FAMILIEMANN: I dag lever Stian Thorbjørnsen et lykkelig familieliv med kona Tina Svestad.  Foto: Aller Media NO
FAMILIEMANN: I dag lever Stian Thorbjørnsen et lykkelig familieliv med kona Tina Svestad. Foto: Aller Media NO Vis mer

Staysman: - Lykkepillene fungerte mot sin hensikt

Stian Thorbjørnsen slet med alkoholmisbruk og vanskelig økonomi før han møtte veggen. Nå åpner han seg om den tøffe tiden.

Publisert

SEOGHØR.NO: Torsdag denne uken lanserer den norske artisten Stian «Staysman» Thorbjørnsen (34) selvbiografien «How to become a norsk superkjendis».

Her forteller han blant annet om den store drømmen om å bli en kjent musiker, og den lange harde veien han har gått for å komme dit.

I boken forteller han også om tiden før han ble kjent gjennom blant annet TV-konkurransene «Paradise Hotel», «Robinsonekspedisjonen» og «Skal vi danse». Det innebar blant annet en tøff periode hvor han ble rammet av depresjon.

«Det var da jeg trodde at ting skulle bli lysere, at det ble mørkere. På et punkt var det nesten helt sort», starter Stian med å fortelle i kapittelet som har fått navnet «Veggen».

Saken fortsetter under bildet.

BOKAKTUELL: Artisten Stian Thorbjørnsen (33) - også kjent som «Staysman» fra musikkgruppa «Staysman og Lazz», lanserer boka «How to become a norsk superkjendis» torsdag 3. november. Foto: Juritzen.no
BOKAKTUELL: Artisten Stian Thorbjørnsen (33) - også kjent som «Staysman» fra musikkgruppa «Staysman og Lazz», lanserer boka «How to become a norsk superkjendis» torsdag 3. november. Foto: Juritzen.no Vis mer

- Jeg var på fylla i dagevis

Den sjarmerende 34-åringen gjorde sitt første dykk inn i rampelyset sammen med kompisen Lasse Jensen da de vant «Se og Hørs Sommerstjerner» i 2010 med «Staysman og Lazz».

Dette gjorde at duoen fikk litt flere spillejobber, og de ga ut to låter på Sony. Samtidig sluttet de sine vanlige jobber for å satse for fullt på musikken. Endelig trodde Stian at de skulle de få det store gjennombruddet - men der tok han feil.

De færreste visste hvem guttene var, Sony var nesten umulig å få kontakt med og låtene var ikke spesielt kredible. Ingenting skjedde.

Frustrasjonen over å ha jobbet beinhardt uten å få det resultatet Stian hadde håpet på, ledet ham inn i en ond spiral. Og han fortsatte å gjøre det han trodde han var best til - drikke alkohol.

«Jeg var på fylla i dagevis. Tidligere, da jeg hadde hatt lange fyllekuler, drakk jeg bare fordi det var gøy. Nå var det annerledes. Nå drakk jeg fordi jeg følte meg jævlig. Totalt mislykka. Mamma og pappa hadde vært småbekymra en stund, men nå begynte de for alvor å bli urolige. Jeg var blitt 28 år. Fortsatt ikke fått til noe. Mamma forsøkte å ta alvorspraten,» skriver han i boka.

Saken fortsetter under bildet.

POPULÆR DUO: Staysman & Lazz gjorde stor suksess med melodien «En godt stekt pizza» under Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum i fjor. Foto: NTB scanpix
POPULÆR DUO: Staysman & Lazz gjorde stor suksess med melodien «En godt stekt pizza» under Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum i fjor. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ble sendt til psykiater

Det var da Stian møtte veggen.

I denne perioden hadde han ifølge seg selv  knapt råd til å betale husleia og spiste knekkebrød til hvert måltid. Han endte opp med å gå på fylla i en uke i strekk før han bestemte seg for å dra til legen.

Derfra ble han videresendt til en psykiater som, ifølge Stian, ikke var interessert i å høre på ham - kun skrive ut Cipraplex. Også kalt lykkepiller.

«Disse pillene fungerte mot sin hensikt for meg. De tok fullstendig knekken på all sexlyst, i tillegg til bare å gjøre meg mer deprimert. I ettertid har jeg tenkt mye på de «medisinene», at årsaken til at man får dem er å dra deg enda lenger ned i kjelleren. På den måten, når man går av pillene, så føler man seg bedre. Ble forklart at det var en tilvenningsfase hvor mange kunne oppleve større depresjon enn den man i utgangspunktet hadde. Høres jo logisk ut, det?»

Saken fortsetter under bildet. 

FIKK DELE PREMIEN: Stian fikk dele premien med Vida Lill Gausemel, da hun i 2012 vant «Paradise Hotel». Til høyre deres realitykollega Miguel Kristiansen. Foto: Sølve Hindhamar, Se og Hør
FIKK DELE PREMIEN: Stian fikk dele premien med Vida Lill Gausemel, da hun i 2012 vant «Paradise Hotel». Til høyre deres realitykollega Miguel Kristiansen. Foto: Sølve Hindhamar, Se og Hør Vis mer

Karrieren løsnet etter «Paradise Hotel»

Det var imidlertid først to år senere at Stian ble et kjent fjes i de norske hjem. Da deltok han nemlig i TV3s realityserie «Paradise Hotel». Året etter var han også med i «Robinsonekspedisjonen» på samme kanal.

Etter reality-suksessen fikk Stian og makkeren Lasse Jensen endelig stor suksess med «Staysman og Lazz», og i fjor deltok duoen blant annet i Melodi Grand Prix med låten «En godt stekt pizza».

I sommer reiste gutta landet rundt og holdt konserter som Staysman & Lazz, og Stian ledet også «Allsang på grensen» med Katrine Moholt. 

I november i fjor danset Thorbjørnsen seg også til en imponerende andreplass i «Skal vi danse».

- Det var ingen som trodde at jeg skulle komme til noen finale i «Skal vi danse». Det er helt drøyt, og jeg er veldig stolt, jublet han til Seoghør.no kort tid etter at Adelén Rusillo Steen stakk av med seieren.

Saken fortsetter under bildet.

LYKKELIG GIFT: Fredag 22. januar ga Stian Thorbjørnsen og Tina Svestad hverandre sine ja i Nye Glemmen kirke i Fredrikstad. Her med sin felles sønn Lennox. Foto: Se og Hør
LYKKELIG GIFT: Fredag 22. januar ga Stian Thorbjørnsen og Tina Svestad hverandre sine ja i Nye Glemmen kirke i Fredrikstad. Her med sin felles sønn Lennox. Foto: Se og Hør Vis mer

Fridde på Se og Hørs kjendisgalla - giftet seg på TV

Privat har livet også falt på plass for den folkekjære Fredrikstad-gutten.

Under Se og Hørs kjendisgalla i november i fjor overrasket han alle da han fridde til kjæresten Tina Svestad.

To måneder senere ble han selv tatt på senga da forloveden overrasket med storslått bryllupsfest, i forbindelse med TV2-programmet «Senkveld med Thomas og Harald» og deres konsept «Senkveld Surprise», i slutten av januar.

- Det var helt surrealistisk. For en time siden visste jeg ikke at jeg skulle gifte meg, og nå står jeg her, fortalte en overveldet Stian til Seoghør.no like etter vielsen

- Hun er verdens vakreste. Det er helt utrolig. For en jobb hun har lagt ned. Vi klarte liksom å toppe frieriet på Kjendisgallaen, lo han.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ PARKETTEN: For ett år siden danset Stian seg til en andreplass i «Skal vi danse».
PÅ PARKETTEN: For ett år siden danset Stian seg til en andreplass i «Skal vi danse». Vis mer

Sammen har paret sønnen Lennox (2), mens Stian i tillegg har sønnen Viktor (8) fra et tidligere forhold. 

- Familietiden betyr alt for meg. Når jeg er sammen med dem, får jeg virkelig koblet fra alt annet. De gir meg en ubeskrivelig ro i kroppen, fortalte han til Se og Hør i sommer.

Før Stian møtte kona, levde han et utsvevende liv med fest og moro, men det endret seg da han møtte sin store kjærlighet.

- Etter jeg traff Tina, er det skjedd så mye bra i livet mitt at jeg vet ikke hvor jeg skal starte, delte han videre.

- Jeg lever en hektisk tilværelse - og hadde jeg ikke hatt det holdepunktet i livet, så vet jeg ikke hvordan det hadde gått. Jeg har alt å takke henne for. 

LES OGSÅ: Kristin Gjelsvik: - Restylane og Botox er ikke normalt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer