OPPGITT: Idol-dommer Jan Fredrik Karlsen er oppgitt etter at han mandag fant ut at noen har stjålet personnummeret hans, og opprettet en falsk postadresse på ham. Foto: Scanpix
OPPGITT: Idol-dommer Jan Fredrik Karlsen er oppgitt etter at han mandag fant ut at noen har stjålet personnummeret hans, og opprettet en falsk postadresse på ham. Foto: ScanpixVis mer

Stjal Karlsens identitet

- Det var ganske uvirkelig, sier Jan Fredrik Karlsen.

SEHER.NO: ID-tyver stjal Jan Fredrik Karlsens personnummer og forandret adressen hans, skriver VG.

- Det er ekkelt og skremmende at noen har stjålet min identitet. Det vil ta mye energi og tid å rydde opp, hvis det viser seg å være omfattende svindel, sier Idol-dommeren til VG.

Karlsen oppdaget svindelen ved en tilfeldighet da han skulle opprette ny konto i en bank mandag. Da viste det seg at hans folkeregistrerte adresse var i Maridalsveien i Oslo, en adresse han aldri hadde hørt om.

- Da tok jeg kontakt med folkeregistret. Det viste seg at de hadde mottatt en skriftlig adresseendring, der min nåværende adresse ble endreet til den fiktive adressen, sier Karlsen.

Karlsen besøkte adressen som ble oppgitt i folkeregistret, og der fant han en postkasse der det står "Jan F. Karlsen".

Oppi den lå det blant annet et velkomstbrev til mobilselskapet Lebara. Et abonnement Idol-dommeren aldri har bestilt.

- Det var ganske uvirkelig å kjøre opp til et sted jeg aldri hadde vært før, og så finne en adresse registrert på meg og en postkasse med "Jan F. Karlsen" på, sier Karlsen til VG.