Heidi Montag:

Stesøster står frem som farens overgrepsoffer

Hevdet sin uskyld i 2015, men endret mening året etter. Nå står Heidi Montags stesøster frem som overgrepsoffer.

STÅR FREM: I 2015 ble realitystjernen heidi Montags far, Bill Montag, arrestert anklaget for seksuelle overgrep mot et mindreårig familiemedlem. Nå står Heidi Montags stesøster frem som farens offer. Foto: Santi/ All Over Press
STÅR FREM: I 2015 ble realitystjernen heidi Montags far, Bill Montag, arrestert anklaget for seksuelle overgrep mot et mindreårig familiemedlem. Nå står Heidi Montags stesøster frem som farens offer. Foto: Santi/ All Over Press Vis mer

Snart tre og et halvt år er gått siden faren til «The Hills»-stjernen Heidi Montag (32), Bill Montag (72), ble arrestert av politiet, anklaget for å ha misbrukt en ung jente seksuelt gjennom fire år.

Ifølge anklagen skal han ha utsatt jenta, som det den gang ble rapportert at han hadde familiære bånd til, for overgrep ved minst 50 forskjellige anledninger mellom 1993 og 1998. Jenta var 13-17 år i perioden overgrepene skal ha funnet sted, og det ble raskt regnet ut at verken kjendisdatteren Heidi, eller hennes eldre kjendissøster, Holly (35), var i en alder som tilsa at disse kunne være offeret.

Stedatter står fram

Bill Montag erklærte seg ikke skyldig i anklagene i 2015. Året etter endret han imidlertid mening, og erklærte seg skyldig i tiltalen.

Det var RadarOnline som nylig kunne avsløre at Bill Montag hadde erklært seg skyldig i 2016. Tre år senere står Heidi Montags stesøster, Carissa Berlet (38), frem som overgrepsofferet til samme nettsted.

Truet med å avsløre overgrepene

I rettsdokumentene som kom frem i 2015, ble anklagerens forklaring beskrevet i grufulle detaljer. Der forklarte hun blant annet hvordan de seksuelle overgrepene eskalerte i løpet av de fire årene de pågikk, og at Bill Montag, som var stefaren hennes, i det aller siste tilfellet krøp opp i jentas seng for å ha samleie med henne, noe jenta hadde nektet.

- Jeg trodde det var det du ville. Jeg trodde du elsket meg på samme måte som jeg elsker deg, skal Bill Montag ha uttalt.

Nettstedet, som er i besittelse av rettsdokumentene, skriver videre at offeret hevdet overgrepene først hadde endt etter at hun hadde sendt et brev hvor hun truet med å avsløre overgrepene til den øvrige familien, dersom det ikke tok slutt.

THE HILLS: I høst ble det kjent at gjengen fra kultserien "The Hills" gjør comeback. Nå er endelig de første bildene klare. Bilder: MTV Vis mer

Hevdet sin uskyld

Montag ble arrestert som følge av anklagene, men slapp ut av fengsel etter å ha betalt 50 000 dollar i kausjon, noe som tilsvarer over 420 000 kroner etter dagens kurs. 72-åringen hevdet sin uskyld og benektet at overgrepene han var anklaget for hadde funnet sted, skriver Radaronline.

Ifølge rettsdokumentene uttalte Bill at anklageren var «halvgal» og at hun slet med mentale problemer. Han mistet likevel jobben på skianlegget han arbeidet på i Aspen, Colorado, som følge av arrestasjonen.

Kilder hevdet til TMZ at realitystjernen og ektemannen Spencer Pratt (35) skal ha trodd at stjernens far var uskyldig, da arrestasjonen fant sted. Kildene sa også at paret var godt kjent med hvem som sto bak anklagene, men mente hun var ute etter å ødelegge familien og at hun hadde store troverdighetsproblemer.

Bill Montag skilte seg fra realitykjendisens mor da hun var barn, men beholdt kontakten med deres to felles barn. Det var han som fulgte Heidi Montag ned kirkegulvet da hun giftet seg med Pratt i 2009.

NÆRT FORHOLD: Heidi Montags ektemann, Spencer Pratt, og faren hennes Bill (t.h) avbildet sammen i Santa Monica i 2008. I Heidi og Spencers bryllup året etter, førte Bill Montag henne til alteret. Foto: All Over Press
NÆRT FORHOLD: Heidi Montags ektemann, Spencer Pratt, og faren hennes Bill (t.h) avbildet sammen i Santa Monica i 2008. I Heidi og Spencers bryllup året etter, førte Bill Montag henne til alteret. Foto: All Over Press Vis mer

Videre hevdet kildene til TMZ at reality-ekteparet var overbevist om at Bill Montag ville bli renvasket og frikjent for anklagene mot ham.

Slik ble det også, inntil Bill selv endret mening året etter.

Står fram

Det var RadarOnline som kom over dokumentene som viste at 72-åringen i 2016 hadde endret mening i skyldspørsmålet. Selv om tiltalen skal ha hatt en strafferamme på inntil tolv års fengsel, unnslapp Montag med fire års prøvetid under oppsyn.

Offerets navn er ikke nevnt i rettsdokumentene, men fire år senere står nå altså Heidis stesøster, Carissa Berlet, frem som overgrepsofferet.

- Jeg kom til punktet hvor jeg ikke kunne holde denne hemmeligheten skult noe lengre, sier hun til nettstedet og legger til at det er Metoo-bevegelsen som har oppmuntret henne til å stå frem.

72-åringen ble i mars 2019 ilagt besøksforbud mot Berlet og hennes familie, skriver nettstedet, som skal ha fått tak i de nye rettsdokumentene. Tross overgrepene mot deres felles datter, er 72-åringen i dag igjen gift med Berlets mor. Det etter altså å ha vært gift med Heidis mor i en periode etter at de nevnte overgrepene fant sted.

I intervjuet med Radar online forteller 38-åringen at hun nå jobber med å gjenopprette forholdet med moren, men at hun aldri vil se stefaren sin igjen.

Taus

Berlet forteller også at hun føler seg sviktet av rettssystemet, ettersom stefaren unnslapp fengselsstraff til tross for at han omsider vedkjente seg overgrepene.

- Når alt kommer til alt, erklærte han seg skyldig vel vitende om at han da innrømmet skyld og hadde handlet galt. Dersom du er uskyldig, så kjemper du imot, sier hun, og legger til at hun ikke fikk sjans til å vitne i retten da stefaren erklærte seg skyldig.

TAUS: Heidi Montag har forholdt seg taus om farens overgrep, men skal de siste årene ikke ha publisert bilder av faren i sosiale medier. Her er hun sammen med ektemannen og deres sønn, Gunner Stone. Foto: NTB Scanpix
TAUS: Heidi Montag har forholdt seg taus om farens overgrep, men skal de siste årene ikke ha publisert bilder av faren i sosiale medier. Her er hun sammen med ektemannen og deres sønn, Gunner Stone. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg ble lettet, men jeg følte ikke at rettferdigheten seiret. Jeg ønsket å ha min dag i retten.

Carissa, som i sine yngre år skal ha slitt med rusmisbruk og skal ha forsøkt å ta sitt eget liv, er i dag på et langt bedre sted i livet.

Heidi Montag, som altså hadde et nært forhold til faren gjennom årene, skal ikke ha kommentert saken. Ifølge Radaronline har hun ikke delt innlegg av faren på sosiale medier de siste årene.

LES OGSÅ: - Hjertet mitt stoppet under operasjonen