble det kjent at de to hadde bestemt seg for å separere seg. Det hele ble et helvetes bråk. Mills skyldte på at McCartneys datter Stella var sjalu og ond. Spesielt sur skal hun ha blitt fordi hun nektet å gi henne ti prosent rabatt på motemerket hennes - Stella McCartney.

- Stella prøvde å ødelegge ekteskapet vårt hver eneste uke. Hun var så sjalu. Hun brydde seg ikke om farens lykke. Hun har gjort noen onde, onde ting, har Mills uttalt, ifølge Independent.

<strong>- MOBBET:</strong> Det ble hevdet at Paul McCartney hadde mobbet det faktum at Mills hadde amputert et bein. Her ser man protesen hennes, som for et utrent øye kan virke som en ekte fot. Foto: NTB scanpix
- MOBBET: Det ble hevdet at Paul McCartney hadde mobbet det faktum at Mills hadde amputert et bein. Her ser man protesen hennes, som for et utrent øye kan virke som en ekte fot. Foto: NTB scanpix Vis mer

Mistet benet

I tillegg skal Beatles-sangeren ha vært misfornøyd med ekteskapet, og skal blant annet ha mobbet Mills for amputasjonen hun måtte gjennomføre i 1993 - som følge av en stygg ulykke. Det var ulykken som gjorde henne berømt. Før det var hun en relativt godt betalt modell, men ikke spesielt kjent.

Da hun ble påkjørt av en politimotorsykkel i London i 1993, endret det alt. Hun knuste ribbeinene, punkterte en lunge og måtte amputere det venstre benet - fra rundt 15 centimeter under kneet.

Modellkarrieren kunne ha vært omme da, men hun fortsatte å posere for fotografer - med protesen synlig.

<strong>DANSELØVE:</strong> Hun har vært å se i diverse tv-program etter 1990-tallet. I 2010 var hun blant annet med i «Dancing on ice» i Storbritannia. Foto: ITV / NTB scanpix
DANSELØVE: Hun har vært å se i diverse tv-program etter 1990-tallet. I 2010 var hun blant annet med i «Dancing on ice» i Storbritannia. Foto: ITV / NTB scanpix Vis mer

Dette tjente hun også gode penger på. Av politiet fikk hun rundt to millioner kroner som kompensasjon for ulykken, og i tillegg tjente hun rundt 1,8 millioner på å selge historien sin om saken.

Disse pengene ble brukt på å opprette Heather Mills Health Trust, som seinere skulle sørge for at barn især fikk proteser om nødvendig.

Imaget bleknet derimot fort, spesielt etter at ekteskapet med McCartney gikk skeis. Han skal ha uttalt at forholdet deres var den største feilen han noensinne har begått.

Saga blott

Hun gikk derimot ikke tomhendt fra ekteskapet. I 2008 ble det kjent at hun ble kompensert rikelig, med rundt 250 millioner norske kroner.

Det var tall Sky News satt på den gang. Heather Mills skal i tangeringspunktet ha krevd godt over en milliard kroner i skilsmisseoppgjør, mens McCartney bare skal ha tilbudt 160 millioner. De klarte altså å møtes på midten et sted - uten at Beatles-stjerna led noe stort økonomisk tap.

Pengene Mills fikk den gang, skal nå være en saga blott.

<strong>ELDRE:</strong> Heather Mills har trukket seg delvis tilbake fra rampelyset, men var å lese om i sommer i forbindelse med hackesaken. Her er hun fotografert utenfor Rolls-bygget i London. Foto: NTB scanpix
ELDRE: Heather Mills har trukket seg delvis tilbake fra rampelyset, men var å lese om i sommer i forbindelse med hackesaken. Her er hun fotografert utenfor Rolls-bygget i London. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Mye av det ble gitt til veldedighet, i etiske bedrifter, og noe av det ble brukt på eiendommer. Slik kan jeg sikre framtiden til datteren min. Jeg kunne aldri ha hatt millioner av pund i banken om de pengene kunne blitt brukt til å skape en forandring, har hun uttalt.

Heather Mills er ikke like mye i pressen nå som før, og lever et relativt normalt og rolig liv i disse dager. Det hender derimot at hun, med jevne mellomrom, trer inn i offentligheten. Under OL i Sochi i 2014 skulle hun egentlig være en del av det britiske paralympiske skilaget.

Det skjedde derimot ikke. Hun ble bedt om å reise hjem etter at ansatte hadde klaget om at hun var frekk, og ikke fulgte anmodninger hun fikk, ifølge The Guardian.

Hva gjelder kjærligheten, er det antatt at hun fortsatt er singel. På 1990-tallet var det flere menn i livet hennes, men sett bort fra et forhold til Jamie Walker - en hotellansatt hun møtte på Tenerife i 2008 - har det vært stille.

LES OGSÅ: Slik feiret kjendisene Thanksgiving

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer