Stella Mwangi

Stella Mwangi frifunnet

Artisten ble frifunnet for forulemping av politiet og for å ha drukket etter trafikkhendelse.

FRIKJENT: Stella Mwangi blir ikke dømt for forulemping av offentlig tjenestemann eller for å ha drukket etter trafikkhendelse. Foto: Andreas Fadum
FRIKJENT: Stella Mwangi blir ikke dømt for forulemping av offentlig tjenestemann eller for å ha drukket etter trafikkhendelse. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Artisten Stella Mwangi (31) er i Oslo tingrett frifunnet for alle punkter hun var tiltalt for, opplyser hennes forsvarer Silje Elisbaeth Stenvaag.

Mwangi var opprinnelig tiltalt for brudd på Vegtrafikkloven § 31 første ledd for å ha ført en motorvogn da hun var påvirket av alkohol.

Mwangi har nektet for å ha kjørt med promille, og i aktoratets sluttprosedyre i forrige uke ble det klart at politiet ikke vil dømme henne for fyllekjøring.

Fullstendig frifinnelse

Aktor Marita Hagen ba i retten likevel om 24 dagers betinget fengsel med to års prøvetid for å ha drukket etter ulykke og forulemping av offentlig tjenestemann. Politiet mener også Mwangi må betale en bot på 29 000 kroner, samt miste førerkortet i 12 måneder.

Mwangi ble i dag frikjent på alle punkter. Hun ble frifunnet både for uaktsom kjøring, forulemping av offentlig tjenestemann og for å ha kjørt etter hendelse i trafikken.

Forsvarer Silje Elisabeth Steenvaag ba om full frikjennelse av Mwangi.

Saken fortsetter nedenfor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer