Bindi Irwin:

Steve Irwins datter: - Hjerteskjærende

«Krokodillejegeren» Steve Irwins barn kjemper for dyrene som rammes av flammene i Australia.

I SIN FARS FOTSPOR: Bindi Irwin har gått i sin avdøde far, miljøverneren og dyrevennen Steve Irwin, sine fotspor. Nå kjemper hun for de brannskadde dyrene på familiens dyresykehus i Australia. Foto: NTB Scanpix
I SIN FARS FOTSPOR: Bindi Irwin har gått i sin avdøde far, miljøverneren og dyrevennen Steve Irwin, sine fotspor. Nå kjemper hun for de brannskadde dyrene på familiens dyresykehus i Australia. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få barn har nok vokst opp med det samme forholdet til ville dyr, som Bindi (21) og Robert Irwin (16).

De er nemlig barn av den avdøde «krokodillejegeren» Steve Irwin, som i 2006 omkom i en alder av 44 år, etter å ha blitt stukket i hjertet av en piggrokke under innspillingen av en av hans mange dyredokumentarer.

I dag har barna hans altså blitt 21 og 16 år gamle, og i likhet med sine foreldre, har de et nært forhold til ville dyr.

I et innlegg på Instagram viser Bindi nå hvordan de kjemper for brannskadde dyr i familiens dyresykehus i Australia.

- Frykter milliontall

Så langt skal minst 20 mennesker har mistet livet i delstatene Sør-Australia og New South Wales som følge av de massive skogbrannene. I tillegg kjempes det også for å redde Australias dyreliv.

FAMILIE: Steve Irwins to barn Bindi og Robert hjalp mamma Terri da den avdøde krokodillejegerens stjerne på Hollywoods «Walk of Fame» ble avduket. Video: Splash DV Vis mer

Myndighetene har ingen klare tall på hvor mange dyr som har dødd i brannene, men eksperter frykter at det dreier seg om millioner, ifølge Reuters.

Blant annet har brannene ført til at koalaen regnes som «funksjonelt utdødd», ifølge en koalastiftelse. Dette fordi 80 % av dens naturlige habitat er blitt ødelagt av brannene som har herjet i delstatene Queensland og New South Wales.

DRIVER DYRESYKEHUS: Steve Irvins familie driver fortsatt den kombinerte dyrehagen-og dyresykehuset som Steve Irwin startet i sin tid. Foto: NTB Scanpix
DRIVER DYRESYKEHUS: Steve Irvins familie driver fortsatt den kombinerte dyrehagen-og dyresykehuset som Steve Irwin startet i sin tid. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Noen som jobber for å hjelpe nettopp dyrene i denne forferdelige situasjonen, er avdøde Steve Irwins familie. I sin kombinerte dyrehage og dyresykehus «Australia Zoo and Wildlife Hospital» i Queensland, jobber de nå med å behandle brannskadde dyr.

Sammen med et bilde av en brannskadd pungrotte som har fått navnet «Blossom», takker Bindi Irwin for støtten sykehuset har mottatt og forteller om den viktige jobben de ansatte på dyresykehuset gjør for å hjelpe de skadde dyrene.

- Vi har et fantastisk team som jobber dag og natt med å beskytte vakre dyr som Blossom. Dessverre klarte ikke denne lille jenta seg, selv etter at vi jobbet hardt for å redde livet hennes, skriver hun blant annet i innlegget og fortsetter:

- Dette er den hjerteskjærende sannheten, hver dag er en kamp for å stå opp for og snakke for dem som ikke kan snakke for seg selv, skriver hun før hun kommer med en klar oppfordring om at vi må snakke sammen og samarbeide for å bevare vår felles planet.

Ifølge ABC News Australia har familiens arbeid så langt reddet mer enn 90 000 dyr fra de brann-rammede delene av landet. Sykehuset har tatt til seg både skadde dyr og dyr som var i fare for å bli tatt av brannene. Blant disse er utrydningstruede arter.

Viderefører arbeidet

Irwin var bare åtte år da faren hennes døde. Siden den gang har hun oppnådd en hel del og kan blant annet notere følgende på CV-en sin: Foredragsholder, skuespiller, programleder, naturverner, sanger, danser, forfatter og forkjemper for kvinners rettigheter.

Likevel er både hun og broren kanskje aller mest kjent for sin fars arbeid, som de har påtatt seg å videreføre.

I sitt siste TV-intervju før den tragiske ulykken, uttale Steve Irwin blant annet at han ville blitt veldig stolt, og at han også gjerne ville trekke seg tilbake selv, dersom barna ville videreføre arbeidet hans.

Det ønsket har han i høyeste grad fått oppfylt, for det er altså ikke bare datteren som har fulgt i den engasjerte farens fotspor. Også sønnen Robert har arvet engasjementet for dyrelivet.

I 2017 gjestet han talkshowverten Jimmy Fallons «The Tonight Show», og opptreden hans i programmet minnet tv-seerne og fansen om hans berømte pappa.

SNAKKER UT: I 2006 mistet tv-profilen Steve Irwin livet under innspillingen av en undervannsdokumentar. Irwin ble 44 år gammel og etterlot seg kona Terri samt barna Bindi og Robert. Sistnevnte var bare to år da hendelsen inntraff. Han snakker ut hos «Skavlan». Video: TV 2 Vis mer

Sønnen hadde nemlig på seg nøyaktig samme type klær som faren, og snakket entusiastisk om dyreliv. Etter tv-opptredenen ble han rost for å fremstå som en tro - om enn litt mindre - kopi av sitt opphav:

- Pappa var faktisk på «The Tonight Show» for ganske lenge siden. Det er stas at jeg kan fortsette i samme fotspor som ham, fortalte han til Jimmy, ifølge The Telegraph.

LES OGSÅ: Bindi Irwin er forlovet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer