Astrid S og Julie Bergan:

Stjerneduoen flytter fra hverandre

Nå tar samboerskapet slutt.

SAMBOERE: Artrid S og Julie Bergan, her fotografert på VG-lista i 2015, flytter fra hverandre etter flere år i samme kollektiv. Overfor Se og Hør avslører Bergan grunnen. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
SAMBOERE: Artrid S og Julie Bergan, her fotografert på VG-lista i 2015, flytter fra hverandre etter flere år i samme kollektiv. Overfor Se og Hør avslører Bergan grunnen. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Søndag kveld ble utvilsomt en stor fest for den norske popkometen Astrid S (21). Hun stakk av med den gjeve prisen for Årets Spellemann, som kun tre kvinner tidligere har vunnet i prisens 33 år lange levetid.

Det var duoen Marcus og Martinus (16) som delte ut prisen til Smeplass, som det siste året har toppet hitlister verden over med sin nordiske pop. Det var en tydelig rørt artist som tok imot prisen i Oslo Konserthus, og fra scenen leverte hun en rørende tale.

At Astrids samboer og gode venninne Julie Bergan (23) var stolt, er det ingen tvil om. «Ingen fortjener det mer», skrev hun på Instagram.

Flytter fra hverandre

De to artistene har bodd sammen i kollektiv i flere år, og har tidvis hatt andre jenter innom i leilighetene de har bodd i. Det er det derimot slutt på nå. Overfor Se og Hør kan en nyforelsket Bergan avsløre at dagene i kollektiv nå er ved veis ende.

- Jeg skal faktisk kjøpe leilighet nå, så jeg skal bo alene, forteller hun, og fortsetter:

Astrid S ble rørt til tårer av Spellemannprisen Vis mer

- Jeg flytter inn for meg selv, fordi jeg klarer meg jo alene. Man får heller tilbringe tid med nære og kjære når man har tid til det, forteller hun - uten å røpe flere detaljer.

People walk near the snow-covered port of Palavas-les-Flots, in the south of France, on February 28, 2018.
Europe remained on February 28 gripped by a blast of Siberian weather, accounting for at least 24 deaths and carpeting palm-lined Mediterranean beaches in snow. / AFP PHOTO / Pascal GUYOT
People walk near the snow-covered port of Palavas-les-Flots, in the south of France, on February 28, 2018. Europe remained on February 28 gripped by a blast of Siberian weather, accounting for at least 24 deaths and carpeting palm-lined Mediterranean beaches in snow. / AFP PHOTO / Pascal GUYOT Vis mer

Det er ikke kjent hvor Smeplass skal flytte eller om hun blir værende i leiligheten duoen har disponert sammen. Stjerneduoen har tidligere bodd med blant andre Celine Helgemo, som stakk av med seieren i MGP Jr. i 2007 med landeplagen «Bæstevænna».

Bergan kunne nylig avsløre at hun for tiden svever på skyene - som nyforelsket. Under et radiointervju med Christine Dancke på P3 sent i høst, hintet nemlig popartisten om at hun hadde funnet kjærligheten.

Søndag fortalte hun til Se og Hør at forelskelsen har vedvart, men at hun ikke ønsker å kommentere det noe ytterligere. Hun kan derimot bekrefte at det kommende leilighetskjøpet blir gjort alene, uten at den mystiske flørten er involvert.

Under søndagens Spellemann-show var det mange kjendiser og artister som dukket opp på den røde løperen med hvit rose. Initiativet var til støtte for metoo-kampanjen Vis mer

Aldri vært forelsket

I samme radiointervju med Christine Dancke, ble Julie spurt om hun har hatt mer følelser enn bare «vennefølelser» for en person, og 23-åringen avslørte så at hun aldri har vært forelsket tidligere i livet.

- Det er flere ganger jeg har møtt gutter og tenkt at «wow, du er sinnssykt bra på alle mulige måter, hvorfor liker jeg deg ikke?», sa hun, og røpet at det ofte ender med at de blir gode venner.

- MÅTTE GOOGLE: Astrid S ville imponere sine daværende svigerforeldre, men løgnen slo fort tilbake på artisten, som plutselig befant seg midt i en kattefødsel. Video: NRK Vis mer

Men da programlederen spurte om hva som skal til for at hun blir skikkelig yr, svarte Julie at hun nå har blitt forelsket.

- Jeg vet ikke. Jeg har jo kun vært forelska en gang, aka nå, sa hun under sendingen, og la til at hun ikke vet hva som skal til for å finne den rette, men at hun nådde et punkt hvor det føltes riktig.

- Føles bra og litt skummelt

Tilbake til Spellemannsprisen søndag kveld. Etter at Smeplass hadde stukket av med den gjeve prisen, var hun over seg av begeistring.

- Man skjønner det kanskje ikke helt. Men det føles jo veldig bra og litt skummelt, sa hun til Se og Hør.

I fjor vant hun prisen som Årets Nykommer, etter å ha vært nominert i kategorien. Hun innrømmet at det derfor var helt uventet å vinne Årets Spellemann.

- Nå vet jeg at Marcus og Martinus vant den før meg, men jeg har alltid sett på den prisen som en pris «gamle folk» får, hvis jeg kan si det. Eller at man har gitt ut masse musikk. Jeg føler at dette bare er begynnelsen for meg. Så denne prisen her tar jeg som et superkompliment, rett og slett, sa hun.

Astrid S har den siste tiden jobbet for å slå gjennom i USA og fikk i desember låtene «Breathe»​ og «Think Before I Talk» inn på Billboards «dance club songs»-liste. Sistnevnte låt nådde også førsteplass på Topp 20-lista i Norge.

Hun har til sammen blitt strømmet 750 millioner ganger på de ulike strømmetjenestene bare i 2017.

LES OGSÅ: Astrid S løy for å imponere foreldrene til ekskjæresten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer