Nicole «Snooki» Polizzi:

Stjernas babybilde setter sinnene i kok

- Jeg tillater meg selv å ta et par glass en gang i uka.

VEKKER OPPSIKT: Nicole «Snooki» Polizzi har delt et nytt bilde av sin nyfødte sønn. Det får flere til å reagere. Foto: NTB Scanpix
VEKKER OPPSIKT: Nicole «Snooki» Polizzi har delt et nytt bilde av sin nyfødte sønn. Det får flere til å reagere. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Helt i slutten av mai kunne realitystjerna Nicole «Snooki» Polizzi (31) dele den gledelige nyheten om at hun og ektemannen Jionni LaValle (31) hadde fått sitt tredje barn sammen.

Paret fikk en liten gutt, som de på Instagram avslørte hadde fått navnet Angelo James LaValle. Gjennom sommeren har den nybakte trebarnsmora delt en rekke bilder av den lille gutten på sosiale medier, noe hun også gjorde i helgen.

I motsetning til tidligere bilder, hvor gutten er i fokus, får Polizzi nå oppmerksomhet av helt andre årsaker.

På bildet gir hun Angelo melk fra en flaske, mens «Snooki» selv tilsynelatende sitter og drikker et glass rødvin.

«Hvordan livet som mor til to barn og en nyfødt er? SLIK», skriver 31-åringen, og legger til emneknaggene «mammajuice» og «jegsvergeratjegerengodmor».

Krass kritikk

Innlegget faller mildt sagt ikke i smak hos følgerne. Flere påpeker at man «ikke skal drikke alkohol mens man ammer», og videre stemples 31-åringen som «en dårlig mor».

Det er ikke klart når 31-åringen pumpet melken hun gir sønnen på bildet.

TREBARNSMOR: «Snooki» med sønnen Lorenzo Dominic og datteren Giovanna Marie i 2017. Nå har de fått en lillebror. Foto: NTB Scanpix
TREBARNSMOR: «Snooki» med sønnen Lorenzo Dominic og datteren Giovanna Marie i 2017. Nå har de fått en lillebror. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Svarer på reaksjonene

Kritikken har ikke gått ubemerket hen hos «Snooki», som svarer fansen på Instagram.

«Du er ikke mor. Jeg tillater meg selv å ta et par glass en gang i uka for å takle livet med tre barn. Jeg gjør det jeg må for å rense melken til babyen min. La en mamma leve (...)», skriver hun, ifølge Page Six.

Det finnes etter hvert mange myter om amming og alkohol.

Jordmor og politisk leder i Jordmorforeningen, Kari Aarø, opplyser overfor Dagbladet at de følger Helsedirektoratets anbefalinger når det gjelder amming og alkohol.

- Vi anbefaler å avstå fra alkohol til det har gått minst seks uker. Det er usikkert hvor grensen går for skadelig påvirkning av barnet. Derfor anbefaler vi ammende kvinner om å være forsiktig med inntak av alkohol. Dersom mor ønsker å ta et glass vin, anbefaler vi å amme før inntak av alkohol. Eventuelt pumpe før man drikker, sier hun og fortsetter:

- Når det gjelder bildet (av Polizzi, journ.anm.) mener jeg generelt at foreldre må tenke seg om i forhold til alkoholbruk rundt barn. Det handler mer om mengde alkohol og situasjonen man er i. Drikker du ofte og mye, eller av og til og lite. Det er nok ikke uvanlig at foreldre tar seg et glass vin med et sovende barn i vognen. Men i et måltid der barnet ammer eller får melk på flaske, som på bildet, trenger barnet mors oppmerksomhet.

Saken fortsetter under:

Barnelege Cecilia Chrapkowska, som tidligere har gitt ut boka «Snart foreldre» sammen med professor i bakteriologi Agnes Wold, snakket nylig om temaet amming og alkohol i et intervju med KK. En av bokas påstander er at det er helt greit for ammende å drikke vin.

- Selv om mor drikker seg bevisstløs, vil ikke brystmelka inneholde så mye alkohol at det er farlig for barnet. Men det er naturligvis slik at man ikke skal være alkoholpåvirket slik at det påvirker omdømmet når man skal ta hånd om barn - men det gjelder jo uansett om man ammer eller ikke. Man bør heller ikke sove i samme seng som barnet når man er beruset, men heller ikke dette har noe med brystmelkas innhold av alkohol å gjøre, forklarte barnelegen.

Norsk Helseinformatikk skriver på sin side følgende om amming og alkohol:

«Alkohol kan ha en langvarig skadelig effekt på babyen dersom du drikker mye mens du ammer. Men ettersom babyen blir større, kan du av og til drikke ett glass vin eller øl uten at dette skader babyen».

I tillegg til vesle Angelo, har ekteparet, som giftet høsten 2014, også sønnen Lorenzo Dominic (6) og datteren Giovanna Marie (4) sammen.

LES OGSÅ: Derfor deler hun ikke bilder av sønnen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer