Justin Bieber:

Stiller skyhøyt krav til fansen

Superstjernen vekker oppsikt med nytt Instagram-innlegg.

KRAVSTOR: Popstjernen Justin Bieber jobber med nytt album, men har tilsynelatende ikke hastverk - i hvert fall ikke hvis fansen ikke leverer på Instagram. Her sammen med kona Hailey i Beverly Hills. Foto: Splash News/ NTB scanpix
KRAVSTOR: Popstjernen Justin Bieber jobber med nytt album, men har tilsynelatende ikke hastverk - i hvert fall ikke hvis fansen ikke leverer på Instagram. Her sammen med kona Hailey i Beverly Hills. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer
Publisert

Den kanadiske popstjernen Justin Bieber (25) fikk sitt gjennombrudd som 13-åring, og ble i løpet av kort tid et stort tenåringsidol. 25-åringen har en enorm fanskare som går under navnet «Beliebers», og i 2012 ble han kåret til den tredje viktigste kjendisen i verden av magasinet Forbes, ifølge US Weekly.

Bieber har derimot ikke gitt ut noe ny musikk siden 2015, da han slapp albumet «Purpose». Etterspørselen om ny musikk fra stjernen har derfor vært stor de siste årene.

2012: Her er tenåringsidolet Justin Bieber avbildet samme år som han ble kåret til den tredje viktigste kjendisen i verden av Forbes. Foto: NTB Scanpix
2012: Her er tenåringsidolet Justin Bieber avbildet samme år som han ble kåret til den tredje viktigste kjendisen i verden av Forbes. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Normalt sett lar man det ikke være opp til fansen om man skal utgi ny musikk eller ei, men Justin Bieber er heller ikke kjent for å være som de fleste andre artister.

Det beviser han nå nok en gang når han stiller et voldsomt krav til fansen.

Fanger oppmerksomheten

På Instagram har Bieber delt et innlegg med sine 120 millioner følgere, hvor han ber om spesifikt 20 millioner likerklikk på innlegget sitt for at fansens ønske om ny musikk skal gå i oppfyllelse i nærmeste fremtid.

25-åringen lover også at det kommende albumet skal slippes før jul om han får nok likerklikk.

- Del det, lik det, post det på Instagrams historiefunksjon, jeg må se etterspørselen. Jeg elsker dere, og er spent på dette. Jeg er nesten ferdig, men støtten fra dere vil få meg til å bevege meg raskere, skriver Bieber.

I løpet av et drøyt døgn har innlegget fått massiv oppmerksomhet, og har allerede rukket å få rundt ti millioner likerklikk. Det vil si at popstjernen i skrivende stund har kommet omtrent halvveis til målet om 20 millioner likerklikk.

- Jeg lagde 19 millioner Instagram-kontoer for å like dette innlegget. Kan du være så snill å slippe albumet i morgen? Okei, takk, skriver skuespiller Andrew B. Bachelor (31), bedre kjent under navnet King Bach.

- Kommer straks tilbake, skal bare lage noen falske Instagram-profiler, skriver skuespiller Patrick Schwarzenegger (26).

- Vær så snill, lyder en kommentar fra «Keeping Up With The Kardashians»-stjernen Kris Jenner (63).

Flere av Biebers kjente venner har også hjulpet ham på vei ved å spre ordet på sine Instagram-profiler. Blant dem er Scooter Braun (38), kjendissønnen Cruz Beckham (14) og DJ Khaled (43).

HOUSETOUR: Justin Bieber viste følgerne sine hjemmet han deler med kona, Hailey Bieber, i Beverly Hills. Huset har en verdi på 77 millioner kroner, ifølge Daily Mail. Video: Instagram.com/justinbieber Vis mer

Første album på fire år

Hvis Bieber når målet sitt vil det som tidligere nevnt bli hans første album på fire år, og selv om han ikke har avslørt hva slags type musikk han har planer om å utgi, er det nok flere håpefulle fans som ønsker seg et nytt julealbum fra stjernen.

Tilbake i 2011 ga han nemlig ut juleplata «Under the Mistletoe». Albumet debuterte som nummer én på Billboard 200 i USA, og solgte 210 000 kopier i løpet av den første uka.

Den gang slo Bieber seg til og med sammen med Mariah Carey (49) for en duett av hennes tidløse klassiker «All I Want For Christmas Is You».

Det kan også se ut til at man kan vente seg ny musikk fra popstjernen i sjangeren R&B. I et nytt innlegg, kort tid før det siste, skrev han følgende:

- R&Bieber.

View this post on Instagram

................🎥👀🎶

A post shared by Justin Bieber (@justinbieber) on

følge Billboard kan dette signalisere en omdreining fra pop til R&B-sjangeren i det potensielle nye albumet hans.

Justin Bieber på Norgesbesøk. Tar over Senkveld-showet han selv er gjest i. Vis mer

Skuffer og begeistrer fansen

Som tidligere nevnt er ikke Bieber som alle andre artister. Han har ved flere anledninger skapt overskrifter med oppførselen sin, både på og utenfor scenen.

Han skapte som kjent skandale i Oslo i 2015, da han stormet av scenen under en intimkonsert på Chateau Neuf.

På seinhøsten året etter fikk Bieber dessuten negativ oppmerksomhet etter at han angivelig slo en fan til blods i Barcelona.

Blant annet TMZ publiserte den gang en video som viser en ung mann som begynner å blø, etter å ha lent seg inn i Biebers bil i et forsøk på å få kontakt med sitt store idol.

Da han sto på scenen i Frankfurt i 2017, valgte popstjernen for øvrig å ta av seg skoene og kaste dem ut i publikum.

Bieber skapte imidlertid kraftig «Bieber fever» i Norge høsten 2016, da han inntok Telenor Arena - og gjorde det godt igjen etter sitt forrige besøk her til lands.

Den gang var han innlosjert i millionvillaen til Europris-arving Dag Høili på Nesøya i Asker. Og før han forlot landet reiste «Sorry»-sangeren til Stryn i Sogn og Fjordane, der han koblet av med både isbading og pølsegrilling ved bålet.

COACHELLA: På søndag var det duket for den siste dagen av musikkfestivalen for i år. Ariana Grande stod for avslutningen, og gleden var stor da hun dro opp en overraskelse på scenen. I tillegg kunne publikum få høre en nyhet mange har ventet på. Vis mer

LES OGSÅ: - Dette er det beste jeg har sett

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer