<strong>VED VEIS ENDE:</strong> Den tidligere fotballspilleren Steffen Iversen (41) har imponert i de ulike konkurransene i årets sesong av «Mesternes mester». Fredag tok eventyret brått slutt. Foto: NRK
VED VEIS ENDE: Den tidligere fotballspilleren Steffen Iversen (41) har imponert i de ulike konkurransene i årets sesong av «Mesternes mester». Fredag tok eventyret brått slutt. Foto: NRK Vis mer

«Mesternes mester»:

Steffen Iversen trakk seg plutselig fra «Mesternes»

- Det er rett og slett for vondt å fortsette.

Publisert

PORTUGAL (Se og Hør): Noe uventet valgte den tidligere fotballstjerna Steffen Iversen (41) å trekke seg fra «Mesternes mester» fredag kveld.

41-åringen, som har imponert ved å vise stor styrke og allsidighet så langt i konkurransen, erkjenner allerede midtveis i episoden at han sliter med en vond rygg.

Når ukas tema igjen er lagånd, ymter trønderen frampå at han - grunnet egen helsetilstand - frykter å spolere for sine lagkamerater. Selv om de innledende rundene ikke gikk i Iversens favør, klarte han imidlertid å unngå nattest, da det endte med seier i siste runde.

- Slått seg vrang

Sammenlagt havnet Gro Hammerseng-Edin (37) nederst på poengtavla. Idet håndballegenden skal velge sin motstander for kveldens nattest, og seks skal bli til fem, blir hun imidlertid avbrutt av 41-åringen.

- I kveld blir det ingen nattest. Her synger det på siste verset. Jeg har en rygg som har slått seg vrang, det er rett og slett for vondt å fortsette, sier Iversen til resten av gjengen, og understreker videre at det var en tung beslutning å ta.

Iversen har i løpet av sin karriere pådratt seg utallige skader, og har blant annet slitt med prolaps i ryggen. Da han besluttet å legge fotballskoene på hylla for godt i 2012, var årsaken nettopp det å ha slitt med skader over lang tid.

<strong>ENORM KARRIERE:</strong> Steffen Iversen har gjennom 79 landskamper scoret 21 mål for Norge, og har blant annet blitt norsk seriemester flere ganger. 41-åringen spilte også for Tottenham da laget vant den engelske ligacupen i 1999. Foto: NTB Scanpix
ENORM KARRIERE: Steffen Iversen har gjennom 79 landskamper scoret 21 mål for Norge, og har blant annet blitt norsk seriemester flere ganger. 41-åringen spilte også for Tottenham da laget vant den engelske ligacupen i 1999. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Heller ikke oppholdet i «Mesternes mester» har gått knirkefritt for seg, ettersom 41-åringen var involvert i en bassengulykke som resulterte i en mindre hjernerystelse og flere sting i panna. I 2001 publiserte Dagbladet for øvrig en lengre artikkel vedrørende trønderens vanvittige skadeliste siden han forlot Rosenborg.

- Slitt i mange år

Da Se og Hør møtte Iversen i forbindelse med innspillingen i Faro i Portugal i sommer, forklarte idrettsprofilen at han var forberedt på havne i en situasjon der han muligens var tvungen til å trekke seg.

- Jeg kjente allerede etter dag én at dette kom til å bli utfordrende. Jeg har jo slitt med ryggen i mange år. Så det kom ikke som noen overraskelse at det endte slik, sier Iversen til Se og Hør og fortsetter:

- Samtidig følte jeg at det var urettferdig å eventuelt skulle slå ut en annen i nattest, som faktisk kan klare de forestående øvelsene, når jeg selv ikke hadde anledning til å holde ut spesielt mye lenger.

- Jeg sa fra til produksjonen i forkant at jeg har en rygg som er fryktelig dårlig, og at jeg mest sannsynlig, på et eller annet tidspunkt, måtte trekke meg.

- Hvordan påvirker prolapsen deg i hverdagen?

- Hvis jeg har vært gjennom tunge aktiviteter, er det noen dager så ille at jeg ikke klarer å reise meg fra senga. Jeg kjenner et ubehag hele tiden, men jeg trener for å holde det litt i sjakk. Så hverdagen er sånn helt okey, men jeg vurderer sterkt om jeg skal operere nå. For nå er det skikkelig ille.

<strong>- HELT FANTASTISK:</strong> Selv om Steffen Iversen måtte forlate konkurransen tidligere enn ønsket, ville han ikke vært deltakelsen foruten. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
- HELT FANTASTISK: Selv om Steffen Iversen måtte forlate konkurransen tidligere enn ønsket, ville han ikke vært deltakelsen foruten. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Helt uaktuelt

Iversen har slitt med prolaps siden midten av 20-åra. Spørsmål om operasjon var også oppe til vurdering da han var tilknyttet den engelske klubben Tottenham. Problemstillingen den gang var imidlertid at det fantes en 50 prosent sjanse for at han aldri mer kunne spille fotball igjen, dersom han gjennomførte inngrepet.

- Så da ble det jo helt uaktuelt. Jeg har dermed heller gått med smerten.

- Hvordan blir det for deg å leve videre med den kroppen du har nå?

- Det har jeg tenkt litt på det siste året. Jeg er jo fortsatt med og spiller litt fotball i 5. divisjon, men jeg klarer jo ikke å gjøre noe dagen etter at jeg har spilt kamp. Jeg får heller ikke til å sove etter kamp. Så jeg må undersøke hva en operasjon vil innebære for meg nå.

Selv om Iversen måtte trekke seg, hadde han alltid et håp og en drøm om å kunne nå helt til topps.

- Selvfølgelig, ellers hadde jeg ikke vært med. Jeg er uansett veldig fornøyd med å ha deltatt. Det har vært helt fantastisk, og jeg har blitt kjent med utrolig fine folk, deriblant Kurt Asle som jeg fikk veldig god kontakt med. Det har rett og slett vært kjempegøy, sier han.

Og nettopp syklist Kurt Asle Arvesen var den personen som måtte takke for seg i forrige uke. I forkant av dette har både skøyteløper Rolf Falk-Larssen, hundekjører Lena Boysen Hillestad og skøyteløper og syklist Bjørg Eva Jensen måtte forlate konkurransen.

LES OGSÅ: Gro Hammerseng-Edin er gravid igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer