Steve Jobs

Steve Jobs' hemmelige datter bryter tausheten

Apple-gründeren nektet lenge for farskapet til sin førstefødte. Nå avslører datteren sannheten om faren i ny bok.

APPLE-GRÜNDER OG FAR: Avdøde Steve Jobs brukte flere år på å anerkjenne at han var faren til Lisa Brennan-Jobs. Til høsten gir hun ut bok som beskriver deres vanskelige forhold. Foto: NTB Scanpix, Wikimedia Commons
APPLE-GRÜNDER OG FAR: Avdøde Steve Jobs brukte flere år på å anerkjenne at han var faren til Lisa Brennan-Jobs. Til høsten gir hun ut bok som beskriver deres vanskelige forhold. Foto: NTB Scanpix, Wikimedia Commons Vis mer
Publisert

Steve Jobs, som døde av kreft i 2011, har blitt rost opp i skyene som et av de største geniene i nyere tid. På privatfronten var livet til Apple-gründeren langt mer turbulent.

Dette gjelder blant annet forholdet til hans førstefødte datter, som han fikk sammen med ungdomskjæresten, Chris-Ann Brennan, i 1978.

UKJENT INTERVJU: Avdøde Apple-sjef Steve Jobs forteller i et intervju fra 1994 at han ville bli glemt. Det han ikke visste var at hans mest kreative år lå foran ham. Jobs ble ved sin død regnet som en av tidenes oppfinnere. V: EverySteveJobsVi Vis me... Vis mer Vis mer

Påsto at han var steril

Nå har Vanity Fair publisert et utdrag fra Lisa Brennan-Jobs (40) kommende bok, «Small Fry», som skildrer hennes kompliserte forhold til mannen bak iPhone, Mac og iPad:

«Inntil jeg var to år betalte moren min regninger ved å rengjøre hus. Faren bidro ingenting. Noen måneder bodde vi på et rom i et hus som moren min hadde funnet på en oppslagstavle, ment for kvinner som vurderte adopsjon.»

Videre skriver hun at Apple-gründeren benektet for at han var faren hennes ved å sverget i retten på at han var ikke-fruktbar og steril.

Steve Jobs fikk i senere tid tre barn sammen med Laurene Powell Foto: NTB Scanpix
Steve Jobs fikk i senere tid tre barn sammen med Laurene Powell Foto: NTB Scanpix Vis mer

Selv ikke resultatene av en DNA-test overbeviste Jobs, men dette gjorde at han ble pålagt til å betale 500 dollar i måneden som barnebidrag til datteren fram til hun fylte 18 år.

- På dette tidspunktet var faren min verdt mer enn 200 millioner dollar, skriver Brennan-Jobs.

I dag er Apple det første selskapet i verden som har en verdi på en trillion dollar, ifølge BBC.

Visste ikke hvem faren var

Til slutt anerkjente mangemilliardæren foreldreskapet. Da var Brennan-Jobs allerede rukket å bli tre år gammel. I bokas utdrag skriver hun følgende om møtet med faren:

Etter at rettssaken ble avsluttet, kom faren min og besøkte meg i enromsleiligheten moren min leide. Det var første gangen jeg så ham siden jeg ble født.

- Vet du hvem jeg er? spurte han.

«Jeg var tre år gammel, så det gjorde jeg ikke.»

Vis mer Vis mer Vis mer

- Jeg er faren din, sa han som om han var Darth Vader fra Star Wars.

- Jeg er en av de viktigste menneskene du noensinne vil kjenne.

Ga opp å få et perfekt forhold

I senere tid utdannet Lisa seg på Harvard University, og har blant annet jobbet som journalist for Vogue og O, The Oprah Magazine.

Til tross for at faren hennes var et av verdens mest kjente navn, har hun selv levd et tilbaketrukket liv.

Brennan-Jobs forteller at hun ga opp å få et perfekt far-og-datter forhold etter alt som hadde skjedd, men skrive at hun tilbrakte mye tid sammen med faren før han døde av kreft i bukspyttkjertelen for sju år siden.

Apple-gründeren fikk i senere tid tre andre barn sammen med Laurene Powell. De giftet seg i 1991 og var sammen i 20 år.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: NRK-Yama overlevde mot alle odds

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer