SAPPORO 1972: Jo Inge Bjørnebye (nr. to fra v.) var med som deltaker under OL i Sapporo i Japan i 1972. Her er han med på å løfte Bjørn Wirkola med skihoppkollegene Terje Holm, Lars Grini og Frithjof Prydz. Foto: NTB scanpix
SAPPORO 1972: Jo Inge Bjørnebye (nr. to fra v.) var med som deltaker under OL i Sapporo i Japan i 1972. Her er han med på å løfte Bjørn Wirkola med skihoppkollegene Terje Holm, Lars Grini og Frithjof Prydz. Foto: NTB scanpix Vis mer

Stig Inge Bjørnebye mistet faren

Skihopper Jo Inge Bjørnebye ble 66 år.

Publisert
SEOGHØR.NO: Søndag morgen døde tidligere topp-fotballspiller Stig Inge Bjørnebyes (43) far Jo Inge Bjørnebye av uhelbredelig kreft, melder Østlendingen.

Jo Inge ble 66 år.


Han hadde slitt med kreftsykdommen siden 2011, og har hele tiden vært åpen rundt temaet:

– Det er så viktig å snakke om døden, så vi trenger alle arenaer der det kan skje på en åpen og naturlig måte. Her hos oss snakker vi om døden hver dag, for den er kommet så nær oss, fortalte han i et intervju med Østlendingen i slutten av januar i år.

66-åringen, som ble født i Våler i Solør i Hedemark, gjorde det stort som skihopper på 60- og 70-tallet, og deltok blant annet i OL i 1968 og 1972.

Sønnen Stig Inge Bjørneby har tidligere spilt fotball for lag som Liverpool, Blackburn og Rosenborg, og har også figurert som trener for det norske landslaget og Start.

I fjor var han med i kjendisversjonen av «71 grader Nord», der han røk ut som første mannlige deltaker.

Jo Inge etterlater seg i tillegg til Stig Inge, kona Ellen og døtrene Cecilie og Christian.

LES OGSÅ: Inge Lønning er død
 


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer