Johnny Depp og Amber Heard:

- Stillheten sier alt

Flere aktivister etterspør nå støtte til Amber Heard.

SKUFFET: Amber Heard ble skuffet over utfallet av rettsaken mot eksmannen Johnny Depp. Foto: REUTERS/Tom Brenner/NTB.
SKUFFET: Amber Heard ble skuffet over utfallet av rettsaken mot eksmannen Johnny Depp. Foto: REUTERS/Tom Brenner/NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rettssaken mellom det tidligere ekteparet Johnny Depp (58) og Amber Heard (36) har vært på alles lepper den siste tida. Millioner har fulgt med og hatt sine meninger om rettssaken, som ble avsluttet onsdag denne uka i delstaten Virginia i USA.

Depp fikk medhold i samtlige punkter i søksmålet mot Heard, som ble dømt til å betale over 10,35 millioner dollar i erstatning.

Nå reagerer «MeToo»-aktivister på den manglende støtten til Heard fra andre Hollywood-stjerner, skriver Hollywood Reporter.

AVGJORT: Johnny Depp vant en knusende seier i søksmålet mot ekskona, Amber Heard må betale 15 millioner dollar til eksmannen. Video: Reuters Vis mer

Store stjerner og aktivistgruppen Time's Up mobiliserte og engasjerte seg under de store «MeToo»-sakene som Harvey Weinsteins (70) og Bill Cosby (84). Slik har det imidlertid ikke vært rundt rettssaken mellom Depp og Heard, som inneholdt påstander om vold i hjemmet og seksuelle overgrep, mener Alison Turkos, en aktivist og offer for seksuelle overgrep.

- Hver eneste person som bar et «Time's Up»-merke på den røde løperen til Golden Globes, jeg har et spørsmål til dere - hvor er du og hvorfor støtter du ikke Amber Heard?

«Time's Up» er en ideell organisasjon som samler inn penger til overlevende fra seksuelle overgrep, og ble startet opp som svar på Weinstein-saken. Store stjerner som Sarah Jessica Parker (57), Emma Stone (33) og Justin Timberlake (41) var blant dem som hadde på seg denne pin-en på den røde løperen til Golden Globe i 2018.

HER VAR HAN: Johnny Depp befant seg i Newcastle da dommen kom i rettssaken mellom han og ekskona Amber Heard. Vis mer

En annen som reagerer på den manglende støtten til Heard er skuespiller Melissa Schuman (37), som i 2017 anklaget Backstreet Boys-medlemmet Nick Carter (42) for å ha voldtatt henne i 2003.

- Stillheten sier alt. Den brukes mot Heard. For det er ingen fordeler ved å gi sin støtte til en overlevende som uttaler seg mot makta, sier Schuman.

Redd kvinner ikke tør

Mange som jobber med ofre for seksuelle overgrep sier at rettssaken mellom Depp og Heard, og publikums reaksjon på den, kan ha en avskrekkende effekt på ofrenes vilje til å si ifra, ifølge Hollywood Reporter.

- Det jeg ser er makt i ubalanse. Det har gjort at ærekrenkelsessøksmål kan brukes for å true ofre til taushet. Det brukes nå til å manipulere folk til å tro at overgriperen er offeret. Og det fungerer, sier Louise Godbold, som selv anklaget Weinstein i sin tid.

VITNER: Rettssaken mellom Johnny Depp og Amber Heard har på ingen måte gått ubemerket hen, og flere av øyeblikkene vil huskes. Som dette. Reporter: Bjørge Dahle Johansen Vis mer

Rettssaken begynte 11. april, og i flere uker forble kjente aktivister stort sett tause. I slutten av mai kom «MeToo»-grunnlegger Tarana Burke (48) med en uttalelse på Instagram der hun kalte pressedekningen av Heard en av de største ærekrenkelsene noen gang.

En talsperson for Heard har som kjent varslet at dommen kommer til å bli anket. Det meldte New York Times.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer