LEIT Å SLUTTE: - Franskmennene har et munnhell: Å si adjø er å dø litt. Jeg har aldri hatt en kjedelig arbeidsdag i NRK, sier Hans-Wilhelm Steinfeld om å forlate NRK. Foto: Se og Hør
LEIT Å SLUTTE: - Franskmennene har et munnhell: Å si adjø er å dø litt. Jeg har aldri hatt en kjedelig arbeidsdag i NRK, sier Hans-Wilhelm Steinfeld om å forlate NRK. Foto: Se og HørVis mer

Steinfeld slutter etter 37 år i NRK

Veteranen innrømmer at det er leit å slutte.

SEOGHØR.NO: Hans-Wilhelm Steinfeld (63) har vært en av NRKs aller mest profilerte utenriksmedarbeidere med hele fire opphold bak seg som korrespondent i Russland. Men nå har han sagt opp jobben i NRK, til fordel for  Corporate Communications.

Han innrømmer overfor Dagbladet at det er leit å forlate NRK etter hele 37 år.

- Det er klart. Franskmennene har et munnhell: Å si adjø er å dø litt. Jeg har aldri hatt en kjedelig arbeidsdag i NRK. Men dette var min fjerde hjemkomst fra Russland og jeg syntes det var besnærende å være etterspurt, sier Steinfeld til Dagbladet.

Han sa opp i NRK fordi han ikke lenger syntes han fikk relevante arbeidsoppgaver i statskanalen. Han fikk nei både til å bli programleder i URIX og utenrikskommentator. Ifølge direktør for Nyhets- og programdivisjonen i NRK, Per Arne Kalbakk, var et ukentlig talkshow som skulle hete «Steinfeld» blant det som ble diskutert.

Selv ser Steinfeld nå fram til å ikke lenger være like profilert.

- For meg har valget av jobb vært en frigjøringsprosess fra det å finne seg i å være en offentlig person grunnet stillingen min i NRK, sier Steinfeld.

LES OGSÅ: Stoppet kjeften på Steinfeld