VANT: Tommy Steine slipper å betale millionkravet fra Santander Consumer Bank, etter at han vant over dem i retten. Foto: Stella Pictures
VANT: Tommy Steine slipper å betale millionkravet fra Santander Consumer Bank, etter at han vant over dem i retten. Foto: Stella PicturesVis mer

Steine vant i retten

Slipper å betale millionkravet.

SEOGHØR.NO: I fjor hevdet en rekke kjendiser at de hadde blitt lurt og bedratt av luksusbilselgeren Geir Bråthen i Auto-Forum AS.

Blant dem var Tommy Steine. Han kjøpte tre luksusbiler med en gjenkjøpsavtale fra Auto-Forum, som senere gikk konkurs.

I ettertid gikk Santander Consumer Bank til sak mot Steine. Banken stilte et krav til Steine om tilbakelevering av salgspantobjekt, samt krav om tilbakebetaling av lån.

Mandag vant Steine i retten, noe som betyr at han ikke trenger å betale millionkravet.

- Den (dommen, journ. anm.) avgjør kort og entydig at det er banken, og ikke forbrukerne som skal bære risikoen hvis bilforhandlere bruker gjenkjøpsavtaler av denne typen til å lure seg til seg mer varelagerkreditt enn det banken har innvilget. Dette er en risiko som banken må bære: «Det er banken som har det lange kundeforholdet med agenten og mulighet til å føre kontroll med denne», skriver Steines advokat, Jørgen Klaveness, i en e-post til VG.

Steine har tidligere uttalt at han måtte selge familiehytta dersom han tapte i retten. Hva som skjer med den nå, er imidlertid ukjent.

LES OGSÅ: Steine må møte i retten