Gunilla Persson:

Stilles for retten i Florida neste måned

TV-stjernen mistenkt for grovt tyveri av eksklusive solbriller.

MÅ I RETTEN: Selv hevder Persson at det hele er en misforståelse. Foto: NTB Scanpix
MÅ I RETTEN: Selv hevder Persson at det hele er en misforståelse. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ble den Svenske «Hollywoodfruen» Gunilla Persson (59), pågrepet av politiet i Palm Beach, Florida.

TV-stjernen skal ha blitt arrestert mistenkt for å ha stjålet et par Chanel solbriller til en verdi på nærmere 5000 kroner i en luksusbutikk, ifølge Aftonbladet.se.

Persson ble pågrepet rundt 21.30 lokal tid, men etter å ha betalt en kausjon på 5000 dollar, omtrent 40 000 kroner, skal hun seinere samme natt ha blitt sluppet fra politiets varetekt.

Til Se og hør skrev TV-profilen i en sms at det hele dreier seg om en misforståelse, og at hun ikke hadde noen kommentar utover dette.

Neste måned stilles Gunilla for retten i Florida.

- Ja, jeg kan se at forhandlingene kommer til å holdes den 21. juni, bekrefter en medarbeider i delstatens påtalemyndighet til Aftonbladet.se.

I rettsdokumentene, som avisa skal ha fått tilgang til, kommer det også frem at Persson må møte personlig i retten. Hvis hun ikke gjør det vil hun ikke få tilbake kausjonspengene.

Saken fortsetter nedenfor.

Ifølge politirapporten skal Gunilla ha satt solbrillene på hodet mens hun betalte for en håndveske, og deretter forlot butikken. Dette skal ha blitt fanget opp på et overvåkningskamera, og skal ha vært grunnen til at politiet ble kontaktet.

Høy strafferamme

Det skal ha vært i en gate nær butikken, at politiet stoppet Persson. I rapporten skal det stå beskrevet at hun tok opp solbrillene fra vesken og satte dem på hodet, før hun hevdet det var meningen at hun skulle returnere solbrillene på et senere tidspunkt.

Betegnelsen «grovt tyveri» skal ifølge avisa innebære et tyveri av verdier mellom 300 og 5000 dollar, altså et sted mellom 2500 og 40 000 kroner, og en dom skal ha en strafferamme på inntil fem års ubetinget fengsel.

Til Aftonbladet bekreftet onsdag TV-profilens advokat, Michael Murphy, sin klients kommentar om at det hele var en misforståelse.

- Hun har det bra. Det har blitt en misforståelse. Hun er uskyldig og vi ser frem til å oppklare dette.

LES OGSÅ: Dropper fyllekjørings­tiltale mot Stella Mwangi

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer