Bruce Springsteens datter:

Stjeler rampelyset fra stjerne-faren

Bruce Springsteens datter Jessica (26) er blant USAs beste ryttere.

INTERNASJONAL KARRIERE: Jessica Springsteen har på ingen måte gått i sin besømte fars fotspor. Hun har skaffet seg sin helt egen internasjonal karriere som rytter. Foto: NTB Scanpix
INTERNASJONAL KARRIERE: Jessica Springsteen har på ingen måte gått i sin besømte fars fotspor. Hun har skaffet seg sin helt egen internasjonal karriere som rytter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I oppveksten har Jessica Springsteen (26) reist verden rundt med sin far på turné.

Hun er nemlig datter av den suksessrike rockemusikeren Bruce Springsteen (68), som både sammen med gruppa E Street Band og som soloartist har hatt en enorm artistkarriere siden tidlig på 60-tallet.

Nå er rollene langt på vei snudd for far og datter.

26-åringen er i dag blant USAs mest anerkjente ryttere, og reiser verden rundt på internasjonale konkurranser.

Det skriver svenske Expressen.

Beskyttet fra paparazziene

Det var som seksåring at den suksessrike rytteren først fikk interesse for hester.

Som en av verdens mest suksessrike artister har Bruce Springsteen alltid hatt en lang rekke paparazzifotografer etter seg. Også kona, Patti Scialfa (64) er artist, og paret spilte sammen i E Street Band.

MED FORELDRENE: Her er Jessica avbildet med foreldrene i 2015. Foto: NTB Scanpix
MED FORELDRENE: Her er Jessica avbildet med foreldrene i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter at bandkollegaene giftet seg i 1991 og fikk barna Evan (28), Jessica og Sam (24), besluttet de å flytte hjem til en landlig gård i New Jersey for å skjerme barna fra pressens oppmerksomhet.

Som seksåring fikk Jessica en ponni av foreldrene, en gave som skulle vise seg å sette karriereveien for den unge jenta.

- Mamma ønsket alltid å ri. Hun begynte å ta timer da vi flyttet, og da ville jeg også begynne med det. Jeg gikk aldri glipp av en eneste time, og vi klarte å havne rett ved en toppstall. Derifra har det bare gått oppover, har Jessica tidligere uttalt til CBS.

- Hører ikke på musikken

Plater som «Born to Run» og «Born in the U. S. A» har sørget for en rekke store utmerkelser for «The Boss». Blant annet har han blitt tildelt Presidentens frihetsmedalje og i 2013 ble han også innlemmet i Rockens æresgalleri.

- DET GÅR I FAMILIEN: Bruce Springsteen snakker om sin psykiske helse på Skavlan. Video: NRK Vis mer

Til tross for at Jessica og søsknene har vokst opp med den verdensberømte musikeren skal de, ifølge artisten selv, aldri ha hatt noen interesse for musikken hans. Det har han selv forklart i et intervju med New York Times.

- Vi fikk barna sent, jeg var 40 år da vår første sønn ble født, og gjennom alle år har de vist en sunn mangel på interesse for vår jobb, uttalte han til avisa og fortsatte:

- De har hatt sine egne musikalske helter, sin egen musikk som de var interessert i. De ville vært temmelig blanke om noen skulle nevnt en av mine sangtitler for dem.

Saken fortsetter under:

MED FAMILIEN: Jessica skal ha et nært forhold til sine musikerforeldre og søsken. Her er de samlet på den rød løperen under Tony Awards i juni. Foto: NTB Scanpix
MED FAMILIEN: Jessica skal ha et nært forhold til sine musikerforeldre og søsken. Her er de samlet på den rød løperen under Tony Awards i juni. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nå som Jessica selv har en internasjonal karriere, har hun likevel et tett forhold til faren og resten av familien.

- Så fort jeg får tid reiser jeg hjem for å treffe familien. Det er de som gjør meg lykkeligst, uttalte Jessica i et intervju med Harper's Bazaar.

Også faren er støttende til den travle karrieren, og i intervjuet med motemagasinet hadde han et klart råd til datteren om hvordan hun skal kombinere privatliv med en internasjonal karriere.

- Mitt beste tips til datteren min er: Hold fokus på de tingen du virkelig bryr deg om.

Celebert lag

26-åringen skal imidlertid ha flere bein å stå på, da Jessica har kombinert livet som rytter med en psykologiutdannelse.

Saken fortsetter under:

SUKSESSRIK: Jessica skal være blant USAs beste ryttere, og var allerede blant landets reserveryttere under OL i 2012. Her fra Global Champions Tour denne måneden. Foto: NTB Scanpix
SUKSESSRIK: Jessica skal være blant USAs beste ryttere, og var allerede blant landets reserveryttere under OL i 2012. Her fra Global Champions Tour denne måneden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Expressen skal hun blant annet ha konkurrert i Global Champions Tour, og var allerede blant USAs reserveryttere under OL i London i 2012. Jessica skal i dag være ansett som en av landets beste banehoppere av det amerikanske rideforbundet.

Hun er ikke den eneste kjendisdatteren som har gjort stor suksess på ridebaben. Også Bill Gates datter, Jennifer Gates (21), og Steve Jobs datter, Eve Jobs (20), er anerkjente amerikanske ryttere. Det er også datter av den kjente amerikanske filmregissøren Steven Spielberg, 21-årige Destry Speilberg.

LES OGSÅ: Detaljen på ungdoms­bildet tar nettet med storm

OPPLAGT: Bruce Springsteen var strålende opplagt da han ankom Oslo i dag. Han spiller konserter på Telenor Arena mandag og tirsdag. Video: John Terje Pedersen Foto: Marius Gulliksrud Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer