Stengte blogg etter grov Tone-hets

- Det går en grense for hvor mye dritt man gidder å lese om seg selv, sier Tone Damli Aaberges manager.

PLAGET: Tone Damli Aaberges blogg blir nedrent av personangrep og usaklige kommentarer. Tirsdag ble nettstedet stengt av moderatorene. Foto: SCANPIX
PLAGET: Tone Damli Aaberges blogg blir nedrent av personangrep og usaklige kommentarer. Tirsdag ble nettstedet stengt av moderatorene. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Det var tirsdag at Tone Damli Aaberges (20) blogg var nede. På siden kunne man lese at modereringsmulighetene var i ferd med å oppgraderes etter at det den siste tiden har florert med stygge meldinger mot den norske artisten.

Nå har man altså tatt grep, og truer med politianmeldelser hvis hetsen fortsetter.

- Jeg har ikke lyst å gå konkret inn på hva som har blitt skrevet, men her er det snakk om stygge personangrep mot både Tone og kjæresten Simen. Utsagn som "Du er en stygg hore" og slike ting hører ingen steder hjemme, og skaper ingenting annet enn kvalme, forteller modereringsansvarlig i Ipublish.no, Thomas Moen, til Seher.no.

- Har tykkere hud
De fleste støtende innlegg er nå fjernet fra bloggen. Men fortsatt er det lett å finne kommentarer som i hvert fall er nær ved å passere den berømte grensen.

"Er det ingen der ute som kan beskytte Tone mot seg selv?? Det er jo selvmord for henne at hun får lov å snakke sin egen sak. Hva blir det neste? Det er jo litt morsomt da - men trist også - for vi forventer aldri noe gjennomtenkt og fornuftig fra deg Tone", er det én som skriver.

Skribenten fortsetter:

"Vi vet jo du lever i din lille "Toneboble". Håper bare for din del den ikke sprekker. Hva skjer da? Det er jo ingen der som plukker opp bitene etter deg".

Tone Damli Aaberges manager, David Eriksen, ser alvorlig på skriveriene som har florert den siste tiden.

- Tone reagerer, på lik linje med deg og meg, på stygge ting. Men Tone har levd med slike kommentarer i snart fire år, og har selvsagt en mye tykkere hud enn oss. Men det går en grense for hvor mye dritt man gidder å lese om seg selv, sier han til Seher.no.

- Ekstremt!
Hetsen de siste dagene har fått alvorlige konsekvenser for kommenteringsmulighetene i den nevnte bloggen. Nå går det ikke lenger an å skrive innlegg på "vanlig" måte, nå må man blant annet registrere seg med mailadresse før man kan benytte seg av kommentarfeltet.

- Vi har snakket med Tone selv om dette, og selv synes hun at det er fint med en strengere modereringskontroll. Dette er ikke første gang at vi har måttet stenge siden det siste halvåret, og det er også lett å se - gjennom IP-adressene - at det er mange av de samme personene som går igjen. Mye av det som skrives er rett og slett ekstremt, forteller Thomas Moen.

At dette ikke er den første gangen at Tone hetses i sin egen blogg - det har Moen helt rett i. Like før jul skjedde akkurat det samme, noe som også den gang endte med at massevis av meldinger måtte slettes.

- Det e mykje odde diskusjona på bloggen min for tida, det går nesten litt over stokk og stein. Men bevares, om det føles godt å frigjere kjensle og liknande, så godteke eg det,” skrev sogndalsjenta på egne nettsider den gang.

- Vær saklig!
- I bloggoppdateringen skriver dere at dere i fremtiden vil vurdere anmeldelser. Vil noen bli anmeldt denne gangen, Thomas?

- Nei, vi kommer ikke til å ta det skrittet mot de som har gjort overtramp denne gangen. Men folk bør tenke seg om, den dagen Tone frykter for sin egen sikkerhet - da vil vi gå til politianmeldelse, sier Moen, som også står bak bloggene til andre kjendiser som blant annet Venke Knutson, Jorun Stiansen og Maria Mena.

- Vi leverer litt over 5.500 blogger i Norge. Men Tones situasjon er ganske unik, der er der det oppstår mest problemer.

Tone-manager David Eriksen håper nå at folk tar til fornuft, og demper de negative innleggene mot Grand Prix-artisten kraftig.

- Dette er snakk om en blogg med meget stor pågang, der det kommer mange positive og mange kritiske kommentarer. Men det er en gruppe mennesker som bruker bloggen kun for å skrive stygge og helt upassende meldinger. Tone venter absolutt ikke at alt skal være pro-Tone, men det må være saklig! fastslår han til Seher.no. 

Har du et kjendistips? Tips oss på [email protected] eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: TV 2-kjendis langer ut mot Tone i blogg

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer