Stempler Mobys påstand som «creepy» og «forstyrrende»

Natalie Portman slo hardt tilbake mot Moby etter romansepåstand. Nå svarer han.

PÅSTAND MOT PÅSTAND: Natalie Portman og Moby, hvis egentlige navn er Richard Melville Hall, har ikke samme oppfatning av forholdet til hverandre. Foto: NTB Scanpix
PÅSTAND MOT PÅSTAND: Natalie Portman og Moby, hvis egentlige navn er Richard Melville Hall, har ikke samme oppfatning av forholdet til hverandre. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et nytt intervju retter Hollywood-stjerna Natalie Portman (37) krass kritikk mot den anerkjente artisten Moby (53).

Bakgrunnen er at sistnevnte lanserer selvbiografien «Then It Fell Apart», en bok Portman mener har soleklare faktafeil.

STOR ARTIST: Moby står blant annet bak låter som «Porcelain» og «Why Does My Heart Feel So Bad?». Foto: NTB Scanpix
STOR ARTIST: Moby står blant annet bak låter som «Porcelain» og «Why Does My Heart Feel So Bad?». Foto: NTB Scanpix Vis mer

53-åringen fremsetter blant annet påstander om at han har datet Portman i fortiden. Det første møtet mellom de to skal ha funnet sted etter en konsert som ble holdt i Texas, da han var 33 år og hun 20, skriver Moby i boka.

«Jeg gikk inn døra, sikker på at det var en misforståelse eller en spøk, men der satt Natalie Portman og ventet tålmodig. Hun kikket opp på meg med sorte øyne og sa: «Hei», som om det var helt normalt, som om vi kjente hverandre.», heter det i boka, ifølge australske News.

«Jeg var en skallet stordranker og Natalie Portman var en vakker filmstjerne. Likevel, her var hun, i mitt omkledningsrom og flørtet med meg», skriver han, gjengitt av BBC.

- Forstyrrende

Videre skriver Moby at han hadde forsøkt «å være Natalies kjæreste i noen uker», da han innså at det ikke ville fungere mellom dem. Musikeren forklarer at han ble lettet da hun slo opp, fordi han på dette tidspunktet slet med ekstrem angst.

KLAR TALE: Natalie Portman og Viola Davis taler under Women's March i Los Angeles, Califonia. Video: CNN Vis mer

«Jeg trodde jeg måtte fortelle henne at panikkanfallene mine gjorde det umulig å være i et forhold, men en kveld ringte hun meg og fortalte at hun hadde møtt en annen», står det videre.

Ovennevnte påstander har fått Portman til å se rødt. I et større intervju med Harpers Bazaar forteller 37-åringen at hun gjerne skulle hatt mulighet til å lese gjennom boka før den gikk i trykken, slik at hun kunne korrigert opplysningene.

- At han bruker denne historien for å selge bøker er veldig forstyrrende. Det stemmer ikke, sier hun til magasinet.

- Upassende

37-åringen understreker at hun så vidt var fylt 18 år da hun møtte Moby - ikke 20, slik han har påstår.

- Jeg var fan og dro på en av konsertene hans da jeg nettopp hadde fullført videregående. Da vi møttes etter konserten sa han at vi burde være venner. Han dro på turné og jeg jobbet med en film, så vi møttes bare en håndfull ganger før jeg innså at han var en mye eldre mann som var interessert i meg på en måte som føltes upassende, sier Portman, og fortsetter:

- Jeg ble overrasket da jeg fikk høre at han karakteriserte den veldig korte tida jeg kjente ham som å date noen. Etter min hukommelse var han en mye eldre mann som var «creepy» mot en jente som akkurat hadde fullført videregående.

Saken fortsetter under:

- Vi har datet

Her blir det imidlertid ord mot ord. Onsdag tok nemlig Moby til sosiale medier der han slår tilbake mot Portman i et lengre innlegg på Instagram.

- Jeg leste nettopp en sladdersak der Natalie Portman uttaler at vi aldri har datet. Dette gjør meg forvirret ettersom vi, faktisk, datet, skriver artisten innledningsvis.

Videre har 53-åringen tilsynelatende korrigert hvilket år romansen skal ha funnet sted, og skriver nå at de to begynte å date i 1999.

- Etter å ha datet i en kort tid, forble vi venner i flere år. Jeg liker Natalie og jeg respekterer hennes intellekt og aktivisme, men for å være helt ærlig kan jeg ikke forstå hvorfor hun aktivt går ut og forvrenger sannheten, skriver Moby.

- Jeg respekterer Natalies mulige anger om å ha datet meg. (For å være ærlig, ville jeg antakelig ha angret på å date meg selv også), men det endrer ikke de faktiske fakta rundt vår korte romansehistorie.

LES OGSÅ: Regissøren bønnfalt syltynne Natalie om å spise

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer