Nina Owing:

Stepper inn

- «Debatten» er i de beste hender.

DUKKER OPP: Nina Owing og Atle Bjurstrøm skal veksle på å lede «Debatten»-sendingene. Foto: Ole Kaland / NRK
DUKKER OPP: Nina Owing og Atle Bjurstrøm skal veksle på å lede «Debatten»-sendingene. Foto: Ole Kaland / NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredrik Solvang (46) og Marion Ravn (39) skal lede Melodi Grand Prix i 2024. Det meldte NRK i en pressemelding.

- Jeg gleder meg veldig. Jeg tar det som en stor utfordring å lede NRKs største underholdningsprogram. Det er langt unna det jeg ellers driver med, så jeg går til oppgaven med nysgjerrighet og ydmykhet. Jeg har aldri gjort noe lignende før, sa Solvang.

UKJENT FORTID: Det er mange kjendiser som har startet sin karriere med reality-tv, og de aller fleste er stolt av det. Men du har noen få andre som ikke vil snakke høyt om realityfortiden sin, og en av dem er debattkongen Fredrik Solvang. Reporter: Thea Hope. Video: Nora Skavhaug/ Rød Løper Vis mer

Ravn la heller ikke skjul på at hun gleder seg til den kommende jobben.

- Det var en stor ære å bli spurt. Dette er jo noe av det største man kan være med på. Jeg tror dette kommer til å bli utrolig gøy, og håper at jeg kan bruke min lange fartstid i bransjen til å være en støtte for artistene. Jeg ønsker å gjøre dem trygge både foran og bak scenen, sa hun.

Nyhetsredaktør i NRK, Knut Magnus Berge, opplyste om at det likevel vil «Debatten»-sendinger under MGP-programmene, men da uten Solvang.

- Det blir selvsagt «Debatten»-sendinger også i Fredriks fravær. Vi setter på to av våre beste og mest erfarne programledere, nemlig Nina Owing og Atle Bjurstrøm, som vil veksle på å lede sendingene. «Debatten» er i de beste hender. Fredrik vil være på plass igjen i «Debatten»-studioet når MGP-jobben er unnagjort i første halvdel av februar.

STERKT: Tinashe Williamsons historier fra barndommen på «Lindmo» ble sterk kost for NRK-profil Fredrik Solvang. Video: NRK Vis mer

Fredag 5. januar lanseres de 18 artistene som skal konkurrere om finaleplass i Melodi Grand Prix 2024. Den første av tre delfinaler går av stabelen lørdag 13. januar i NRKs lokaler på Marienlyst i Oslo. Finalen avholdes i Trondheim Spektrum den 3. februar.

LES OGSÅ: Vekker oppsikt: - Ikonisk