GIKK BORT: Søndag kveld kom den triste nyheten om at Steinar Mediaas er død. Foto: NRK / NTB scanpix
GIKK BORT: Søndag kveld kom den triste nyheten om at Steinar Mediaas er død. Foto: NRK / NTB scanpixVis mer

Steinar Mediaas er død

NRK-profilen sovnet inn på Lovisenberg hospice.

(Seoghør.no): Søndag kveld kom nyheten om at Steinar Mediaas er død, 70 år gammel.

Steinar Mediaas sovnet fredfullt inn på Lovisenberg hospice i Oslo lørdag kveld, melder familien. Han døde etter lengre tids sykdom.

«Faren min sovnet fredfullt inn på Lovisenberg hospice i går. Han fikk kreft i 2013. Han har vært en stor inspirasjon, både jeg og alle mine søsken jobber med og studerer fag som han har hatt et engasjement for. Alle er glade i ham, og vi kommer til å savne ham i mange diskusjoner, både i familiesamlinger og i hverdager. Hvil i fred, pappa.», skriver sønnen Lars Martin Mediaas i en offentlig Facebook-post.

Det var NRK som først omtalte saken.

Ville jobbe lenger

Mediaas ble tilknyttet NRK i 1973 og var reporter og programleder for Dagsrevyen fra 1974 til 1988. Ellers i NRK stod også Mediaas bak flere dokumentarproduksjoner og ble i 2006 ansatt som økonomiredaktør i NRK.

Mye tyder på at Mediaas trivdes godt i NRK, for i 2014 gikk NRK-profilen rettens vei for å få muligheten til å beholde jobben i NRK til han fylte 70. Det gikk imidlertid ikke Mediaas vei og han fikk ikke medhold i sitt krav om en rettslig forføying.

I en kjennelse fra Oslo byfogdembete måtte den kjente økonomikommentatoren derimot betale NRK 50 000 kroner i saksomkostninger.

Mediaas var mest kjent som økonomireporter og -kommentator, og ledet programmet Økotrim fra 1996 til 2000.