VAKKER: Mona ble kledd opp som alveprinsessen Arwen fra "Ringenes Herre"-filmene. I filmene er det Liv Tyler (til venstre) som spiller alveprinsessen, men Mona er minst like vakker...
VAKKER: Mona ble kledd opp som alveprinsessen Arwen fra "Ringenes Herre"-filmene. I filmene er det Liv Tyler (til venstre) som spiller alveprinsessen, men Mona er minst like vakker...Vis mer

- Stiller som Arwen når som helst

Mona Grudt forvandlet til alveprinsesse i Hennes nye kalender.

SEHER.NO: Mandag legges den nye utgaven av kvinnemagasinet Henne ut for salg.

Og denne måneden følger det med et helt spesielt bilag.

En rekke av Norges største kjendiser og idrettsstjerner har nemlig stilt opp i ulike positurer inspirert av flere kjente filmer og malerier, og laget en kalender for 2009.  
Ditt Bryllup-redaktør, "Skal vi danse"-stjerne og tidligere Miss Universe Mona Grudt (37) er en av dem som øyeblikkelig sa ja til å være med på prosjektet.

- Fantastisk å få kle seg ut
Hun skulle kles ut som den vakre alveprinsessen Arwen Undomiel fra "Ringenes Herre"-filmene. Den opprinnelige rollefiguren ble spilt av superstjernen Liv Tyler, men i Hennes nye kalender, er det altså Mona som fikk oppdraget med å være alveprinsesse for en dag.

Og redaktøren synes det var kjempestas å bli kledd ut og stylet opp som en av sine favorittkarakterer.

- Det var selvfølgelig kjempeartig å bli stylet og kledd ut som Arwen. Det var veldig spesielt, for de filmene er så flotte. Derfor var det helt fantastisk å få være med på, det var som tatt ut av "Ringenes Herre", sier en opprømt Mona til Seher.no.
Ifølge 37-åringen går filmtriologien ofte på tv-skjermene hjemme hos familien, og derfor synes hun det var ekstra stas at det var nettopp "Ringenes Herre" hun skulle styles ut i fra.

- Jeg har sett filmene flere ganger, og det hender vi setter oss ned hele familien og ser de. Det er veldig flotte eventyrfilmer, som jeg liker utrolig godt. Det er en deilig flukt fra hverdagen, forteller hun.

Stas å jobbe med Bry
Det er den prisbelønte fotografen Knut Bry som har tatt bildene for Henne. Og selv om hun har jobbet med Bry flere ganger, blant annet gjennom Ditt Bryllup, synes Mona det er like stas hver gang.

- Det er kjempefint å jobbe med han. Han er så grundig og utrolig flink. Jeg føler meg veldig trygg når jeg jobber med han. Og selv om jeg har jobbet med han før, er det alltid kjempekoselig å være sammen med han igjen, og jeg håper jeg får gjort det mer i fremtiden, sier Mona.

Dansestjernen er imidlertid ikke den eneste kjendisen som har stilt opp på Hennes kalender-prosjekt. Også kjente navn som Ane Dahl Torp, Ailo Gaup og Anette Sagen har vært med.

Otto Jespersens balletkone Ingrid Lorentzen var imidlertid kanskje den dristigste av alle kjendisene, og lot seg avbilde toppløs som selveste Madonna i maleriet av Edward Munch.

Glad hun slapp toppløsbilde
Mona var imidlertid glad for at hun ikke ble spurt om å kle av seg.

- Jeg slapp heldigvis å forholde meg til det. Men jeg synes det ble et kjempefint bilde det jeg tok, så for min del var det en enkel vurdering. Jeg stiller som Arwen når som helst jeg, humrer hun.

Og mest av alt gleder hun seg til å vise bildet til ektemann Brody Bittrick, sønnen Oliver (12) og datteren Milla (2).

- Vi har bare fått sett en halvferdig kopi jeg fikk sendt på mail, men mannen min syntes det var fantastisk. Og nå gleder jeg meg veldig til å få sett det ferdige bildet, avslutter hun.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: - Fra miss til redaktør